همه چیز در رابطه با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز

نفت و گاز از جمله مواد حیاتی و مهمی هستند که فعالیت های گوناگونی در اکثر صنایع و زندگی روزمره به آن گرده خورده است. صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی برای انجام فعالیت‌ های گوناگون خود به نفت و گاز احتیاج دارند، انتقال نفت و گاز در صنایع مختلف از طریق خطوط لوله‌ نفت و گاز صورت میگیرد.

با توجه به تعریف گفته شده میتوان گفت که خطوط لوله نفت و گاز که جهت انتقال این مواد به قسمت‌ های مختلف کارخانه مورد استفاده قرار میگیرند از نقش مهمی برخوردار هستند، به علت مهم بودن نقش خطوط لوله نفت و گاز باید تدابیری جهت محافظت از پوشش این لوله‌ ها در برابر عوامل محیطی و داخلی صورت بگیرد.

لوله‌ های انتقال دهنده نفت و گاز در صنایع مختلف همواره در معرض خطراتی همچون زنگ زدگی، خوردگی، سائیدگی، حرارت و تماس با مواد شیمیایی گوناگون هستند. از جمله روش هایی که برای محافظت از این لوله ها  مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز است.

اگر به دنبال مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز هستید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید زیرا سعی داریم تا شما را با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز، انواع رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز و اهمیت استفاده از آن در صنایع مختلف آشنا کنیم.

رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز چیست؟

رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز یکی از روش‌ های محافظتی از لوله‌ های انتقال دهنده نفت و گاز در صنایع مختلف هستند که از لوله های انتقال دهنده در برابر عوامل مخربی همچون حرارت، خوردگی مواد شیمیایی مختلف محافظت میکنند. استفاده نکردن از رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز با قرار دادن این لوله های انتقال دهنده در تماس با عوامل مخرب میتواند باعث کاهش عمر مفید آن ها شود و همچنین خسارات و هزینه های تعمیر زیادی را نیز به بار بیاورد.

اگر بخواهیم در رابطه با تاریخچه رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز صحبت کنیم باید بگوییم که استفاده از این رنگ‌ ها و پوشش‌ ها قبل به زمان های خیلی قبل بازمیگردد. بعد از کشف نفت و گاز توسط بشر این دو عامل از نقشی مهم و حیاتی در زندگی روزمره بشر برخوردار شدند، بنابراین گستردگی استفاده از آن ها برای راه اندازی و پیشرفت صنایع مختلف غیر قابل انکار بود.

بعد از ورود نفت و گاز به صنایع مختلف ابتدا از روش‌های ساده‌ تری برای محافظت از خطوط لوله های انتقال دهنده نفت و گاز استفاده میشد که  از برخی از این روش‌ ها میتوان به استفاده از به اجرا درآوردن لایه‌ های اسیدی یا لایه‌ های آلکیدی بر روی خطوط انتقال دهنده اشاره کرد. با گذشت زمان و ورود تکنولوژی‌های جدید روش‌ های جدید تری برای محافظت از خطوط لوله‌ های انتقال دهنده نفت و گاز مطرح شد که از جمله آن ها میتوان به استفاده از رنگ های صنعتی از جمله رنگ اپوکسی و رنگ پلی اورتان اشاره کرد.

رنگ‌ های ذکر شده بعد از به اجرا در آمدن بر روی خطول لوله نفت و گاز با محافظت کردن از آن ها در برابر عوامل مخرب ذکر شده باعث افزایش طول مفید ان ها و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری این لوله ها نیز میشوند.

لازم به ذکر است که تحقیقات و پژوهش‌ ها در رابطه با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز همچنان در حال انجام است تا روش های مفید تر و موثر تری در رابطه با محافظت از این لوله ها پیدا شوند که بتواند  عملکرد بهتری را از خود برای محافظت و افزایش طول عمر این لوله‌ ها نشان دهد.

wp2450534 - همه چیز در رابطه با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز

بررسی اهمیت استفاده از رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز

رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز از جمله مواردی است که از آن در صنایع مختلف به ویژه صنایع پتروشیمی برای محافظت از لوله‌های انتقال دهنده مورد استفاده قرار میگیرد. علت ایتففاده گسترده از این پوشش را میتوان در مزایا و ویژگی های آن دانست که برخی از ان ها عبارت اند از:

یک: محافظت از لوله‌ ها

عوامل محیطی مختلفی از جمله رطوبت، مواد شیمیایی و مواد معدنی با تاثیر گذاشتن بر روی این لوله‌ های انتقال دهنده می‌توانند در گذر زمان باعث زنگ زدگی آن ها شوند. رنگ و پوشش خطوط لوله نفت وگاز بعد از به اجرا در آمدن بر روی  این لوله ها از آنها در برابر عوامل مخرب جلوگیری میکنند و باعث صرفه جویی در هزینه های تعمیر و تعویض آن ها خواهند شد.

دو: بهبود کارایی لوله ها

یکی دیگر از مزایا استفاده از رنگ و پوشش خطوط لوله های نفت و گاز این است که میتوانند بهبود در کارایی و عملکرد لوله ها شوند. میتوان گفت که این رنگ‌ ها و پوشش‌ ها با جلوگیری از خوردگی از ایجاد رسوب درون لوله‌ها جلوگیری میکنند و مانع از تلف شدن انرژی انقال میشوند.

سه: ایجاد ایمنی و اطمینان

زنگ زدگی و خرابی لوله ها از جمله عواملی هستند که با تاثیرگذاری بر بافت لوله میتوانند باعث نشت نفت و گاز از فضای درون درون لوله به محیط بیرون شوند و باعث ایجاد خطرات گوناگونی برای محیط یا افراد شوند. رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز بعد از اعمال شدن بر روی لوله‌ ها با جلوگیری از زنگ زدگی آن ها مانع از انتشار نفت و گاز به محیط بیرون خواهند شد.

چهار: کمک به حفظ محیط زیست

همانطور که بالاتر گفته شد رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز با کاهش احتمال خطرات زنگ زدگی و خوردگی لوله ها از خطرات مختلفی جلوگیری می‌کند که یکی از این خطرات نشت نفت و گاز از فضای داخلی لوله‌ ها به بیرون است. رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز با جلوگیری از زنگ زدگی و انتشار مواد داخل آن ها به بیرون نقش بسزایی در محافظت از محیط زیست در برابر این مواد و ترکیبات شیمیایی دارد.

بررسی انواع مدل های رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز

از نکات قابل توجه در مورد رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز این است که این رنگ‌ ها و پوشش‌ ها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به شرایط اقلیمی و محیط قرارگیری لوله های نفت و گاز باید بهترین نوع آن انتخاب شود. از جمله مدل‌ های این رنگ‌ ها و پوشش‌ ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

رنگ‌ های اپوکسی:

رنگ اپوکسی نوعی از مدل‌ های رنگ صنعتی است که بعد از به روی کار آمدن توانست به سرعت در صنایع مختلف بکار گرفته شد و کارایی خود را روز به روز گسترده کند. از ویژگی های این رنگ میتوان به اشاره کرد که این رنگ دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی و حرارت است. به علت بالا بودن مقاومت رنگ لپوکسی در برابر حرارت و خوردگی میتوان این رنگ را جزء یکی از مناسب ترین پوشش ها برای خطوط لوله نفت و گاز حسوب نمود.

رنگ‌ های پلی آمید:

رنگ های پلی امید گروهی دیگر از رنگ‌ ها هستند که از ویژگی‌ های بارز آن ها می‌توان به مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت اشاره کرد. بالا بودن مقاومت رنگ های پلی آمید در برابر آب و رطوبت باعث میشود تا این رنگ بعد از پوشش دهی خطوط لوله‌ های نفت و گاز از آن ها در برابر زنگ زدگی محافظت کند.

همچنین لازم به ذکر است یکی دیگر از ویژگی‌ های رنگ‌های پلی آمید انعطاف پذیری بالا آن ها است، این رنگ ها در برابر انقباض و انبساط بسیار مقاوم هستند و در اثر این فرایند دچار ریختگی تا ترک خوردگی از روی سطح نمیشوند.

رنگ‌ های پلی یورتان:

رنگ پلی یورتان بعد از رنگ اپوکسی جزء یکی از پر استفاده‌ ترین و کاربردی‌ ترین رنگ‌ ها در صنایع مختلف است. رنگ پلی یورتان همانند رنگ اپوکسی و پلی آمید بعد از پوشش دهی لوله های انتقال نفت و گاز از ان ها در برابر خوردگی محافظت به عمل می آورد. علاوه بر این ویژگی این محصول از مقاومت بالایی در برابر تغییرات دما و اشعه ماوراء بنفش برخوردار است.

رنگ‌ های سیلیکونی:

از جمله ویژگی های رنگ سیلیونی میتوان به بالا بودن مقاومت آن ها در برابر حرارت و شرایط جوی مختلف اشاره کرد، به علت داشتن همین ویژگی این رنگ ها مناسب برای پوشش دهی لوله های انتقال با دما بالا هستند. همچنین لازم به ذکر است که این رنگ ها علاوه بر خاصیت مقاوم بودن در برابر حرارت خاصیت عایق بندی نیز دارند.

Beneficialre useofproducedwater Pers WR Water header - همه چیز در رابطه با رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز

سخن پایانی:

رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این پوشش‌ ها بعد از قرارگیری بر روی لوله‌ های انتقال دهنده علاوه بر افزایش طول عمر مفید این لوله ها نقش مهمی در حفظ سلامت محیط زیست و افراد حاضر در محیط دارند. این رنگ ها علاوه بر اینکه به عنوان یک سد در برابر نفوذ نفت و گاز جاری درون لوله ها به محیط عمل میکنند قابل بازیافت نیز هستند و میتوان مجدد از ان ها استفاده کرد. نکته قابل توجه دیگر در رابطه با این رنگ ها و پوشش ها این است که قبل از ارائه شدن به بازرا مستقل تست میشوند تا از سلامت و کارایی ایمن آن ها اطمینان حاصل شود.

شما در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد رنگ و پوشش خطوط لوله نفت و گاز میتوانید از طریق شماره‌ های درج شده با دفتر مرکزی یا بخش مشاوره ما د رگروه مهندسی ثمین پلیمر در ارتباط باشید. دفتر اصلی: 02634904972 بخش مشاوره: 09122650578

رنگ پلی اورتان مناسب چوب چیست؟ + بررسی مزایا و کاربرد ها

رنگ کردن سطوح و وسایل چوبی از جمله مواردی است که میتوانید با استفاده از آن زیبایی این وسایل و سطوح را تا چندین برابر افزایش دهید، اگر شما در دسته افرادی هستید که در زمینه رنگ آمیزی وسایل چوبی فعالیت میکنید یا علاقه به انجام دادن این کار دارید حتماً تاکنون با چالش های مربوط به تهیه رنگ مناسب برای چوب روبرو شده باشید.

ازآنجایی که چوب و وسایل چوبی دارای بافت حساسی هستند نمیتوان از هر نوع رنگ صنعتی برای رنگ آمیزی آن ها استفاده کرد. در میان انواع گسترده مدل‌ های رنگ صنعتی رنگ پلی اورتان مناسب چوب گروهی از رنگ‌ ها است که میتوان بدون نگرانی در رابطه با آسیب رسیدن به ساختار چوب از آن برای رنگ آمیزی سطوح و وسایل چوبی استفاده کرد.

رنگ پلی اورتان مناسب چوب علاوه بر آسیب نرساندن به ساختار چوب بعد از به اجرا در آمدن بر روی سطوح و وسایل چوبی جلوه ایی زیبا به آن ها میبخشد که این کار از توانایی سایر مدل‌ های رنگ صنعتی بعد از به اجرا در آمدن بر روی موارد ذکر شده خارج است.

اگر میخواهید بعد از انجام فرایند رنگ آمیزی سطوح و وسایل چوبی یک نتیجه لذت بخش را در انتها تجربه کنید، توصیه می‌شود تا در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با رنگ پلی اورتان مناسب چوب و مزایا و ویژگی های این رنگ آشنا کنیم.

رنگ پلی اورتان چه نوع رنگی است؟

رنگ پلی اورتان را میتوان در دسته رنگ‌ های صنعتی قرار داد، این رنگ دارای ساختاری پلیمری است و به همین علت میتوان از آن در صنایع مختلف برای تولید مصنوعی از جمله چرم مصنوعی، چسب، لاستیک، فوم و … استفاده کرد.

اگر بخواهیم در رابطه با تاریخچه رنگ پلی‌ اورتان صحبت کنیم باید بگوییم که تاریخچه این رنگ به مدتی بعد پیدایش رزین پلی اورتان بازمیگردد، رزین پلی اورتان به عنوان یک ماده مصنوعی برای اولین بار در سال 1930 میلادی توسط دو شرکت آلمانی به نام های BASF و Bayer کشف شد و ابتدا به دلیل داشتن ساختار پلیمیری در صنایع مختلف برای تولید مصنوعات چوبی مورد استفاده قرار گرفت.

با گذشت زمان و کشف ویژگی‌ های بیشتر در رابطه با رزین پلی اورتان این نتجیه حاصل شد که میتوان از این رزین برای تولید رنگ نیز استفاده کرد. سرانجام در سال 1950 میلادی برای اولین بار رنگ های پلی اورتان با داشتن ویژگی های همچون خاصیت انعطاف پذیری بالا، مقاومت  بالا در برابر حرارت، مقاومت  بالا در برابر آب و رطوبت و مقاوم بودن در برابر ضربات مکانیکی به بازار عرضه شد.

رنگ پلی اورتان بعد از به روی کار آمدن به سرعت توانست جایگاه ویژه‌ ایی در صنایع مختلف پیدا کند؛ این رنگ علاوه بر کمک به زیباتر شدن سطوح پلی اورتان با کمک به اجرای طرح‌ ها و الگو های مختلف نقش مهمی در بهبود کارایی و زیبایی این سطوح دارند. همزمان با کشف شدن ویژگی های جدیدتر در رابطه رنگ پلی اورتان علاوه بر صنعت رنگ آمیزی از آن در صنایع مختلفی همچون لوازم خانگی، خودرو، چرم مصنوعی، پوشاک و لوازم ورزشی استفاده شد.

رنگ پلی‌ اورتان مناسب چوب چه نوع رنگی است ؟

رنگ پلی اورتان مناسب چوب یکی از زیردسته‌ های رنگ پلی اوتان در گروه رنگ های صنعتی است و همانطور که از نامش پیداست از ان برای رنگ آمیزی سطوح و وسایل چوبی استفاده میشود. از ابتدای به روی کار آمدن رنگ پلی اورتان مناسب چوب به کارگیری تکنولوژی‌ های جدید تر در حوزه تولید پلی اورتان ویژگی ها و کاربرد های این رنگ پوششی مناسب چوب رو به گسترش بوده است.

رنگ پلی اورتان مناسب چوب در دو نوع مات و براق تولید و به بازار عرضه میشود. تمامی مدل های ارائه شده از رنگ پلی اورتان مناسب چوب از ویژگی‌ ها و مزایای مختلفی همچون مقاوم بودن در برابر آب و رطوبت، مقاوم بودن در برابر حرارت و مقاوم بودن در برابر خراش و ساییدگی برخودار هستند.

ویژگی های ذکر شده در رابطه با رنگ پلی اورتان مناسب چوب باعث شده تا بتوان از این رنگ به راحتی در سطوح مرطوب و در تماس با آب همانند حمام و آشپزخانه و سطوح پر رفت و آمد استفاده کرد. همچنین ویژگی مقاوم بودن در برابر حرارت رنگ پلی اورتان مناسب چوب باعث میشود تا این رنگ باعث میشود تا این رنگ بعد از قرار گرفتن مداوم در معرض حرارت یا نور خورشید دچار پوسیدگی نشود.

برای به اجرا در آوردن رنگ پلی اورتان مناسب چوب بر روی سطوح یا وسایل چوبی توصیه میشود تا از برس یا اسپری مخصوص برای پاشش رنگ استفاده کنید تا بتوانید یک پوشش رنگی یک دست را بر روی سطح مورد نظر خود به وجود بیاورید.

بررسی مزایا استفاده از رنگ پلی اورتان مناسب چوب

همانطور که در ابتدا مطلب گفته شد رنگ پلی اورتان مناسب چوب میتواند پوششی را بر روی سطوح و وسایل چوبی مختلف که از توانایی سایر مدل های رنگ صنعتی خارج است. دلیل اینکه این رنگ نسبت به سایر رنگ‌ های صنعتی می‌تواند پوشش مناسب‌ تری را ایجاد کند مزایا منحصر به فرد این رنگ که در ادامه مطلب به بررسی آن ها پرداخته ایم:

مقاوم بودن در برابر آب و رطوبت:

یکی از مواردی که میتواند به سادگی باعث آسیب وارد شدن به ساختارچوب شود آب و رطوبت است بطوری که میتوان گفت طیف وسیعی از افراد حداقل یک بار خرابی سطوح چوبی کابینت های خود را در اثر تماس مداوم آن ها با آب یا رطوبت تجربه کردند.

یکی از راهکارهای محافظت از سطوح و وسایل چوبی به اجرا در آوردن  رنگ پلی اورتان بر روی آن ها است. رنگ پل اورتان مناسب چوب با داشتن ویژگی مقاومت در برابر آب و رطوبت میتواند از سطوح چوبی موجود در مکان‌ های مرطوب همانند آشپزخانه و حمام محافظت کند و باعث جلوگیری از پوسیدگی آن ها شود.

مقاوم بودن در برابر حرارت:

نور خورشید و حرارت بالا یکی دیگر از مواردی هستند که میتوانند در گذر زمان باعث وارد شدن آسیب های مختلف به سطوح خارجی و داخلی چوب شوند. رنگ پلی اورتان مناسب چوب با داشتن ویژگی مقاوم بودن در برابر حرارت بعد از قرارگیری بر روی سطوح چوبی میتواند محافظ خوبی برای آن ها در برابر نور خورشید و حرارت باشد، این رنگ بعد از قرارگیری بر روی سطوح چوبی با محافظت کردن از آن ها در برابر حرارت نقش مهمی در افزایش طول عمر و دوام آن ها خواهد داشت.

مقاوم بودن در برابر خراش و سائیدگی:

چوب‌ ها به علت داشتن ساختاری تقریباً حساس میتوانند به راحتی تحت تاثیر ضربات مختلف قرار بگیرند و تغییر شکل دهند،به همین علت یکی از نگرانی های افراد در محافظت از سطوح و وسایل چوبی جلوگیری از وارد شدن آسیب و خراش به آن ها میباشد.

رنگ پلی اورتان مناسب چوب بعد از به اجرا در امدن بر روی سطوح چوبی با ایجاد یک لایه مقاوم از سطح چوب در برابر خراش ها و سائیدگی ها محافظت میکند و نقش مهمی در حفظ زیبایی این سطوح و وسایل در دراز مدت خواهد داشت.

داشتن طیف رنگی متنوع:

رنگ پلی اورتان مناسب چوب از طیف رنگی بسیار وسیع و گسترده‌ای برخوردار است، همین امر باعث می‌شود شما با داشتن هر سلیقه‌ ایی و هر نوع سبک دکوراسیونی بتوانید مناسب‌ ترین طیف رنگی رنگ پلی‌اورتان مناسب چوب را تهیه کنید و ان را بر سطح دلخواه خود به اجرا در آورید.

How To Remove Stain from Wood - رنگ پلی اورتان مناسب چوب چیست؟ + بررسی مزایا و کاربرد ها

استفاده از رنگ پل اورتان مناسب چوب دارای چه معایبی است؟

همانطور که در قسمت قبلی مطلب گفته شد رنگ پلی اورتان مناسب چوب دارای ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی میباشد که تمامی آن ها باعث محبوبیت این رنگ برای رنگ آمیزی سطوح چوبی شده است. در کنار مزایا رنگ پل اورتان مناسب چوب دارای معایبی نیز میباشد که برخی از آن ها عبارت اند از:

هزینه بالا:

یکی از معایب رنگ پلی اورتان مناسب چوب قیمت بالا این محصول است، اکر شما قصد استفاده از این محصول را دارید قبل از تهیه آن حتما در رابطه با بودجه خود برای تهیه این رنگ برنامه‌ ریزی کنیدزیرا قسمت رنگ پلی اورتان مناسب چوب نسبت به سایر رنگ های صنعتی اندکی گران تر است.

نیاز به داشتن تهویه مطبوع:

رنگ پل اورتان مناسب چوب یکی از مدل های رنگ محصوب میشود، این رنگ برخلاف سایر مدل های رنگ صنعتی از بوی شدید تری برخوردار است و همین امر باعث میشود تا اگر در  در هنگام از آن تهویه مناسب استفاده نکیند دچار اذیت شوید.

مدت زمان خشک شدن طولانی:

یکی از معایب رنگ پل اورتان مناسب چوب طولانی بودن پروسه خشک شدن این رنگ است. شما بعد از اجرا این رنگ بر روی سطح مورد نظر علاوه بر صبر کردن در مدت زمان طولانی باید مراقب وارد شدن هرگونه ضربه یا خراش به سطح خیس رنگ باشید.

به علت طولانی بودن زمان خشک شدن این رنگ توصیه می‌شود تا از استفاده از آن در زمان هایی میزان رطوبت هوا بالا میباشد یا هوا بارانی است خودداری نمایید زیرا زمان خشک شدن در آب و هوا های ذکر شده طولانی تر خواهد شد.

بررسی مرحله به مرحله استفاده از رنگ اورتان مناسب چوب

برای اجرا رنگ پلی اورتان مناسب چوب همانند اجرای سایر رنگ‌ های صنعتی بر روی سطوح مختلف شما باید یک سری از مراحل را به ترتیب انجام دهید. قبل از شروع به اجرا کردن این رنگ بر روی سطوح چوبی توجه داشته باشد که شما علاوه بر رنگ پلی اوتان  به ابزار هایی همانند برس رنگ آمیزی یا اسپری مخصوص پاشش رنگ، کاغذ سنباده، یک تکه پارچه نرم، وسایل محافظتی همانند ماسک و دستکش محلول شستشوی چوب و کاغذ روغنی نیاز دارد. از جمله مراحل اجرا رنگ پلی اورتان مناسب چوب میتون به مراحل زیر اشاره کرد:

مرحله اول: تمیز کردن سطح چوب

قبل از به اجرا درآوردن رنگ پلی‌ اورتان مناسب چوب بر روی سطوح یا وسایل چوبی از تمیز بودن سطح چوب اطمینان حاصل نمایید، شما برای تمیز کردن سطح چوب مد نظر خود میتوانید از محلول شستشوی چوب یا مخلوطی از آب و صابون استفاده کنید و بعد از پایان یافتن فرایند شستشو سطح آن را با یک پارچه نرم خشک کنید.

مرحله دوم: سنباده زنی

اگر به دنبال گرفتن یک نتیجه عالی در پایان فرایند رنگ آمیزی خود هستید به شما پیشنهاد می‌شود تا قبل از به اجرا در آوردن رنگ بر روی سطح مورد نظر خود، آن را با کمک کاغذ سنباده زنی سنگین کاملاً سنباده کشی کنید. سنباده زنی سطح چوب تا میزان مناسب باعث یکدست شدن آن میشود اما در اثر زیاده روی در انجام این کار ممکن است سطح چوبی شما کاملاً تغییر شکل دهد. بعد از پایان یافتن مراحل سنباده زنی سطح چوب را به وسیله یک دستمال نرم تمیز کنید و براده های چوب را کاملا از روی آن پاک کنید.

مرحله سوم: اعمال پرایمر بر سطح چوب

اگر می‌خواهید رنگ پلی اورتان مناسب چوب کاملاً بر سطح چوبی شما بچسبد و بعد از خشک شدن دچار ترک خوردگی یا ریزش نشود به شما توصیه میشود تا قبل اجرا رنگ بر روی سطح چوبی ابتدا یک لایه پرایمر بر روی آن اعمال کنید.

استفاده از پرایمر نه تنها باعث افزایش چسیبندگی رنگ پلی اوتان مناسب چوب مبشود بلکه باعث میشود تا رنگ بعد از اجرا بر روی سطح چوبی کیفیت بالاتری از خود نشان دهد. بعد از به اجرا در آوردن پرایمر بر روی سطح چوب شما باید مدت زمانی چندین ساعته را صبر کنید تا پرایمر کاملاً خشک شود.

مرحله چهارم: اجرا رنگ پلی اورتان مناسب چوب

پس از اطمینان حاصل کردن از خشک شدن کامل پرایمر می‌توانید رنگ را بر سطح چوبی مد نظر خود به اجرا درآورید. اگر میخواهید در انتها یک نتیجه بهتر حاصل کنید به شما پیشنهاد میشود تا در هنگام به اجرا درآوردن رنگ از طریق قلمو بر روی سطح چوبی آن را در یک جهت حرکت دهید تا رد قلمو به صورت واضح قابل مشاهده نباشد.

مرحله پنجم: اعمال لایه نهایی

پس از اعمال لایه اول رنگ برای اینکه رنگ کیفیت بهتری از خود نشان دهد و سطح چوبی شما از جذابیت بالاتری برخوردار باشد میتوانید مجدداً اقدام به اعمال لایه‌های بعدی بر روی سطح چوبی خود کنید. جهت اعمال لایه‌ های بعدی رنگ ابتدا اطمینان حاصل نمایید که لایه اول کاملا خشک شده باشد.

2Depositphotos 111772240 xl 2015 scaled 1 - رنگ پلی اورتان مناسب چوب چیست؟ + بررسی مزایا و کاربرد ها

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب گفته شد رنگ پلی اورتان مناسب چوب یکی از مناسب‌ ترین رنگ‌ های صنعتی جهت رنگ آمیزی و تزیین سطوح و وسایل چوبی است، در این مطلب سعی شد تمامی مزایا و معایب و همچنین نحوه استفاده از رنگ پلی‌ اورتان مناسب چوب به صورت کامل بررسی شود. اگر همچنان در رابطه با این محصول و نحوه اجرای آن بر سطوح چوبی سوالی دارید میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید یا با بخش مشاوره ما در گروه مهندسی ثمین پلیمر ارتباط حاصل نمایید: 09122650578

اهمیت و کاربرد رنگ لوله های موتورخانه

موتورخانه‌ ها از جمله مکان‌ هایی هستند که برای تولید انرژی های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، از انرژی‌ های تولید شده در موتورخانه برای انجام طیف وسیعی از کار ها از جمله تولید برق، پمپ کردن آب، تولید و فرآوری مواد و فعالیت‌ های مختلف در صنایع گوناگون استفاده میشود.

به دلیل اهمیت بالا و کاربرد گسترده موتورخانه ها طبیعی است که باید اقداماتی در راستا حفظ امنیت سهولت در تعمیر آن‌ ها مورد استفاده قرار بگیرد. رنگ لوله های موتورخانه از جمله مواردی است که از آن برای تامین امنیت این مکان و سرعت بخشیدن به فرایند تعمیر آن در صورت خرابی مورد استفاده قرار میگیرد.

استفاده درست از رنگ لوله های موتورخانه باعث میشود تا در هنگام بروز مشکل در بخش‌ های مختلف موتورخانه این مشکل سریع تر شناسایی شود و از بروز خطرات احتمالی در موتورخانه جلوگیری شود و آن را به یک محیط ایمن تبدیل کند.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با رنگ لوله های موتورخانه و ضرورت استفاده از آن، مراحل اجرا رنگ لوله های موتورخانه و استانداردهای لازم در رابطه با این رنگ و نحوه نگهداری از آن آشنا کنیم.

رنگ لوله های موتورخانه چیست و استفاده از آن چه ضرورتی دارد ؟

رنگ لوله های موتورخانه گروهی از انواع مدل های رنگ صنعتی است که برخلاف سایر مدل های این رنگ جمله رنگ اپوکسی، رنگ پلی یورتان و … جهت زیباسازی اشیا و مکان ها مورد استفاده قرار نمیگیرد.

استفاده از رنگ لوله‌ های موتورخانه همراه با توسعه و افزایش کارکرد موتورخانه‌ ها افزایش یافت، در موتورخانه‌ های مختلف از این رنگ جهت تشخیص دقیق و آسان خطوط و کاهش ضریب خطا و اشتباهات استفاده میشود.

در ابتدا به روی کار آمدن موتورخانه‌ ها سیستم خاصی برای تشخیص خطوط لوله‌ ها در آن ها وجود نداشت لوله‌ های موجود در موتورخانه‌ ها اغلب بدون رنگ بودند، با گذشت زمان به تدریج سیستم بکار رفته در شکل گیری و ایجاد موتورخانه ها پیچیده تر شد، به همین دلیل ضرورت رنگ آمیزی لوله‌ های موتورخانه به منظور تشخیص دقیق‌ تر خطا در این مکان‌ ها و ایمن سازی آن ها مطرح شد.

AdobeStock 230797592 1920x1275 1 - اهمیت و کاربرد رنگ لوله های موتورخانه

رنگ لوله‌ های موتورخانه از طیف رنگی گسترده‌ای برخوردار است که این طیف های رنگی بصورت جهانی توسط یکسری از سازمان ها و موسسات به عنوان یک نوع کد در تشخیص حالت های پیش آمده در موتورخانه ها تعیین شده اند، از جمله این طیف رنگ های رنگ لوله های موتورخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ قرمز: در موتورخانه ها رنگ قرمز برای اعمال بر روی خطوط با حرارت بالا، حاوی جریان آب گرم یا خطوب قابل احتراق و خطرناک استفاده میشود.
  • رنگ آبی: رنگ آبی در موتورخانه‌ ها برخلاف رنگ قرمز برای لوله‌ هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که سرد هستند یا جریان آب سرد از درون آن ها در حال گذر است.
  • رنگ زرد: در موتور خانه ها رنگ زرد برای لوله های حاوی گاز، لوله های حاوی برق و لوله هایی که خطر احتراق در آن ها بالاست مورد استفاده قرار میگیرد.
  • رنگ سبز: رنگ سبز از جمله رنگ های مورد استفاده در موتورخانه ها است که بر روی لوله هایی که از آن ها جراین باد میگذرد یا خطوط کشاورزی اعمال میشود.
  • رنگ نارنجی: رنگ نارنجی به عنوان یکی از طیف های رنگی رنگ لوله های موتورخانه مناسب برای لوله هایی است که در شرایط اضطراری نقش مهمی دارند. (همانند خطوط اطفاء حریق)

اکثر رنگ‌هایی که برای رنگ آمیزی لوله‌ های موتورخانه مورد استفاده قرار میگیرند دارای تناژ روشن هستند، روشن بودن تناژ رنگ لوله‌ های موتورخانه باث میشود تا افراد در صورت وجود نشتی دز این مکان به راحتی و به سرعت آن شوند زیرا این رنگ ها در اثر وجود نشتی یا دوده در محیط موتورخانه به سرعت تغییر رنگ میدهند و جلب توجه میکنند.

مراحل اجرا رنگ لوله های موتورخانه: بررسی نحوه اجرا رنگ بر روی لوله ها

اجرا رنگ بر روی رنگ لوله های موتورخانه همانند اجرا سایر رنگ های صنعتی بر روی سطوح از شامل یکسری از مراحل میباشد که تمامی آن ها باید با دقت و طبق دستورالعمل ها اجرا شوند. از آنجایی که موتورخانه ها به عنوان یکی از محیط های حساس شناخته شده اند توصیه میشود تا هنگام رنگ آمیزی لوله های آن حتما از کارشناسان و افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید یا اگر خود قصد انجام این کار دارد دستورالعمل های مربوط به اجرا این رنگ را با دقت مطالعه فرمایید.

در رابطه با اجرا رنگ لوله های موتورخانه این نکته لازم به ذکر است که کارشناسان توصیه میکنند برای این کار از قلمو های مخصوص رنگ استفاده شود. در صورت استفاده از اسپری های پاشش رنگ، رنگ به ضخامت کافی بر روی لوله ها قرار نمگیرد و نمیتواند در مواقع ضروری کاربرد لازم را از خود نشان دهد. مراحل رنگ آمیزی لوله های موتورخانه عبارت اند از:

مرحله اول: آماده سازی سطح لوله ها

یکی از کار های مشترکی که قبل از پیاده سازی انواع مختلف رنگ های صنعتی برروی سطوح مختلف باید انجام داد آماده سازی سطح مورد نظر است، این مرحله در رابطه با اجرا رنگ لوله های موتورخانه بر سطح لوله های این مکان نیز صدق میکند.

برای چسبندگی بهتر رنگ بر سطح لوله ها و عمکلرد صحیح آن ها نیاز است تا سطح آن ها را بصورت کامل از گرد و غبار پاک کرد و سپس قبل از اعمل رنگ بر روی سطح از خشک بودن کاملا لوله ها اطمینان حاصل کرد.

مرحله دوم: اعمال رنگ آستری

مرحله دوم بعد از پاکسازی سطح لوله های موتورخانه از گرد و غبار و خشک کردن آن ها نوبت این است که سطح لوله ها با یک رنگ آستر پوشانده شود. در فرایند تهیه رنگ آستری از ترکیبات حاوی کرومات استفاده میشود که بعد از اعمال بر سطح لوله ها مقاومت لوله ها و گالوانیزه شدن آن ها میشود، برای اینکه رنگ آستر به ضخامت کافی برسد معمولا آن را دو لایه بر روی سطح اعمال میکنند.

post water treatment - اهمیت و کاربرد رنگ لوله های موتورخانه

مرحله سوم: اعمال پوشش ضد زنگ

در اکثر مواقع پوششی که به عنوان رنگ آستری بر روی لوله های موتورخانه قرار میگیرد تا در اثر عبور جریان مکرر آب سرد یا گرم دچار زنگ زدگی یا خوردگی نشود اما در اکثر مواقع جهت محکم کاری یک لایه پوشش ضد زنگ نیز بر لایه بیرونی اعمال میشود.

مرحله چهارم: اعمال رنگ لوله های موتورخانه بر اساس استاندارند های تعیین شده

رنگ لوله های موتورخانه دارای یف های مختلفی است که هرکدام از آن ها طبق استاندارد های جهانی تعیین میکنند که چه محتویاتی درون این لوله در حال جراین است و این لوله در برای انجام چه کاری کاربرد دارد. شما با توجه به اینکه چه جریانی از درون لوله در حال گذر است باید رنگ مناسب را بر روی ان اعمال کنید.

همانطور که گفته شد برای اعمال طیف رنگی انتخابی بر روی لوله ها نیاز است تا بجای اسپری های پوشش رنگ از قلمو برای اینکار استفاده شود تا رنگ با ضخامت مناسب بر روی آن ها قرار بگیرد و در صورت لزوم واکنش لازم را از خود نشان دهد.

مرحله پنجم: لعاب کاری

لعاب کاری جز آخرین مراحل رنگ آمیزی لوله های موتورخانه است، این کار جهت براق و درخشان کردن رنگ لوله ها انجام میشود. همچنین لازم به ذکر است که رنگ لعاب بعد از قرار گرفتن بر خارجی ترین لایه لوله ها باعث افزایش مقاومت آن ها در برابر حرارت و محافظت از آن ها در آتش سوزی خواهد شد.

نکات مهم در زمان اجرای رنگ‌آمیزی لوله‌های موتورخانه

در قسمت پیشین مطلب در رابطه با مراحل رنگ آمیزی لوله‌ های موتورخانه به صورت کامل صحبت شد و همچنین سعی شد در رابطه با اهمیت هر یک از مراحل ذکر شده در رابطه با رنگ آمیزی لوله‌ ها صحبت شود. در هنگام رنگ آمیزی لوله‌ ها بهتر است تا به یک سری از نکات توجه داشته باشید و آن ها را رعایت کنید تا این فرایند برای شما و سایر افرادی که به موتور دسترسی دارند نتیجه بخش باشد. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بعد از آماده سازی سطح لوله و پاکسازی آن برای به اجرا درآوردن هر لایه رنگ از خشک شدن کامل لایه قبلی اطمینان حاصل فرمایید.
  • حتماً از رنگ‌ هایی استفاده کنید که از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردارند و ضد حریق هستند در این حالت در اثر وقوع آتش سوزی، آتش با سرعت کمتری به بخش‌ های دیگر موتورخانه سرایت میکند.
  • توصیه میشود تا در هنگام رنگ آمیزی لوله‌ها جهت جریان در حال گذر درون لوله‌ ها را با فلش مشخص کنید.
  • نحوه عملکرد و کاربرد شیرآلات موجود در موتورخانه را با استفاده از علامت‌ های خاص مشخص کنید.
  • یک تابلو راهنما در رابطه با رنگ هر لوله موتورخانه طراحی و نصب کنید تا کار برای افراد تازه وارد و تعمیرکاران آسان تر شود.

کلام آخر

با رعایت اصول و استاندارد‌ ها هنگام رنگ آمیزی لوله‌های موتورخانه، این مکان به یک مکان امن تبدیل می‌شود و هرگونه مشکل در آن به راحتی شناسایی شده و حل خواهد شد. توجه داشته باشید که هنگام انتخاب رنگ برای لوله‌ های موتورخانه حتماً از استاندارد‌ های جهانی برای انتخاب رنگ تبعیت کنید تا در صورت بروز مشکل برای لوله‌ها هر فرد تعمیرکاری بتواند به راحتی فرایند تعمیر را انجام دهد.

در صورت داشتن هرگونه سوال یا نظر در رابطه با رنگ لوله‌ های موتورخانه علاوه بر به اشتراک گذاری آن از طریق قسمت نظرات می‌توانید از طریق شماره‌های درج شده با دفتر مرکزی گروه مهندسی ثمین پلیمر و بخش مشاوره ما تماس حاصل فرمایید. تلفن دفتر: 02634904972 بخش مشاوره: 09122650578

هرآنچه باید درباره رنگ بدون بو بدانید

امروزه رنگ ها جز یکی از مهم‌ ترین و پر استفاده‌ ترین ابزاری هستند که از آن ها برای نوسازی یا زیباسازی مکان های مختلفی استفاده میشود، در واقع می‌توان گفت به محض شروع بحث در رابطه با تغییر دکوراسیون یک مکان استفاده از رنگ های مختلفی جهت رنگ آمیزی این مکان ها جز اولین گزینه‌ هایی است که به ذهن افراد خطور میکند.

در عین اینکه رنگ‌ ها جز یکی از اجزا جدایی ناپذیر از دکوراسیون هستند استفاده از آن ها برای برخی از افراد ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. رنگ بدون بو گروهی از مدل های رنگ صنعتی است که در هنگام استفده باعث ایجاد هیچ حس ناخوشایدی برای افراد نخواهد شد.

اگر قصد تغییر دکوراسیون محیط زندگی یا محل کار خود را دارید اما بخاطر واکنش های حساسیتی بدن به رنگ های از جمله سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، تنگی نفس یا … از انجام آن اجتناب می‌کنید توصیه می‌شود در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با رنگ بدون بو ، ویژگی ها و مزیت های رنگ بدون بو و انواع آن اشنا شوید.

رنگ بدون بو چه نوع رنگی است ؟

یکی از اولین مواردی که بعد از تصمیم به رنگ آمیزی یک مکان به ذهن اکثر افراد خطور میکند، بو آزار دهنده رنگ و اجتناب از قرارگیری در محیط رنگ شده برای چندین ساعت به منظور از بین رفتن اثرات رنگ در هوای محیط است.

بو ناخوشایند در رنگ های صنعتی به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در ترکیب آن ها هنگام فرایند تهیه این محصولات میباشد. از جمله مواد و ترکیبات شیمیایی که باعث ایجاد بو های آزار دهنده در رنگ ها میشود میتوان به ترکیبات شیمایی سنگین، مواد فعال کننده، حلال ها و VOC اشاره کرد.

 VOC (Volatie Organic Compounds )  که به معنی ترکیبات آلی حاوی ولتایل است را میتوان جز یکی از مهم ترین عواملی در نظر گرفت که در ایجاد بوی بد رنگ ها نقش دارد. این ترکیب آلی علاوه بر ایجاد بوی ناخوشایند در رنگ ها بعد از وارد شدن به محیط زیست میتواند باعث بروز مشکلاتی همچون آلوده شدن آب، هوا و خاک شود.

علاوه بر عوارض VOC  برای محیط زیست باید گفت که این ترکیب آلی باعث بروز مشکلات حساسیتی برای بدن انسان هنگام استفاده از رنگ ها جهت رنگ آمیزی خواهد شد. برای کاهش اثرات مخرب VOC  بر محیط زیست سلامت انسان‌ ها گروهی از رنگ‌ های صنعتی با نام رنگ بدون بو وارد بازار رنگ شدند.

در ترکیب تشکیل دهنده رنگ بدون بو از گروهی مواد با نام مواد خنثی کننده اصلاح کننده استفاده میشود تا بئوی ناخوشایند رنگ ها را تا مقدار بسیار زیادی کم کند، لازم به ذکر است در ترکیب رنگ‌ه ای بدون بو  همانند سایر رنگ‌های صنعتی از مواد شیمیایی قوی ایی استفاده شده اما وجود ترکیبات ذکر شده مانع از آزاد شدن این ترکیبات در محیط میشوند.

رنگ بدون بو دارای چه ویژگی هایی است؟

همانطور که ذکر شد رنگ‌ های بدون بو گروهی دیگر از مدل های  رنگ‌ صنعتی هستند، این رنگ‌ ها بعد از به روی کار آمدن توانستند توجه طیف وسیعی از افراد را به سمت خود جلب کنند و جایگزین اکثر رنگ‌های صنعتی برای رنگ آمیزی محیط‌ های مختلف شوند. از جمله دلایل متمایز کننده رنگ بدون بو از سایر مدل های رنگ صعنتی میتوان به موراد زیر اشاره کرد:

یکی از دلایل مهمی که باعث ایجاد بوی ناخوشایند رنگ ها هنگام استفاده از آن ها میشود، استفاده موادی همانند تیتنر و حلال های نفتی جهت رساندن آن ها به غلظت مناسب است. از انجایی که رنگ بدون بو نوعی رنگ بر پایه آب است شما برای رقیق کردن آن و رساندن آن به غلظت دلخواه نیازی به استفاده از حلال های صنعتی و دارای بو های آزار دهنده نخواهدی داشت و میتوانید با  استفاده از آب اقدام به رقیق کردن این رنگ کنید.

در کنار استفاده از حلال های صنعتی جهت رقیق کردن رنگ ها ترکیب آلی VOC یکی دیگر از مواردی ست که در ایجاد بوی بد رنگ ها نقش دارد. میزان این ترکیب آلی در فرایند تهیه رنگ‌های بدون بو تا حد قابل توجهی کاهش یافته همین باعث شده تا  میزان بوی آزار دهنده این رنگ ها تا میزان زیادی از سیار رنگ های صنعتی کمتر باشد.

بعد از استفاده از سایر رنگ‌ های صنعتی، بوی آزار دهنده این رنگ ها ممکن است تا مدت زیادی در محیط باقی بماند و با استفاده از تهویه هوا از محیط خارج نشود، در در رابطه با رنگ‌ های بدون بو می‌توان اینگونه گفت که بوی این رنگ ها که ممکن است فقط برای درصد کمی از افراد به میزان خیلی کمی آزاردهنده باشد با استفاده از تهویه مطبوع در مدت زمان کوتاهی از محیط خارج میشود.

167807a0305596082a1643e910108967 - هرآنچه باید درباره رنگ بدون بو بدانید

بررسی مزایا رنگ بدون بو

اگر بخواهیم در رابطه با مزایا رنگ بدون بو صحبت کنیم باید گفت که مزایا این رنگ فقط شامل آن‌ ها نمی‌شود و این رنگ دارای مزایای بسیار زیادی در رابطه با محیط زیست نیز است. در ادامه مطلب به بررسی ازمزایا این رنگ پرداخته ایم:

 

قابل استفاده برای کودکان و افراد دارای مشکلات تنفسی:

رنگ بدون بو را می‌توان جزء یکی از مناسب‌ ترین و بهترین انتخاب‌ ها جهت رنگ آمیزی اتاق خواب کودکان و مهد کودک ها دانست.  علت مناسب بودن رنگ بدون بو برای محیط‌ های ذکر شده این است که این رنگ ها از مواد شیمیایی کمتر نسبت به سایر رنگ‌ ها برخوردار هستند و بعد از خشک شدن هیچ اثر یاز بوی نامطبوع از خود برجای  نمی‌گذارند.

ویژگی ذکر شده در رابطه با رنگ بدون بو باعث شده تا این رنگ برای بیماران تنفسی از جمله افراد دارای  بیماری آسم هیچگونه ضرری نداشته باشد و این افراد بتوانند به راحتی از این رنگ برای زیباسازی یا نوسازی محیط دلخواه خود استفاده کنند.

 

دوستدار محیط زیست:

همانطور که گفته شد در ساختار رنگ های صنعتی از ترکیبات شیمیایی قوی ایی استفاده شده که این ترکیبات بعد از اعمال شدن بر روی سطح مورد نظر در محیط  آزاد میشوند و هوا اطراف را آلوده میکنند. مدت زمان آزاد سازی این ترکیبات شیمیایی و آلوده کردن محیط اطراف می‌تواند تا 6 سال  به طول بیانجامد.

از جمله  ترکیبات شیمیایی قوی موجود در رنگ‌های صنعتی که بعد از اعمال این رنگ‌ ها در محیط اطراف آزاد میشوند میتوان به فلزات، وینیل کلراید و فرمالدئید اشاره کرد. لازم به ذکر است که در ترکیب شیمیایی رنگ بدون بو از این ترکیبات مضر استفاده نشده و همین باعث می‌شود تا افراد و محیط زیست از اثرات و عوارض ان در امان باشند.

 

داشتن قابلیت شستشو و دوام بالا:

پس از اعمال رنگ بدون بو بر روی سطح مورد نظر اگر متوجه وجود آلودگی‌ ها یا لکه‌ هایی بر سطح رنگ شدید می‌توانید با استفاده از آب و مواد شوینده اقدام به پاکسازی آن نمایید، این رنگ‌ ها در برابر مواد شیمیایی و رطوبت از مقاومت بالایی برخوردارند و بنابراین شما نیاز به هیچ گونه نگرانی در رابطه با تمیز کردن آن نخواهید داشت.

علاوه براینکه رنگ بدون از مقاومت بالایی در برابر آب و مواد شوینده برخوردار است، دارای مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و حرارت نیز میباشد. این مقاومت رنگ بدون باعث میشود تا این رنگ بعد از اعمال تا مدت زمان زیادی نیازی به ترمیم و بازسازی نداشته باشد.

 

میزان پوشش دهی بالا:

رنگ بدون بو از قابلیت پوشش دهی بالایی برخوردار است و همین باعث میشود تا هنگام استفاده از این رنگ تا میزان زیادی در هزینه و نیرو انسانی صرفه جویی شود. همچنین لازم به ذکر است که این بعد از قرار گرفتن بر روی سطوح مختلف به سرعت خشک میشود و تا مدت زیادی در هزینه صرفه جویی میشود.

 

بررسی انواع مدل های رنگ بدون بو

 

رنگ بدون بو دارای مدل های مختلفی برای استفاده و کاربرد های مختلف است، همین تنوع در مدل های رنگ بدون بو باعث شده تا کاربرد آن در صنایع مختلف روز به روز در حال گسترده شدن است. از جمله مدل های مختلف رنگ بدون بو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

سخن پایانی

اگر قصد  تغییر دکوراسیون محیط زندگی یا محل کار خود را به واسطه رنگ آمیزی دیوار های آن دارید به پیشنهاد میشود تا در هنگام انتخاب رنگ، رنگ بدون بو جزء یکی از اولین انتخاب خود قرار دهید. این رنگ از جمله رنگ هایی که در کنار زیبایی و جذابیتی که دارد به حفظ سلامت شما کمک کند.

شما میتوانید سوالات خود را در رابطه با این محصول از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید یا از طریق شماره درج شده با قسمت مشاوره گروه مهندسی ثمین پلیمر در ارتباط باشد تا کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگو سوالات شما باشند: 09122650578

آشنایی با ویژگی ها و کاربرد های رنگ پودری

رنگ‌ ها از جمله عواملی هستند که میتوانند تاثیرات مختلفی بر زندگی روزمره ما بگذارند، از ابتدا پیدایش رنگ ها توسط بشر تا امروز کاربرد های مختلفی از آن ارائه شده است بگونه‌ ایی که امروزه نمیتوان به سادگی وسیله یا مکانی را یافت که رنگ جز یکی از اجزا اصلی آن نباشد.

در مرور زمان رنگ‌ ها توانستند جایگاه ویژه‌ ایی را در زندگی انسان‌ ها و صنایع مختلف به دست آورند. برای استفاده ماهرانه تر دقیق‌ تر از رنگ‌ ها زمینه‌ های مختلف انواع مختلفی از آن ها در صنایع تولید رنگ تولید شدند که یکی از رنگ‌ ها رنگ پودری نام دارد.

رنگ پودری بعد از تولید شدن و به روی کار آمدن توانست در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد، رنگ پودری همانند سایر رنگ ها تولید شده در صنعت تولید رنگ از ترکیب مواد و ترکیبات شیمیایی گوناگون به دست آمده است. نکته قابل توجه در رابطه با این رنگ این است که ساختاری کاملاً خشک دارد و برخلاف سایر رنگ ها بدون نیاز به حلال قابل استفاده است. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را بصورت دقیق تر با رنگ پودری و انواع آن و مزایا و معایب  هر یک از مدل های رنگ پودری آشنا کنیم.

 

رنگ پودری چه نوع رنگی است؟

بعد از شنیدن نام رنگ پودری شاید اینگونه فکر کنید که این رنگ همانند سایر رنگ های در حال تولید رد صنعت رنگ از جمله رنگ اپوکسی، رنگ پلی یورتان  یا … یک نوع رنگ صنعتی محسوب میشود اما باید گفت رنگ پودری در گروه رنگ های صنعتی قرار نمیگیرد و از آن به عنوان یک نوع پوشش دهنده صعنتی استفاده میشود.

این محصول از ترکیب مواد مختلفی همچون پلی استر ها، پلی اکریلیک ها، رزین ها ، فیلر ها و پیگمنت ها تولید میشود و میتوان آن را بر روی سطوح مختلف از جمله سطوح فلزی، سطوح چوبی، آلیاژ ها و وسایل پلاستیکی اعمال کرد. این رنگ بعد از قرار گیری بر روی سطح ذکر شده نه تنها سطح آن ها را پوشش میدهند بلکه از ان ها در برابر آسیب های مختلف مکانیکی و شیمیایی نیز محافظت میکند.

اگر بخواهیم در رابطه با تاریخچه رنگ پودری صحبت کنیم باید بگوییم که این رنگ ابتدا در اواخر دهه 1940 در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار گرفت، بعد از بکار گرفته شدن این رنگ در صنعت خودروسازی این محصول توانست با موفقیت به صنایع مختلف دیگر از جمله فلزکاری، مبلمان و ساختمان سازی  ورود کند و به عنوان یکی از محبوب ترین نوع پوشش دهنده های صنعتی مورد استفاده قرار  بگیرد.

یکی از نقاط قابل توجه در رابطه با رنگ پودری این است که استفاده از آن ها بسیار راحت و بدون دردسر است و علاوه بر آن این رنگ ها در گروه رنگ‌ های دوستدار طبیعت طبقه‌ بندی می‌شوند، در هنگام استفاده  باعث به وجود آمدن هیچگونه ناراحتی تنفسی و ریوی نخواهند شد و ضریب اطمینان آن ها برابر آتش سوزی بالا است.

 

بررسی تنوع رنگ پودری و کاربرد آن ها در صنایع مختلف

همانطور که گفته شد رنگ پودری جزء یکی از محبوب ترین پوشش های صنعتی طبقه بندی میشود و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگ دارای انواع مختلفی است که هر از کدام از آنن ها از مزایا و معایب خاص خود برخوردار هستند، در ادامه مطلب به بررسی تنوع رنگ پودری و کاربرد آن ها در صنایع مختلف خواهیم پرداخت:

 

رنگ پودری چرمی:

رنگ پودری چرمی به عنوان یکی از انواع مدل‌ های رنگ پودری برای رنگ آمیزی قطعات مختلفی از جمله قطعات چوب، قطعات فلز یا قطعات پلاستیک مورد استفاده قرار میگرید. تین نوع رنگ پودری معمولا از مواد پلی استری، مواد پلی اکریلیکی یا ترکیب این دو تهیه میشود.

اگر بخواهیم در رابطه با رنگ پودری چرمی بصورت دقیق‌ تر صحبت کنیم باید گفت که این رنگ به دو دسته تقسیم می‌شود. دسته اول پوشش هایی هستد که در ان ها یک رنگ به عنوان رنگ زمینه انتخاب میشود و لایه دیگر پوشش بعد از قرارگیری بر روی رنگ زمینه پوششی رگه مانند را بوجود می آورد.

دسته دوم رنگ های پودری چرمی از ساختاری یکدست برخوردار اند و به دلیل داشتن انحناهای مختلفی کی از بهترین گزینه ها برای رنگ آمیزی سطوح ناهموار از جمله محل اتصالات جوشکاری محسوب میشوند.

 

مزایا رنگ پودری چرمی:

  • کمک به زیباسازی لایه های ناصاف و محل اتصالات جوشکاری
  • سازگار با محیط زیست
  • مقرون به صرفه و اقتصادی

معایب رنگ پودری چربی:

  • مقاومت مکانیکی پایین ( به دلیل داشتن ضخامت زیاد)
  • مقاومت پایین در برابر حرارت و نور خورشید
  • نیاز به تجهیزات و دانش فنی بالا برای اعمال بر روی سطوح

 

رنگ پودری گرانیتی:

رنگ پودری گرانیتی همانطور که از نامش پیداست بعد از اعمال بر روی سطح مورد نظر پوششی شبیه به سنگ گرانیت بوجود می‌آورد. رنگ پودری گرانیتی مانند رنگ پودری چرمی از  مواد پلی استری مواد پلی اکریلیکی  تشکیل شده است و به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت و ساییدگی از آن برای ایجاد پوشش مشابه سنگ گرانیت در ظروف آشپزخانه و بخاری ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مزایا رنگ پودری گرانیتی:

  • مقاومت بالا در برابر حرارت و ساییدگی
  • سازگار با محیط زیست
  • مقرون به صرفه و اقتصادی
  • دارای طیف رنگی بالا و متنوع

معایب رنگ پودر گرانیتی:

  • عدم تطابق  الگو های رنگ با سنگ گرانیت اصل
  • نیاز به  تجهیزات و فضای مناسب برای اعمال بر روی سطح

 

رنگ  سنباده ایی:

رنگ سنباده‌ ای گروهی دیگر از رنگ‌ های پودری است، این رنگ دارای دو نوع دو ریز و درشت می‌باشد و به همین دلیل از کاربرد گسترده‌ تری در صنایع مختلف برخوردار است. رنگ سنباده ایی در صنایعی که نیاز به ایجاد یک توپوگرافی خاص یا ایجاد یک سطح سه بعدی دارند و سطوحی که نیاز به داشتن اصطحکاک و بالا بردن مقاومت خود در برابر لغزش دارند مورد استفاده واقع میشود.

از جمله کاربرد های رنگ  سنباده ایی میتوان به ساخت قطعات مختلف کامپیوتر، تجهیزات برقی و مبلمان فلزی اشاره کرد. این رنگ بعد از اعمال بر روی سطح مورد نظر رگه ‌هایی را از خود به جا میگذارد که به زیباتر کردن سطح کمک بسزایی می‌کند.

 

مزایا رنگ  سنباده ایی:

  • مقاومت بالا در برابر لغزش و اصطحکاک
  • مقاومت مکانیکی بالا ( در نوع ریز آن)
  • افزایش زیبایی لوازم خانگی
  • سازگار با محیط زیست

معایب  رنگ  سنباده ایی:

  • نیاز به  تجهیزات و فضای مناسب برای اعمال بر روی سطح
  • توانایی جذب بالای آلودگی به علت داشتن بافت متخلخل

 

رنگ پودری ورنی:

یکی از تفاوت‌ های رنگ پودری ورنی با سایر رنگ‌ های پودری این است که رنگ ورنی قدرت پوشانندگی بالایی بعد از اعمال در رابطه سطح زیرین ندارد و از آن بیشتر برای جلادهی و ایجاد تزیینات مختلف بر روی سطوح چوبی، فلزی و پلاستیکی استفاده می‌شود. لازم به ذکر است به غیر از کاربرد این رنگ در تزیین و جلادهی سطوح گاهی اوقات از آن برای رنگ آمیزی ظروف تفلون، چراغ‌ های خودرو و مبلمان فلزی استفاده می‌شود.

 

مزایا رنگ پودری ورنی:

  • مقاومت بالا در برابر حرارت
  • ایجاد سطحی براق و مناسب برای جلادهی
  • داشتن ظاهری زیبا و جذاب

معایب رنگ پودری ورنی:

  • قدرت پوشانندگی ضعیف برای سطوح زیرین

 

353766792 900 - آشنایی با ویژگی ها و کاربرد های رنگ پودری

رنگ پودری چکشی:

رنگ پودری چکشی را میتوان به عنوان یکی از محبوب‌ ترین مدل‌ های رنگ پودری در نظر گرفت. رنگ چکشی به علت داشتن خاصیت الکترواستاتیک از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است به همین علت از آن برای رنگ آمیزی سطوح فلزی استفاده میشود.

یکی از دلایل محبوبیت این رنگ توانایی بالا درز ها و ناهمواری‌ ها توسط آن است؛ همچنین لازم به ذکر است که این رنگ را بدون هیچ محدودیتی میتوان با سایر رنگ‌ ها ترکیب کرد. از رنگ چکشی در صنایع مختلفی همچون رنگ آمیزی درب های ضد سرقت، رنگ آمیزی مبلمان فلزی، رنگ آمیزی تابلو های برق ساختمانی رنگ آمیزی نرده‌ های فلزی استفاده می‌شود.

 

مزایا رنگ  چکشی:

  • توانایی ترکیب با سایر رنگ‌ ها بدون تاثیر در کیفیت
  • داشتن قابلیت بازیافت حتی در صورت ترکیب با سایر رنگ‌ ها
  • مقرون به صرفه و اقتصادی

معایب رنگ چکشی:

  • مقاومت پایین در برابر رطوبت و نور خورشید
  • نیاز به داشتن مهارت برای استفاده (جهت تنظیم فاصله اسپری و ولتاژ پاشش رنگ)

 

رنگ پودری متالیک:

رنگ پودری متالیک نوعی دیگر از رنگ‌ های پودری میباشد که در ساختار آن از ذرات معدنی متالیک و براق استفاده شده است. برای ایجاد پوشش براق در این نوع رنگ از ذرات مختلفی همچون طلا، نقره، آلومینیوم و مس استفاده می‌شود. رنگ متالیک به علت زیبایی و جلوه خاصی که بعد از رنگ آمیزی به سطح مورد نظر میبخشد برای رنگ آمیزی فلزات و تزیین آن ها جزء یکی از اولین و مناسب ترین گزینه ها محسوب میشود.

 

مزایا رنگ متالیک:

  • قدرت چسبندگی بالا بر روی سطوح مختلف
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و نور خورشید
  • داشتن توانایی ترکیب با محلول‌ های مختلف (محلول‌ های رزینی، الکلی و روغنی)
  • قابلیت بازیافت بدون افت کیفیت

معایب رنگ متالیک:

  • نیاز داشتن به رنگ زیر پوشش

 

نکات مهم در رابطه با ویژگی های رنگ پودری

بعد از اعمال رنگ پودری بر روی سطح مورد نظر خود توجه داشته باشید که این رنگ ها در برابر مواد شوینده ازمقاومت بالایی برخوردار هستند بنابراین اگر شما متوجه وجود لکه یا آلودگی های مختلفی بر روی سطح شدید میتوانید بدون نگرانی در رابطه با اسیب دیدن ساختار رنگ اقدام به تمیز کردن آن بپردازید.

از جمله ویژگی‌ های دیگر این محصول می‌توان به این اشاره کرد که در برابر ضربه از مقاومت بالایی برخوردار است و بعد از اعمال بر روی سطح بعد از گذشت مدتی دچار ترک خوردگی یا پوسته پوسته شدن نمی شود و از دوام و طول عمر تقریبا بالایی برخوردار است.

 

جمع‌ بندی

با توجه به موارد گفته شده در رابطه با مزایا و معایب این محصول میتوان گفت که رنگ پودری یکی از مناسب‌ ترین گزینه‌ ها برای استفاده در صنایع گوناگون از جمله دکوراسیون داخلی است است؛ لازم به ذکر است که این رنگ را میتوان یک یاز مناسب ترین جایگزین ها برای رنگ های متالیک مایع انتخاب کرد.

در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با این محصول می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید یا از طریق تماس با بخش مشاوره گروه مهندسی ثمین پلیمر با کارشناسان ما در ارتباط باشید: 09122650578

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بررسی کاربرد ها و مزایا

امروزه استفاده از وسایل و تجهیزات الکتریکی مختلف جزئی از زندگی مدرن روزمره محسوب میشود، وسایل و تجهیزات مورد استفاده در کنار آسان تر کردن و تسهیل انجام امور میتواند باعث وارد شدن آسیب ها و خطرات مختلفی به زندگی ما شود. وسایل و تجهیزات الکتریکی میتوانند باعث وارد شدن مقدار زیادی از امواج الکترومغناطیسی به محیط زندگی یا محیط کار شوند، امواج الکترومغناطیسی بصورت پراکنده و بدون توقف در محیط در حال انتشار هستند و یکی از راهکار های موجود برای جلوگیری از انتشار و آسیب های آن ها استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس است.

استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس یکی از ارزان ترین و به صرفه ترین راه ها برای در امان ماندن از اثرات مخرب امواج الکترومغناطیس است. برای آشنایی بیشتر با رنگ ضد امواج الکترومغناطیس، کاربرد ها و مزایا رنگ ضد امواج الکترومغناطیس و همچنین طریقه استفاده از ان بهتر است ابتدا با  امواج الکترومغناطیس و انواع آن و خطرات امواج الکترومغناطیس  آشنا شوید.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس چیست؟

از آنجایی که ایمنی و سلامت یکی از شروط اولیه برای زندگی یا کار در یک محیط است نمیتوان در محیطی که امواج الکترومغناطیس آن را احاطه کرده و سلامت و ایمنی افراد را به خطر می‌اندازد زندگی کرد. از آنجایی که به واسطه زندگی مدرن وسایل الکتریکی تا حد زیادی وارد زندگی ما شده‌اند، پیدا کردن محیطی که کاملاً عاری از امواج الکترومغناطیس باشد کاری تقریباً دشوار و غیر ممکن است.

برای در امان ماندن از عوارض امواج الکترومغناطیس موجود در محیط‌های مختلف یکی از اولین اقدامات ایمن سازی محیط است. یکی از در دسترس‌ ترین و ساده‌ ترین روش‌های موجود برای ایمن سازی محیط زندگی یا محیط کار رنگ آمیزی آن محیط توسط رنگ ضد امواج الکترومغناطیس است.

امواج الکترومغناطیس همواره در حال انتشار پیدا کردن در محیط از طریق وسایل الکتریکی موجود در آن هستند و از آنجایی که این امواج به هیچ وسیله یا محیط خاصی برای این انتشار نیاز ندارند به راحتی می‌توانند از محیطی به محیط دیگر منتقل شوند.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بعد از به اجرا در آمدن در محیط مورد نظر امواج الکترومغناطیس موجود در فضا را جذب می‌کند و مانع از انتشار بیشتر آن ها و نفوذ آن ها به اشیا و وسایل موجود در محیط یا اثرگذاری آن ها بر بدن انسان میشود.

مواد و ترکیبات موجود در ساختار رنگ الکترومغناطیس از دلایل اصلی تفاوت این رنگ با سایر رنگ‌های صنعتی می‌باشد، ترکیبات موجود در این رنگ‌ها نقش مهمی در جذب امواج الکترومغناطیس دارند، بنابراین این رنگ‌ها یکی از مناسب‌ ترین انتخاب‌ ها برای اعمال در محیط زندگی یا کار افرادی است که به صورت مداوم با وسایل الکتریکی سروکار دارد.

اگر بخواهیم در رابطه با تاریخچه رنگ ضد امواج الکترومغناطیس صحبت کنیم باید گفت شروع استفاده از این رنگ به قرن بیستم میلادی باز می‌گردد. در قرن بیستم میلادی بحث امواج الکترومغناطیس به صورت جدی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و از همان زمان استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس به عنوان یکی از راهکار های جذب این امواج از محیط مطرح شد.

با مطالعه دقیق تر در رابطه با تاریخچه رنگ ضد امواج الکترومغناطیس متوجه این خواهید شد که فناوری‌ های مورد استفاده در تولید این رنگ همواره در حال بروزسانی شدن و تغییر است تا بتواند بهترین اثر را در جذب امواج ذکر شده داشته باشد.

آشنایی با امواج الکترومغناطیس و انواع آن

در میدان‌ های الکتریکی و میدان‌ های مغناطیس انواع مختلفی از امواج‌ ها جریان دارند که یکی از این امواج‌ها امواج الکترومغناطیس است، برای نگهداری امواج الکترومغناطیس در یک مکان ما نیازی به یک ماده یا ایجاد یک محیط خاص نخواهیم داشت زیرا این امواج در هر محیطی حتی خلاء قادر به حرکت و انتشار انرژی هستند.

با اینکه امواج الکترومغناطیس یکی از چهار نیرو اصلی شناخته شده در طبیعت است، همانند نیرو های هسته‌ ایی قوی یا ضعیف باعث ترکیب ذرات در هسته اتم یا فروپاشی اتم نمی‌شود. اگر بخواهیم در رابطه با کاربرد های امواج الکترومغناطیسی صحبت کنیم باید بگوییم که هر پدیده‌ ایی که در حوزه الکتریسیته یا مغناطیس اتفاق می‌افتد به این نیرو بستگی دارد.

page1 1200px Electromagnetic wave color.pdf - رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بررسی کاربرد ها و مزایا

 

در طول زمان آزمایش‌ ها و تحقیقات مختلفی در رابطه با امواج الکترومغناطیس صورت گرفته است. به عنوان مثال طبق نظریه کوانتوم که در قرن ۲۰ مطرح شد امواج الکترومغناطیس به عنوان یک نیروی اصلی بین تمام ذراتی که بار الکتریکی دارند تاثیرگذار است. امواج الکترومغناطیس  با پیوند دادن الکترون‌ های دارای بار منفی با هسته اتم‌ های دارای بار مثبت در شکل‌ گیری اتم‌ های پایدار نقش دارد.

با گذشت زمان کاربرد های مهم تر و گسترده تری از امواج الکترومغناطیس کشف شد که از جمله آن ها میتوان به استفاده از این امواج در شکل گیری ارتباطات بی سیم، مخابرات، شبکه های تلوزیرونی و شبکه های رادیویی اشاره کرد. امواج الکترومغناطیس از بسامد های مختلفی برخوردار هستند و بر اساس همین بسامد ها به گروه‌ های مختلفی تقسیم می‌شود که از جمله ان ها میتوان به موراد زیر اشاره کرد:

امواج رادیویی:

امواج رادیویی همانند سایر امواج الکترومغناطیس از ترکیب میدان های الکتریکی و مغناطیسی تشکیل شده است، امواج رادیویی نسبت به امواج مرئی از طول موج بیشتر و فرکانس پایین تری برخوردار هستند. از جمله کاربردهای امواج رادیویی می‌توان به شکل‌ گیری ارتباطات بی سیم، شکل‌ گیری ارتباطات رادیویی و ایجاد امواج رادیویی و تلویزیونی اشاره کرد.

امواج مادون قرمز:

امواج مادون قرمز گروهی دیگر از امواج الکترومغناطیس هستند که طول موج آن ها در مقایسه با امواج رادیویی کوتاه‌ تر است. امواج مادون قرمز از کاربرد های گسترده‌ ایی برخوردار است که از جمله آن ها می‌توان به ایجاد توانایی کنترل از راه دور (توسط ارسال سیگنال‌ ها و دستورات به دستگاه‌ ها)، دوربین‌های حرارتی ( جهت نمایش تغییرات دما بصورت تصویر حرارتی)،  سیستم‌ های امنیتی (جهت تشخیص حرکت در محیط‌ های تاریک و نیمه تاریک) و حوزه پزشکی (جهت استفاده در درمان‌ های فیزیوتراپی) اشاره کرده.

نور مرئی:

نور مرئی از جمله امواج الکترومغناطیس است که برخلاف سایر انواع این امواج توسط چشم انسان قابل رویت است، طول موج نور مرئی به صورت میانگین بین 400 نانومتر تا750 نانومتر است.

نور مرئی از رنگ‌های قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی و بنفش تشکیل شده که ترتیب طول موج رنگ‌ های ذکر شده از بلند تا کوتاه است و هرچه طول موج رنگ ها رو به کاهش میرود انرژی آن ها افزایش مییابد.

یکی از کاربرد های نور مرئی نقش داشتن درد تکمیل اطلاعات حس بینایی ما است و علاوه بر این از این موج الکترومغناطیسی برای تولید انرژی خورشیدی نیز استفاده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است میتوان از نور مرئی به عنوان یکی از موضوعات قابل بحث در علم فیزیک و علم نور یاد کرد.

f73c7c3a 2164 468c b7b1 aa2df0a16abf 2276x1200 - رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بررسی کاربرد ها و مزایا

اشعه ماوراء بنفش:

اشعه ماوراء بنفش به عنوان یکی از انواع مدل های امواج الکترومغناطیس دارای طول موج کوتاه تری نسبت به نور مرئی است و میانگین طول موج آن عددی بیین 100 نانومتر الی 400 نانومتر است. میتوان گفت این اشعه به علت داشتن انرژی بالا می‌تواند به درمان برخی از بیماری های پوستی کمک ویژه ایی کند.

لازم به ذکر است برای استفاده درست از اشعه ماوراء بنفش در صنعت پزشکی باید از مهارت تخصص ویژه‌ ایی برخوردار بود، زیرا در غیر این صورت ممکن است درمان نتیجه عکس بدهد و به پوست آسیب وارد شود.

اشعه ایکس:

اشعه ایکس در مقایسه با اشعه ماوراء بنفش و نور مرئی از طول موج کوتاه تری برخوردار است، میانگین طول موج اشعه ایکس عددی بین 1 نانومتر الی 10 نانومتر می‌باشد. به علت کوتاه بودن طول موج اشعه ایکس این موج الکترومغناطیسی از انرژی بالایی برخوردار است بطوری که می‌تواند داخل اشیا و وسایل نفوذ کند.

یکی از کاربرد های اشعه ایکس که اکثر مردم با آن آشنا هستند، تصویربرداری پزشکی برای تشخیص شکستگی های استخوان یا آسیب ها و اختلالات اندام های داخلی است. علاوه بر صنعت پزشکی از این موج الکترومغناطیس در محیط های جوشکاری نیز استفاده می‌شود. لازم به ذکر است استفاده از اشعه ایکس به مهارت بالایی احتیاج دارد زیرا در غیر این صورت ممکن است آسیب های جدی به بدن وارد شود.

اشعه گاما:

اشعه گاما نسبت به سایر موج های الکترومغناطیس ذکر شده از طول موج بسیار کوتاه تری برخوردار است و به همین لت از انرژی بیشتری برخوردار میباشد. اشعه گاما به علت داشتن انرژی بیشتر نسبت به اشعه ایکس توانایی ورود به جسم های بسیار سخت را نیز دارا میباشد.

علاوه بر استفاده از اشعه گاما برای درمان برخی از بیماری از آن در تحقیقات و مطالعات فیزیک نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است اشعه گاما به علت داشتن انرژی بسیار زیاد و قابلیت نفوذ بالا بسیار خطرناک است و در صورت استفاده اشتباه ممکن است باعث وراد شدن آسیب های جدی به بدن انسان شود، از این رو استفاده از اشعه گاما حتما باید توسط افراد متخصص صورت بگیرد.

بررسی صفر تا صد خطرات امواج الکترومغناطیس

یکی از مزایا زندگی مدرن در دسترس بودن انواع وسایل الکتریکی آسان‌ تر و سریع‌ تر پیش بردن امور روزمره است. در حالی که زیادی از مردم به در دسترس بودن وسایل الکتریکی و استفاده مداوم از آن عادت کرده اند، تعداد کمی از مردم وجود دارند که از خطرات این دستگاه‌ ها و ابزار ها به دلیل وارد کردن امواج الکترومغناطیس به محیط زندگی مطلع‌اند.

بعد از بررسی های به عمل  آمده گروهی از محققان و پزشکان به این باور رسیدند که امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از وسایل الکتریکی که روزمره از آن ها استفاده می‌کنیم (از جمله تلفن همراه) نقش مهمی در بروز بیماری هایی همچون سرطان دارد.

امواج الکترومغناطیس بعد از منتشر شدن در فضا میتوانند یک میدان الکتریکی قوی ایجاد کننده بطوری که تا شعاع 100 متری این میدان الکتریکی امکان زندگی کردن وجود نخواهد داشت.

اگر حریم میدان الکتریکی ایجاد  شده توسط امواج الکترومغناطیس رعایت نشود، این امواج میتوانند اثر مخربی بر بدن انسان داشته باشد که از جمله آن ها به اختلالات شدید خونی اشاره کرد.

این امواج نقش بسیار مهم و کمک کننده ایی در علوم نوری و علوم فیزیک دارند اما با این حال نمیتوان از اثرات مخرب آن ها بر محیط زیست و بدن انسان چشم پوشی کرد، امواج الکترومغناطیس بعد از آزاد شدن در محیط  به امواج  مایکروویو و امواج راداری تقسیم میشوند در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی خطرات امواج  مایکروویو و امواج راداری بر بدن انسان بپردازیم:

تغییر ساختار غشا سلولی انسان:

امواج الکترومغناطیس بعد از آزاد شدن در محیط می‌توانند با اثرگذاری بر بدن انسان دما آن را  از دما نرمال (37 درجه سانتی گراد)  بالاتر ببرد. این امواج با افزایش دما بدن بر روی کانال های یونی و پروتئینی های موجود در غشا سلول های عصبی و سلول های عادی عملکرد ان ها را تا مقدار بسیار کمی دچار تغییر می‌کند.

تغییر عملکرد مغز انسان:

برخی از امواج الکترومغناطیس ساطع از وسایل الکتریکی همانند موبایل کوتاه مدت اثر مخربی بر روی مغز انسان و عملکرد آن نخواهد گذاشت. لازم به ذکر است استفاده زیاد و طولانی مدت از وسایل ساطع کننده امواج الکترومغناطیس باعث تغییراتی در مغز همانند اختلال و افت حافظه و بالا و پایین شدن فشار خون می‌شود.

آسیب به ساختار چشم:

بر اساس تحقیقات و آزمایشات انجام شده یکی از قسمت های چشم که توسط امواج الکترومغناطیس دچار آسیب می‌شود قرنیه چشم است؛ همانطور که گفته شد امواج الکترومغناطیس بعد از اثر گذاشتن بر بدن انسان باعث بالا بردن دمای بدن می‌شود. گرما ایجاد شده در بدن توسط قرنیه چشم جذب می‌تواند باعث کدر شدن قرنیه شود.

همچنین لازم به ذکر است امواج الکترومغناطیس علاوه بر اثرگذاری بر قرنیه چشم می‌توانند بر روی عدسی چشم نیز تاثیر بگذارند، کدر شدن عدسی چشم باعث بروز مشکلاتی همانند آب مروارید یا همان کاتاراکت خواهد شد.

بیماری سرطان:

یکی از مهم ترین آسیب های امواج الکترومغناطیس که به آن پرداخته شده است، اثر این امواج در ایجاد بیماری سرطان است. طبق مطالعات انجام شده افرادی که از گوشی های تلفن همراه  به مدت طولانی استفاده می‌کنند یا  متخصصانی که با دستگاه‌های رادیولوژی کار می‌کنند مستعد بیماری سرطان هستند.

اختلال در سیستم ایمنی بدن:

یکی از عوارض امواج الکترومغناطیس این است که می‌تواند بر جریان سیستم‌های داخلی بدن همانند سیستم قلبی عروقی اثر بگذارد. طبق مطالعات انجام شده امواج الکترومغناطیس منتشر شده از وسایل الکتریکی همانند موبایل میتواند بر نظم جریان الکتریکی تولید شده توسط سلول‌ های اثر بگذارد و باعث بالا رفتن ضربان قلب شود.

نامنظم شدن تپش‌ ها و جریان الکتریکی تولید شده توسط سلول‌ های قلب میتوانند به صورت مستقیم سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهند، از این رو توصیه میشود از قرار دادن وسایل الکتریکی همانند موبایل در فاصله 5 الی 10 سانتی‌ متری از قفسه سینه خود اجتناب کنید.

با توجه به موارد گفته شده امواج الکترومغناطیس بعد از آزاد شدن در محیط  با اثرگذاری بر روی قسمت‌ های مختلف بدن انسان می‌توانند باعث ایجاد آسیب‌ های جبران ناپذیری شوند. راهکارهای زیادی جهت ایمن سازی محیط زندگی یا محیط کار از  امواج الکترومغناطیس وجود دارد که از جمله این راهکار ها می‌توان به کاهش میزان استفاده از وسایل الکتریکی است که این راه حل برای افرادی به زندگی مدرن عادت کرده اند ممکن است کمی سخت باشد.

اگر به دنبال یک راه آسان تر برای ایمن سازی محیط زندگی با محیط کار خود از امواج الکترومغناطیس هستید استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس میتواند گزینه مناسبی باشد. برای مطالعه در رابطه با رنگ ضد امواج الکترومغناطیس، مزایا و نحوه استفاده از این رنگ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

بررسی کاربرد های رنگ ضد امواج الکترومغناطیس

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس جزء یکی از ضروری ترین و کاربردی ترین رنگ هایی است که باید در محیط های مختلف از جمله محیط هایی که در شعاع دکل های مختلف قرار دارند مورد استفاده قرار بگیرد. برخی از کاربرد های این رنگ عبارت اند از:

1 - رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بررسی کاربرد ها و مزایا

محافظت از سلامتی:

همانطور که در قسمت‌های قبلی این مطلب بررسی شد امواج الکترومغناطیس می‌توانند اثر مخربی بر سلامت انسان داشته باشند و باعث بروز مشکلاتی همچون مشلات قلبی عروقی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، مشکلات چشمی و سرطان خواهد شد.

خطرات ناشی از امواج الکترومغناطیس در مناطق مسکونی و کاری که در نزدیکی دکل های مخابرات قرار دارد بیشتر از سایر مناطق است زیرا پراندگی امواج الکترومغناطیس در این محیط ها بیشتر و به مرور زمان اثرات مخرب آن بر سلامت انسان پدیدار میشود.

از آنجایی که رنگ ضد امواج الکترومغناطیس به راحتی بر سطوح مختلف اجرا میشوند یکی از مناسب ترین گزینه ها برای ایمن سازی محیط های مسکونی یا محیط های کار از جمله در مناطق نزدیک به دکل های  BTS محسوب میشود.

محافظت از دستگاه‌ ها و تجهیزات الکتریکی:

پراکندگی امواج الکترومغناطیس در محیط و تماس آن ها با امواج ساطع شده از دستگاه‌ ها و تجهیزات الکتریکی می‌تواند در مرور زمان باعث وارد شدن آسیب‌ هایی به این دستگاه‌ها و اختلال در عملکرد آن ها شود، از این رو می‌توان از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس برای محافظت از دستگاه‌ها و تجهیزات الکتریکی موجود در محیط‌ های مختلف استفاده کرد.

از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس در تلفن‌ های همراه و تبلت‌ ها، لپ تاپ‌ ها و کامپیوتر ها دستگاه‌ های الکتریکی حساس به منظور افزایش طول عمر آن ها با جلوگیری از بروز اختلال در اثر برخورد امواج این دستگاه‌ ها با امواج الکترومغناطیس موجود در محیط استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است رنگ ضد امواج الکترومغناطیس در طیف‌ های رنگی مختلف موجود و قابل تهیه است، این رنگ به دلیل داشتن پلیمر ها و مواد پلیمری در ساختار خود می‌تواند پذیرا انواع مختلفی از پیگمنت‌ های رنگی باشد. متنوع بودن طیف رنگی رنگ ضد امواج الکترومغناطیس فرصت مناسبی را برای طراحان ساختمانی و طراحان صنعتی فراهم کرده تا بتوانند از این رنگ به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس دارای چه مزایا است؟

با توجه به توضیحات گفته شده در رابطه با امواج الکترومغناطیس و عوارضی که می‌توانند بر روی بدن انسان و وسایل الکتریکی موجود در محیط زندگی یا محیط کار داشته باشند، به جرئت میتوان گفت که رنگ ضد امواج الکترومغناطیس یکی از ضروری ترین و کاربردی ترین رنگ‌ هایی است که باید در محیط زندگی یا محیط کار به اجرا درآید.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس علاوه بر کاربرد هایی که دارد دارای مزایا ویژگی‌ های بسیار زیادی است که محبوبیت و میزان استفاده این رنگ را بیشتر می‌کند. برخی از مزایا و ویژگی‌های این رنگ عبارتند از:

سرعت خشک شدن بالا:

یکی از ویژگی های رنگ ضد امواج الکترومغناطیس که میتوان به آن پرداخت سرعت بالا خشک شدن این رنگ است. سرعت خشک شدن بالا رنگ ها بعد از به اجرا در آوردن آن ها بر روی سطح مورد نظر باعث میشود تا بتوان یه سرعت لایه های مورد نیاز رنگ را بر روی سطح اعمل کرد. داشتن این  ویژگی  رنگ ضد امواج الکترومغناطیس علاوه بر سرعت بخشیدن به فرایند رنگ آمیزی محیط، باعث میشود تا محیط مورد نظر زود تر قابل استفاده شود.

مقاومت بالا در برابر آب و گرد و غبار:

یکی دیگر از ویژگی های این رنگ مقاومت بالا آن در برابر آب و گرد و غبار است. رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بعد از اعمال شد م بر روی سطح مورد نظر در اثر آب یا مرطوب شدن محیط دچار تغییر در ساختار یا کارایی خود نمیشود.

همچنین لازم به ذکر علاوه بر مقاومت بالا این رنگ در برابر آب و رطوبت این رنگ در برابر گرد و غبار هم مقاومت بالایی از خود نشان میدهد، بالا بودن میزان مقاومت این محصول در برابر گرد و غبار باعث می‌شود تا در اثر آلوده شدن محیط توسط ریزگردها تغییری در ظاهر و کارایی این رنگ ایجاد نشود.

قابلیت چسبندگی بالا:

یکی از ویژگی‌ های مهم در هر نوع رنگ صنعتی بالا بودن قدرت چسبندگی آن است، رنگ ضد امواج الکترومغناطیس همانند سایر مدل‌های رنگ صنعتی از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است.

بالا بودن قدرت چسبندگی در این محصول باعث می‌شود تا بعد از قرار گرفتن رنگ بر روی سطح مورد نظر جاذبه قابل قبولی بین آن ها شکل بگیرد، این ویژگی رنگ ضد امواج الکترومغناطیس باعث می‌شود تا این رنگ از دوام بالایی برخوردار باشد و در اثر عوامل مختلف همانند ضربات فیزیکی یا رطوبت به راحتی از سطح مورد نظر جدا نشود.

ضد حساسیت و فاقد بو های آزار دهنده:

یکی از دلایلی که استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس را بسیار آسان کرده این است که شما در هنگام استفاده از این رنگ متوجه هیچ گونه بخار یا بو  آزاردهنده‌ در محیط نخواهید شد.

برخی از رنگ‌های صنعتی زمانی که از آنها برای رنگ آمیزی سطوح مختلف استفاده میشود مواد شیمیایی موجود در ترکیب خود را در محیط اطراف رها میکنند، رها شدن ترکیبات شیمیایی موجود در این رنگ‌ ها باعث مسموم شدن فضا و گاهی اوقات بروز حساسیت‌ هایی همچون خارش یا قرمزی پوست می‌شود.

قابلیت اجرا و استفاده آسان:

استفاده از این محصول نیاز به داشتن مهارت و دانش فنی خاصی ندارد، شما برای اعمال این رنگ بر سطح مورد نظر خود نیاز به داشتن دانش فنی یا مهارت خاصی ندارید و تنها باید دستورالعمل‌ های لازم و نکات ایمنی مربوطه را رعایت کنید.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس از چه مواد و ترکیباتی تشکیل شده است؟

همانطور که ذکر شد یکی از دلایل اصلی استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس ایمن سازی محیط کار و محیط زندگی افراد است، مواد و ترکیبات به کار گرفته شده در فرایند تهیه این رنگ  وظیفه جمع آوری و جذب امواج الکترومغناطیس موجود در محیط را دارد. از جمله مواد و ترکیبات تشکیل دهنده این رنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فریت ها:

فریت یکی از مواد فلزی به کار گرفته شده در ترکیب رنگ ضد امواج الکترومغناطیس است، فریت به عنوان یک ماده فلزی از ترکیب آهن و اکسید آهن بدست می‌آید و دارای خاصیت مغناطیسی بسیار بالایی است.

تاریخچه فریت به زمانی بازمیگردد که دانشمندان در قرن 20 میلادی متوجه این شدند که میتواند از ترکیب اکسید آهن با سایر فلزات موادی با داشتن خاصیت مغناطیسی تولید کنند.

 فریت ها ابتدا به عنوان یک ماده فلزی در ساختار تلوزیون و رادیو بکار میرفتند اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی کاربرد های جدید تری از ان ارائه شد که از جمله آن ها میتوان به بکار بردن این ماده در فرایند تهیه  رنگ ضد امواج الکترومغناطیس اشاره کرد.

بعد از افزوده شدن فریت ها به ساختار  رنگ ضد امواج الکترومغناطیس، این رنگ علاوه بر داشتن توانایی در جذب امواج الکترومغناطیس موجود در محیط از ویژگی‌های دیگری همچون مقاوم بودن در برابر خوردگی و زنگ زدگی و قابلیت شکل پذیری بالا برخوردار خواهد شد.  لازم به ذکر به علت ویژگی های مغناطیسی منحصر به فرد فریت از این ماده در ساخت قطعات الکتریکی و دستگاه‌های الکتریکی گوناگون استفاده می‌شود.

کربن:

کربن به عنوان یک ماده معدنی جزء یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ترکیبات بکار گرفته شده در فرایند تهیه رنگ ضد امواج الکترومغناطیس شناخته میشود. این ماده به دلیل داشتن ساختار کریستالی و داشتن خاصیت هایی همچون ضد استاتیک بودن یکی از بهترین انتخاب ها برای بکار گرفته شدن در ساختار این رنگ است، همچنین لازم به ذکر است استفاده از کربن پودر شده در ترکیب تشکیل دهنده رنگ ضد امواج الکترومغناطیس در ایجاد رنگ سیاه آن نقش دارد.

کربن همانند فریت از خاصیت مغناطیسی برخوردار بوده بنابراین با کمک فریت های موجود در ساختار رنگ ضد امواج الکترومغناطیس میتواند نقش مهمی در جذب امواج الکترومغناطیس موجود در محیط داشته باشد. لازم به ذکر است به دلیل وجود خاصیت مغناطیسی در کربن، از این ماده علاوه بر ساختار رنگ در ساخت وسایل الکترونیکی نیز استفاده می‌شود.

janas 3 - رنگ ضد امواج الکترومغناطیس بررسی کاربرد ها و مزایا

آلومینیوم:

آلومینیوم یکی دیگر از ترکیبات موجود در ترکیب در ساختار رنگ الکترومغناطیس است که همانند سایر ترکیبات موجود و بکار گرفته شده در این رنگ نقش مهمی در جذب و کاهش انتشار امواج الکترومغناطیس در محیط دارد.

آلومینیوم موجود در ساختار این رنگ علاوه بر کمک به کاهش اثرات امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان از دستگاه های الکتریکی موجود در محیط نیز محافظت میکند و باعث کاهش اثرات مخراب امواج الکترومغناطیس بر روی این دستگاه ها میشود.

لازم به ذکر به دلیل ویژگی ها ذکر شده از آلومینیوم علاوه بر ساختار رنگ، در ساختار قطعات الکتریکی نیز استفاده میشود و همچنان مطالعات در رابطه با آلومینیوم در حال انجام است تا بتوان کاربرد های بیشتری را از این ماده کشف کرد.

پلیمر ها:

پلیمر ها گروهی از موادشیمیایی میباشد که ساختار زنجیره اییی دارند و این زنجیره ها از واحد های کوچک تکرار شونده تشکیل شده است، پلیمر ها به دلیل داشتن خاصیت های مختلف در ساختار رنگ الکترومغناطیس مورد استفاده قرار میگیرند.

وجود پلیمر ها و برخی از مواد پلیمری همچون پلی آکریلات ها و پلی استایرن ها در ترکیبات تشکیل دهده رنگ ضد امواج الکترومغناطیس باعث میشود تا این رنگ علاوه بر توانایی در جذب امواج الکترومغناطیس میتواند قابلیت پذیرش انواع پیگمنت ها رنگی را داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که وجود پلیمر ها و مواد پلیمری ذکر شده باعث  افزایش انعطاف پذیری این رنگ و بالا بردن مقاومت آن در برابر شرایط محیطی مختلف میشود.

لازم به ذکر است که که میزان ترکیبات ذکر شده در تمامی مدل های رنگ ضد امواج الکترومغناطیس یکسان نیست، این ترکیبات با توجه به محیطی  که رنگ الکترومغناطی قرار است در آن مورد استاده قرار میگرد و نیاز های کاربرد ممکن است متفاوت باشد تا بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد.

دستورالعمل استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس

اگر قصد استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس جهت رنگ آمیزی دیوار های محیط زندگی یا محیط کار خود را دارید می‌توانید این رنگ را توسط غلطک های مخصوص رنگ یا اسپری‌ های نازل رنگ (دارای  دهانه 1 میلیتری) بر روی سطح مورد نظر خود اعمال کنید، توجه داشته باشید که این رنگ بر روی تمامی سطوح ساختمانی قابل اجرا است.

نکته قابل توجه در رابطه با استفاده از این محصول بر روی سطوح مختلف این است که هرگز از فرچه‌ های رنگ برای اعمال آن بر روی سطوح مختلف استفاده نکیند زیرا در انتها نتجیه قابل قبولی حاصل نخواهد شد.

رنگ ضد امواج الکترومغناطیس قابلیت اجرا بر روی دیوار های دارای رنگ قبلی و کاغذ دیواری است، با این حال توصیه می‌شود تا قبل از اعمال این رنگ بر روی دیوار ها حتماً سطح آنها را از وجود گرد و غبار و چربی پاک کنید. در رابطه با سایر نکات فنی که هنگام استفاده از این رنگ باید آن را رعایت کنید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • قبل از به اجرا درآوردن رنگ بر روی سطوح انتخابی، ابتدا بار ناشی از میدان مغناطیسی را با استفاده از سیستم ارت از محیط خارج کنید.
  • در هنگام رنگ آمیزی سطح مورد نظر سعی کنید تا ضخامت رنگ قرار گرفته بر روی سطح 0.5 میلیمتر باشد.
  • بعد از رنگ آمیزی  از تماس سیم‌ های بدون پوشش محافظ و دارای جریان الکتریسیته با سطح مورد نظر خودداری کنید.
  • بعد از اتمام رنگ آمیزی از آسیب دیدن سطح مورد نظر در اثر آسیب‌ های مکانیکی جلوگیری کنید.
  • بعد از اتمام فرایند رنگ آمیزی مدت زمانی حدود 12 الی 24 ساعت صبر کنید تا رنگ کاملا خشک شود.

سخن پایانی

طبق تحقیقات و آزمایشات انجام شده استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیس یکی از راهکار های مهم برای محافظت از سلامت انسان محسوب میشود؛ در مطلب بالا تلاش شد تا در رابطه با رنگ ضد امواج الکترومغناطیس، کاربرد ها و مزایا رنگ ضد امواج الکترومغناطیس و  طریقه استفاده از آن و همچنین امواج الکترومغناطیس بصورت کامل توضیح داده شود.

اگر میخواهید در رابطه با سایر رنگ های صنعتی از جمله رنگ اپوکسی، رنگ پلی یورتان یا رنگ دریایی اطلاعات بیشتر کسب کنید بر روی لینک های آبی رنگ کلیک کنید، همچینن در صورت داشتن هرگونه ابهام یا سوال در رابطه رنگ ضد امواج الکترومغناطیس و خرید رنگ ضد امواج الکترومغناطیس میتوانید از طریق شمار های درج شده با دفتر مرکزی یا دفتر مشاوره گروه مهندسی ثمین پلیمر در تماس باشید. تلفن دفتر: 02634904972  تلفن مشاوره: 09122650578

 

رنگ گواش نکاتی برای خرید بهتر

رنگ گواش گروهی دیگر از رنگ‌ها است که کاربرد گسترده‌ای در حرفه نقاشی یا رنگ کردن طراحی‌های مختلف دارد، رنگ گواش در دسته رنگ های پوششی طبقه بندی میشود و در اثر ترکیب شدن رنگدانه های پودری با آب بدست می آید.

یکی از نکات قابل توجه در رابطه با رنگ گواش این است که این رنگ نوعی رنگ پوششی شفاف نیست، در ساختار رنگ گواش علاوه بر رنگدانه ها از نوعی ماده چسبناک به نام صمغ عربی استفاده شده است و همین باعث میشود تا این رنگ جزء رنگ های پوششی تیره طبقه بندی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ گواش، کاربرد های رنگ گواش، مواد تشکیل دهنده این رنگ و تفاوت ان با ابرنگ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

معرفی رنگ گواش

گواش از جمله رنگ‌هایی است که همواره به عنوان یکی از اولین انتخاب‌ ها برای نقاشی یا رنگ کردن طراحی به ویژه برای مبتدی ها و کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رنگ گاهی اوقات با نام رنگ بیشتر نیز شناخته میشود.

در فرایند تهیه رنگ گواش علاوه بر رنگدانه هایی که در ایجاد طیف رنگی گواش نقش دارد از مواد و ترکیبات دیگری همچون صمغ عربی، کلسیم کربنات، گیلیسیرین و PL استفاده میشود. لازم به ذکر است که در نهایت در اثر ترکیب شدن مواد ذکر شده با رنگدانه ها، رنگ گواش  دارای بافتی خمیری ضخیمی خواهد بود.

یکی از تفاوت های رنگ گواش با رنگ اکریلیک این است که رنگ گواش به مدت زمان طولانی تری برای خشک شدن نیاز دارد و همچنین از ماندگاری بالاتری نسبت به رنگ های اکریلیک برخوردار است. برای مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ اکریلیک ساختمانی میتوانید از طریق لینک درج شده آن را مطالعه کنید.

یکی از مزایا رنگ گواش این است که میتوان آن را به راحتی با آب رقیق کرد و بعد از رسیدن آن به غلظت مورد نظراز آن استفاده کرد، همچنین لازم به ذکر است که برای افزایش براقیت و درخشندگی آن میتوانید ان را چسب چوب مخلوط کنید.

بررسی کاربرد های رنگ گواش

رنگ گواش از جمله رنگ هایی است در کار های هنری کاربرد های گسترده ایی دارد، این رنگ همانند رنگ های اکریلیک بیشتر برای طراحی های هنری و رنگ آمیزی مورد استفاده قرار میگیرد و از این رو مناسب برای افراد هنرمند و جویای هنر است.

رنگ گواش به دلیل داشتن ویژگی هایی همچون غلظلت بالا، سرعت خشک شدن مناسب و مانگاری طولانی تر نسبت به سایر رنگ های مورد استفاده در نقاشی یا طراحی توانست مورد توجه بسیاری از هنرمندان به ویژه طراحان کرافیگ و تصویر گران قرار بگیرد.

به دلیل اضافه کردن صمغ عربی به ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش، این رنگ از قوام بالایی برخوردار است. بالا بودن قوام این محصول در کنار انعطاف پذیری و سرعت خشک شدن بالا آن باعث شده تا بتوان با استفاده از گواش رنگ ها و طرح های مختلفی را بر روی کاغذ یا بوم های نقاشی پیداه سازی کرد.

همچنین لازم به ذکر است که یکی از کاربرد های رنگ گواش کشیدن نقاشی ها و طرح های حجیم و سه بعدی است، برای ایجاد طرح های سه بعدی توسط گواش ابتدا باید دو الی سه رنگ را با یکدیگر ترکیب کنید و سپس طراحی خود آغاز کنید.

بررسی مواد تشکیل دهنده رنگ گواش

رنگ گواش همانند سایر رنگ از مواد و ترکیبات متخلفی تشکیل شده است که در اثر مخلوط شدن و در کنار هم قرار گرفتن آن ها رنگ گواش و ویژگی های آن شکل میگیرند، برخی از مواد و ترکیبات عبارت اند از:

رنگدانه های پودری:

رنگدانه های پودری یا پودر های رنگی از جمله مواد اصلی که در ساخت رنگ گواش مورد استفاده قرار میگیرد، این رنگدانه ها و پودر های رنگی بصورت مصنوعی در کارخانجات تولید رنگ تهیه میشود و نقش مهمی در ایجاد طیف های رنگی مختلف در رنگ گواش دارد.

مواد پلیمری:

همانطور که گفه شد رنگ گواش از جمله رنگ هایی که دارای ثبات و ماندگاری بیشتری نسبت به سایر رنگ ها از جمله رنگ های اکریلیک است، برای ایجاد این ثبات و پایداری در فرایند تهیه رنگ گواش مواد پلیمری به آن افزوده میشود.

مواد پلیمری بعد از افزوده شدن به ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش علاوه بر کمک به ایجاد ثبات و پایداری در رنگ باعث میشود تا رنگ گواش بعد از خشک شدن کمرنگ نمیشود و تا مدت زیادی به رنگ اولیه خود باقی بماند.

gouache paint jars P7PXLXM min - رنگ گواش نکاتی برای خرید بهتر

آب:

وجود آب در ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش یکی موارد مهم محسوب میشود، در اثر ترکیب آب با رنگدانه ها یا پودر های رنگی باعث حل شدن آن ها و ایجاد طیف رنگی در رنگ گواش میشود.

مواد رقیق  کننده:

رنگ گواش از جمله رنگ هایی است ساختار غلیظ و غیر شفاف دارد و شما میتواند جهت تنظیم کردن غلظت و میزان شفافیت به آن مواد رقیق کننده اضافه کنید. برخی از کارخانجات سازنده رنگ گواش در کنار محصولات خود مواد رقیق کننده از جمله گیلیسیرین یا آب مقطر قرار میدهند.

مواد افزودنی:

از آنجایی که رنگ گواش همواره یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای آموزش نقاشی و رنگ آمیزی به کودکان بوده است باید نکات ایمنی و سلامت را در فرایند تهیه آن رعایت کرد. در هنگام تهیه رنگ گواش در کارخانجات تولید این رنگ از برخی از مواد افزودنی مانند مواد آنتی باکتریال، مواد آنتی فنگی یا مواد حفظ کننده به ترکیب رنگ اضافه میشود.

بررسی تفاوت های رنگ گواش و آبرنگ

در کنار گواش یکی از رنگ هایی که مورد توجه طیف وسیعی از هنرمندان برای نقاشی یا رنگ آمیزی طح قرار دارد، آبرنگ است. آبرنگ از ترکیبات طبیعی یا مصنوعی تهیه میشود و برخلاف رنگ گواش که یک رنگ غلیظ و غیر شفاف است آبرنگ جزء دسته رنگ های سبک و نفوذپذیر دسته بندی میشوند.

در فرایند تهیه آبرنگ و گواش از رنگدانه ها یا همان رنگ های پودری برای ایجاد طیف های رنگی متنوع استفاده میشود؛ در کنار این تشابه این دو رنگ دارای تفاوت هایی با یکدیگر نیز هستند که در جدول زیر به بررسی دقیق تر آن پرداخته ایم:

تفاوت ها آبرنگ رنگ گواش
میزان شفافیت شفاف، بدون نیاز به رقیق کننده غلیظ، نیازمند رقیق کننده
قدرت پوشانندگی پوشانندگی ضعیف به علت شفاف بودن پوشانندگی قوی به علت ساختار غلیظ
قابلیت کار با لایه ها دارد، به علت شفاف بودن ندارد، به علت غلیظ بودن

سخن پایانی

اگر دسته افراد علاقه مند به کار های هنری هستید استفاده از رنگ گواش یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای خلق آثار هنری توسط شما محسوب میشود؛ در هنگام  تهیه رنگ گواش به این مورد توجه داشه باشید که قیمت رنگ گواش با توجه به کیفیت آن و شرکت تولید کننده آن متفاوت است. در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابلهام در رابطه با این محصول میتوانید از طریق قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

رنگ بیسکوت : در صنعت خودروسازی مرحله رنگ آمیزی بدن خودرو از آن جهت که نقش مهمی در جذب مشتری، زیبایی نهایی خودرو و افزایش فروش خودرو دارد جز یکی از مراحل مهم محسوب می‌شود.

رنگ بیسکوت از جمله رنگ‌هایی است که از آن در صنعت خودروسازی در مرحله رنگ آمیزی خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رنگ هنگام رنگ آمیزی بدنه خودرو در لایه میانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به علت داشتن توانایی بالا در بازتاب کردن نور نقش مهمی در افزایش کیفیت رنگ نهایی بدنه خودرو دارد.

رنگ بیسکوت همانند سایر رنگ‌های تولید شده در صنعت تولید رنگ به عنوان یک رنگ صنعتی کاربرد های خاص خود را دارد؛ در ادامه این مطلب قصد داریم  به بررسی صفر تا صد رنگ بیسکوت، مزایا و معایب استفاده از رنگ بیسکوت و نحوه استفاده از این محصول بپردازیم.

رنگ بیسکوت چه نوع رنگی است ؟

همانطور که ذکر شد در صنعت خودروسازی برای رنگ آمیزی بدنه خودرو از رنگ‌های مختلفی استفاده می‌شود که به جرئت می‌توان گفت یکی از محبوب‌ترین نوع این رنگ‌ها رنگ بیسکوت است، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این رنگ توانایی بالای آن در بازتاب نور است.

رنگ بیسکوت به عنوان یک رنگ صنعتی بر پایه رزین پلی استر تهیه می‌شود و در فرایند تهیه آن از انواع مختلفی از پیگمنت‌های (رنگدانه) آلی و معدنی استفاده می‌شود که هر کدام از آن ها باعث بروز ویژگی‌های خاصی در این محصول می‌شود. برای مطالعه بیشتر در مورد سنتز رزین های پلی استر بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

هنگام استفاده از رنگ بیسکوت  در لایه میانی ابتدا یک لایه کلیر دو جزئی بر روی سطح اعمال میشود و سپس رنگ بیسکوت بر روی آن قرار می‌گیرد؛ این محصول در لایه میانی به عنوان یک رنگ پوشش دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد به همین دلیل  ممکن است با نام‌های رنگ پوشش دهنده یا رنگ دو پوششه نیز شناخته شود.

لازم به ذکر است در کنار رنگ بیسکوت از رنگ های صنعتی دیگری همانند رنگ فوری در صنعت رنگ آمیزی بدنه خودرو استفاده میشود، برای مطالعه کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ فوری می‌توانید مقاله ما را در رابطه با بررسی صفر تا صد رنگ فوری از طریق لینک درج شده مشاهده نمایید.

رنگ بیسکوت دارای چه مزایایی است؟

استفاده از پیگمنت‌های آلی و معدنی  در فرایند تهیه این محصول باعث شده تا در پایان فرایند تهیه آن مزایا و ویژگی‌های منحصر به فردی نصیب این محصول شود، تمامی این مزایا و ویژگی‌ها باعث شدند تا این رنگ به عنوان یکی از مناسب‌ ترین رنگ‌ها جهت رنگ آمیزی خودرو مورد استفاده قرار بگیرد برخی از این مزایا و ویژگی ها عبارت اند از:

cheaper to wrap or paint car - رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

قدرت پوشش دهی بالا:

منظور از بالا بودن قدرت پوشش دهی رنگ بیسکوت این است که شما با مقدار مناسبی از رنگ می‌توانید سطح زیادی از بدنه خودرو را رنگ آمیزی کنید، لازم به ذکر است بالا بودن غلظت پیگمنت‌هایی که وظیفه ایجاد طیف رنگی در این محصول را دارند باعث بروز این ویژگی در آن شده است. قدرت پوشش دهی بالای این رنگ باعث می‌شود تا بعد از اعمال بر روی سطح خودرو در نهایت باعث ایجاد یک پوشش زیبا و براق برای خودرو شود.

قدرت چسبندگی بالا:

بالا بودن قدرت چسبندگی رنگ بیسکوت باعث می‌شود تا بعد از اعمال بر روی بدنه خودرو به درستی بر روی آن قرار بگیرد و در اثر عوامل محیطی مختلف به راحتی دچار آسیب دیدگی یا ریزش از سطح بدنه خودرو نشود.

سرعت خشک شدن بالا:

از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هنگام استفاده از هر نوع رنگ صنعتی سرعت خشک شدن آن است زیرا سرعت خشک شدن رنگ رابطه مستقیمی با صرفه جویی در زمان دارد. بعد از اعمال رنگ بیسکوت، این رنگ به سرعت خشک می‌شود و زمینه اعمال لایه‌های بعدی رنگ و انجام مراحل بعدی رنگ آمیزی بدنه خودرو را فراهم می‌کند.

قدرت انعکاس نور بالا:

از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هنگام استفاده از هر نوع رنگ صنعتی سرعت خشک شدن آن است زیرا سرعت خشک شدن رنگ رابطه مستقیمی با صرفه جویی در زمان دارد. بعد از اعمال رنگ بیسکوت، این رنگ به سرعت خشک می‌شود و زمینه اعمال لایه‌های بعدی رنگ و انجام مراحل بعدی رنگ آمیزی بدنه خودرو را فراهم می‌کند.

قابلیت استفاده آسان:

یکی دیگر از ویژگی‌ها و مزایای رنگ بیسکوت قابلیت استفاده آسان از این رنگ است، به این منظور که شما برای استفاده از این رنگ نیاز به مهارت یا دانش فنی بالایی ندارید و می‌توانید بدون دردسر از این رنگ استفاده کنید.

رنگ بیسکوت دارای چه معایبی است ؟

رنگ بیسکوت همانند سایر محصولات صنعتی در کنار داشتن مزایا و ویژگی‌های بی‌شمار ممکن است دارای معایبی نیز باشد، البته لازم به ذکر است بیشتر این معایب با تهیه رنگ بیسکوت با کیفیت از  کارخانجات معتبر برطرف خواهد شد. برخی از معایب رنگ بیسکوت عبارت اند از:

ترکیبات شیمیایی مضر:

در فرایند تهیه رنگ بیسکوت در کارخانجات تولید رنگ از مواد شیمیایی مختلفی برای این کار استفاده می‌شود که این مواد شیمیایی در کنار مضر بودن برای محیط زیست در هنگام استفاده ممکن است باعث آلوده شد  هوای محیط شود؛ از این رو توصیه می‌شود تا در هنگام استفاده از رنگ بیسکوت حتماً موارد ایمنی را که شامل استفاده از لباس و ماسک مخصوص است را رعایت کنید.

لازم به ذکر است برای از بین بردن این عیب رنگ بیسکوت تلاش هایی در حال صورت گرفتن است تا فرمول جدیدی از این رنگ که فاقد ترکیبات شیمیایی مضر برای انسان و طبیعت است ارائه شود.

ترک خوردگی:

ترک خوردگی رنگ بیسکوت یکی دیگر از معایبی است که چندین بار در رابطه با این محصول گزارش شده، توصیه می‌شود تا برای جلوگیری از ترک خوردن رنگ بیسکوت قبل از استفاده از آن سطح مورد نظر را با استفاده از سمباده کاملاً صافکاری نمایید.

پوسته شدن:

یکی از معایب احتمالی رنگ بیسکوت این است که این محصول ممکن است بعد از اعمال بر روی لایه میانی رنگ خودرو پس از خشک شدن دچار پوست شدن شود. یکی از راهکارهای توصیه شده برای رفع این عیب رنگ بیسکوت این است که در هنگام استفاده از این رنگ حتماً دستورالعمل‌های لازم را اجرا کنید و از رنگ با کیفیت استفاده کنید.

چگونه از رنگ بیسکوت استفاده کنیم ؟

همانطور که ذکر شد رنگ بیسکوت یکی از مهم‌ترین عواملی است که در زیبایی نهایی خودرو بعد از رنگ آمیزی تاثیر دارد، برای اینکه در انتها شما نتیجه قابل قبول را از این محصول بگیرید باید در هنگام استفاده از آن طبق دستورالعمل کار را انجام دهید.

اولین مرحله برای اعمال رنگ بیسکوت همانند اولین مرحله اعمال سایر رنگ ها آماده سازی سطح مورد نظر است، در این مرحله شما باید سطح مورد نظر از آلودگی هایی همچون گرد و غبار یا چربی کاملا پاک کنید و اگر نیاز بود اقدام به بتونه کاری سطح خوردو کنید تا کاملا هموار و یکدست شود.

بعد از مرحله آماده سازی سطح ابتدا چک کنید تا تمایم قسمت های سطخ خودرو کاملا خشک باشد و سپس اقدام به اجرا رنگ بر روی آن توسط رنگ پاش کنید، لازم به ذکر است که در صورت خیس بودن سطح بدنه خودرو رنگ دچار ریختگی از روی بدنه خواهد شد.

010210 1 - رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

معرفی انواع مدل های رنگ بیسکوت

رنگ بیسکوت دارای مدل های مختلفی از جمله رنگ بیسکوت 54 (غیر صدفی) و رنگ بیسکوت 69 (صدفی) است. هر دو این رنگ ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما توصیه میشود تا قبل از تهیه آن ها حتما به بررسی دقیق این مدل ها بپردازید.

رنگ بیسکوت 54 یکی از مدل های رنگ بیسکوت است که برپایه رزین های پلی استر اشباع شده تولید میشود که علاوه بر رنگ آمیزی بدنه خودرو میتوان از آن برای ترمیم خودرو نیز استفاده کرد.

بیسکوت 69 (صدفی) نوعی دیگر از مدل های رنگ بیسکوت است که بعد از اعمال بر بدنه خودرو باعث ایحاد یک لایه رنگ اکلیلی در بدنه خودرو خواهد شد؛ لازم به ذکر است بعد از اعمال این نوع رنگ بیسکوت به علت پایین بودن مقاومت و استحکام آن از یک لایه کلیر دو جزئی جهت خشک کردن رنگ استفاده می‌شود.

 

نتیجه گیری

رنگ بیسکوت به عنوان یکی از رنگ‌های کاربردی در صنعت رنگ آمیزی بدنه خودرو مورد استفاده قرار میگیرد اما لازم به ذکر است از این رنگ برای رنگ آمیزی بدنه فلزات و سطوح چوبی نیز استفاده می‌شود.  همچنین در هنگام خرید رنگ بیسکوت به این نکته توجه داشته باشید که قیمت این رنگ با توجه به کارخانه تولید کننده آن و نوع آن می‌تواند متفاوت باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با این رنگ صنعتی می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید یا از طریق شماره درد شده با بخش مشاوره گروه مهندسی ثمین پلیمر در ارتباط باشید: 09122650578

بررسی صفر تا صد رنگ پلی اورتان کابینت

کابینت ها یکی از اجزا اصلی آشپزخانه به حساب می آیند بطوری که انتخاب آن ها در سبک و رنگ مناسب میتواند تاثیر بسزایی در زیبایی و جذابیت آشپزخانه داشته باشد. اگر به دنبال ایجاد یک تغییر در کابینت ها و سبک آشپزخانه خود هستید به شما پیشنهاد میشود تا از رنگ پلی اورتان کابینت برای انجام این کار استفاده کنید.

رنگ پلی اورتان کابینت علاوه به کمک به زیبایی کابینت ها و افزایش جذابیت آن ها نقش بسزایی در افزایش استحکام و مقاومت آن ها دارد؛ در ادامه مطلب قصد داریم شما را با صفر تا صد رنگ پلی اورتان کابینت، مزایا و معایب این محصول و کابینت های پلی اورتان آشنا کنیم.

 

بررسی رنگ پلی اورتان کابینت

رنگ پلی اورتان کابینت یکی از محبوب ترین رنگ ها برای رنگ آمیزی کابیت های پلی اورتان به حساب می آید، بصورت کلی میتوان گفت رنگ پلی اورتان کابیت نوعی پلیمر پلی یورتانی محسوب میشود که دی ایزوسیانات ها و پلی الکل ها به عنوان دو ماده اصلی در فرایند تولید آن مورد استفاده قرار میگیرند.

دی ایزوسیانات را میتوان یه عنوان یکی از مهم ترین ترکیبات موجود در فرایند تولید این محصول در نظر گرفت، دی ایزوسیانات در ساختار خود داری گروه های ایزوسیانات هستند که در اثر واکنش با پلی الکل ها منجر به ایجاد نوعی پلیمر به نام پلی یورتان خواهد شدوجود پلیمر پلی یورتان در ترکیب رنگ پلی یورتان کابینت از جمله عواملی است که این رنگ را در دسته رنگ های پلیمری قرار میدهد.

وجود پلیمر پلی یورتان در ترکیب رنگ پلی اورتان کابیت باعث میشود تا این محصول دارای ویژگی هایی همچون مقاوم بودن در برابر رطوبت، مقاوم بودن در برابر اشعه نور خورشید، مقاوم بودن در برابر حرارت، مقاوم بودن در برابر و مقاوم بودن در برابر خراش باشد. 

لازم به ذکر است این رنگ بعد از اعمال بر روی سطح یک پوشش یکپارچه را بوجود می آورد و علاوه بر مناسب بودن برای رنگ آمیزی کابینت های پلی اورتان مناسب برای رنگ آمیزی وسایل مختلف از جمله صندلی، کیف و مبلمان نیز میباشد.

همانطور که ذکر وجود پلیمر در نرگ پای اورتان کابینت میتواند باعث بروز ویژگی های خاصی در آن شود، برای مطالعه بیشتر در رابطه با خواص سایشی و چسبدگی پلی اورتان میتوانید بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

بررسی دلایل استفاده از رنگ پلی اورتان کابینت

اگر به دنبال ایجاد تغییرات کابیت های خود و زیبا تر نشان دادن آن ها هستید و در کنار این موضوع میخواهید از یک روش طولانی مدت و بادوام را بکار بگیرید، استفاده از رنگ پلی اورتان کابینت یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای شما است.

مزایا و ویژگی های منحصر به فرد این محصول باعث شده تا از آن هموراه به عنوان یکی از مناسب ترین گزینه ها برای تغییر رنگ و سبک کابینت های آشپزخانه یاد شود؛ از برخی از مزایا و ویژگی های این رنگ میتوتن به موارد زیر اشاره کرد:

 

مقاومت فیزیکی بالا:

منظور از بالا بودن میزان مقاومت فیزیکی رنگ پلی اورتان کابینت این است که این رنگ بعد از اعمال شدن بر روی سطح مورد نظر در برابر ضربه و خراش از خود مقاومت نشان میدهد و در اثر آسیب های فیزیکی به راحتی شکل و زیبایی اولیه خود را از دست نخواهند داد.

 

مقاومت در برابر نم و رطوبت:

مقاوم بودن در برابر نم و رطوبت این کمک را به رنگ پلی اورتان کابینت کیند که در اثر قرار گرفتن در محیط های مرطوب به راحتی از روی سطح مورد نظر جدا نشود و از ترک خوردگی آن جلوگیری شود. همچنین این ویژگی در رنگ پلی اورتان کابینت موجب میشود تا علاوه بر حفظ زیبایی رنگ در شرایط مرطوب از سطح زیرین آن نیز محافظت به عمل آورده شود.

 

قدرت چسبندگی بالا:

رنگ پلی اورتان کابینت از قدرت چسبندگی بالایی برخودار است و همین ویژگی باعث میشود بعد از اعمال شدن بر روی کابیت تا مدت زمان زیادی بر روی آن ها باقی بماند و از سطح کابیت در برابر آسیب های فیزیک مختلف محافظت کند؛ میتوان گفت قدرت چسبندگی بالا این رنگ باعث بروز ویژگی های همچون دوام و استحکام بالا در آن شده است.

 

نظافت و نگهداری آسان:

همانطور که ذکر یکی از ویژگی های رنگ پلی اورتان کابینت مقاوم بودن در برار رطوبت است، داشتن از ویژگی در کنار داشتن ویژگی هایی همچون آنتی باکتریال بودن باعث میشود تا نگهداری از این محصول تا حد بسیار زیادی آسان شود.

در صورت آلوده شدن سطح کابینت بوسیله عوامل مختلف شما به راحتی و بدون نیاز به نگرانی در رابطه با خراب شدن رنگ رویه آن اقدام به تمیز کردن آن نمایید.

 

طیف رنگی متنوع:

رنگ پلی اورتان کابینت در طیف های رنگی متنوعی موجود میباشد و شما با داشتن هر سلیقه ایی میتوانید طیف رنگی مد نظر خود را متناسب با دکوراسیون خود انتخاب کنید؛ این ویژگی این محصول از جمله ویژگی هایی که آن را به عنوان یکی از مناسب ترین رنگ ها برای تغییر سبک دکوراسیون داخلی تبدیل کرده است.

97983b9452fa07cc09942faa68f2cc90 - بررسی صفر تا صد رنگ پلی اورتان کابینت

 

رنگ پلی اورتان کابینت دارای چه معایبی است؟

همانند هر محصولی رنگ پلی اورتان کابینت نیز علاوه بر داشتن مزایا و ویژگی های بسیار دارای یکسری از معایبی نیز است که از جمله آن ها میتوان به موراد زیر اشاره کرد:

 

هزینه بالا:

روش های مختلفی برای رنگ امیزی کابینت ها وجود دارد که از جمله ان ها میتوان به استفاده از رنگ های پلی اورتان کابیت، رنگ های اکریلیک و … اشاره کرد. در میان رنگ های مناسب برای رنگ آمیزی سطوح کابینت رنگ پلی اورتان کابینت از کیفیت بالایی برخوردار است که در این بالا تر بودن کیفیت هزینه تهیه آن نیز بالا تر میباشد.

 

حساسیت نسبت به حرارت:

یکی از ویژگی های اکثر رنگ های موجود در بازار مقاوم بودن در برابر حرارت است اما این در صورتی است که رنگ پلی اورتان کابینت از این ویژگی برخوردار نیست. این رنگ در اثر قرار گرفتن در معرض حرارت شدید  میتواند به آسانی دچار تغییر رنگ و ترک خوردگی شود.

 

تعمیر و بازسازی پردردسر:

همانطور که گفته شد رنگ پلی اورتان کابینت از ویژگی چسبندگی بالا برخوردار است و همین ویژگی باعث میشود تا فرایند تعمیر آن به آسانی پیش نرود؛ اگر قسمتی از رنگ کابینت دچار آسیب دیدگی شود بافت قسمت رنگ شده جدید تا حدودی تا قسمت قبلی متفاوت خواهد بود.

 

طولانی بودن زمان رنگ آمیزی:

یکی از ویژگی های رنگ پلی اورتان کابینت برخلاف اکثر مدل های رنگ صنعتی از سرعت خشک شدن پایین تری برخودار است، پایین بودن سرعت خشک شدن این محصول باعث میشود تا مدت زمان رنگ آمیزی و استفاده از کابیت ها تا حد تقریبا زیادی افزایش یابد.

 

بررسی کابینت پلی اورتان و دلایل محبوبیت آن

کابینت پلی اورتان که اصطلاحا به ان کابینت چوبی یا ام دی اف نیز گفته میشود نوعی کابینت با کیفیت و طول عمرا بالا است که از برای رنگ امیزی قسمت های مختلف آن از رنگ پلی اورتان کابینت استفاده میکنند. این کابینت ها به راحتی با سایر اجزا و سبک دکوراسیون آشپزخانه هماهنگ میشوند و میتوانند ظاهری شیک و منحصر به فرد به آشپزخانه ببخشند. در ادامه به بررسی ویژگی ها و دلایل محبویت این کابینت خواهیم پرداخت:

 

تنوع و انعطاف پذیری بالا در طراح و رنگ:

یکی از دلایل محبویت کابیت های پلی اورتان انعطاف پذیر این محصول در مقابل طرح ها و رنگ های متنوع است؛ شما میتوانید کابیت پلی اورتان را با هر سبک دلخواه و متناسب با دکوراسیون آشپزخانه خود سفارش دهید و رنگ پلی اورتان مناسب را بر روی اعمال کنید.

 

مقاومت در برابر رطوبت:

مقاومت در برابر رطوبت و آب از جمله ویژگی های کابینت های پلی اورتان است که باعث میشود این محصول مناسب برای در محیط مرطوب از جمله آشپزخانه باشد. این محصول در اثر قرار گرفتن در معرض رطوبت دچاز پوسیدگی نخواهد شد و تغییر شکل نمیشود.

 

فرایند نصب و نگهداری ساده:

یکی از ویژگی های خاص و منحصر به فرد کابینت های چوبی نسبت به سایر کابینت ها نصب و نگهداری آسان آن ها است. لازم به ذکر است وزن قطعات مخلف کابیت های پلی اورتان نسبت به سایر کتبیت ها سبک است و همین موضوع قابلیت نصب و حمل آن ها را آسان تر مکیند.

 

بررسی انواع مدل های کابیت پلی اورتان

همانطور که ذکر شد کابیت های پلی اورتان به دلیل داشتن مزایا و ویژگی های منحصر به فرد از محبوبیت بالایی در میان مردم برخوردار هستند؛ این نوع کابیت ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که شما میتواند با توجه به نوع چیدمان و سلیقه شخصی آن ها را انتخاب کنید. از جمله مدل های کابینت پلی اورتان میتوان به موراد زیر اشاره کرد:

popular kitchen cabinet stain colors 7 9182 - بررسی صفر تا صد رنگ پلی اورتان کابینت

 

کابینت پلی اورتان براق:

اگر به دنیال ایجاد یک ظاهر شیک و درخشان برای آشپزخانه خود هستید استفاده از کابینت های پلی اورتان براق یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای شما است، این نوع از کابینت های پلی اورتان به دلیل داشتن صاف و صیقلی تا حد زیادی میتوانند نور را با بیشتر توان خود بازتاب کنند و همین اثر تاثیر مثبتی بر زیبایی دکوراسیون آشپزخانه شما خواهد داشت.

همچنین لازم به ذکر است به دلیل وجود سطح صاف و صیقلی در این نوع از کابینت پلی اورتان، تمیز کردن و نظافت آن بسیار ساده بود و شما به راحتی میتوانید از ان نگهداری کنید.

 

کابینت پلی اورتان مات:

کابینت های پلی اورتان مات بر خلاف کابینت های پلی اورتان براق از ظاهر درخشنده ایی برخوردار نیستند و اگر به دنبال داشتن کابینت هایی با ظاهر طبیعی برای اشپزخانه خود هستید این نوع کابینت ها بهترین انتخاب برای شما محسوب میشوند.

لازم به ذکر مدت زمانی که شما باید برای تمیزکاری سطح کابینت های پلی اورتان مات صرف کنید از مدت زمانی که باید برای تمیزکاری سطح کابینت های پلی اورتان براق صرف شود کمتر است زیرا این کابینت ها به دلیل داشتن ظاهر مات رد اثر انگشت و سایر وسایل را به راحتی به خود جذب نمیکنند.

 

نکات پایانی

اگر شما جزء یکی از دوستداران کابینت پلی اورتان هستید اما هزینه لازم برای تعویض کابینت های آشپزخانه خود را ندارید میتوانید با استفاده از رنگ های پلی اورتان سبک کابیت های خود را از حالت موجود به حالت پلی اورتان تغییر دهید. برای اعمال رنگ پلی اورتان بر روی کابیت های خود بهتر است ابتدا سطح کابیت های خود به دقت تمیز کنید  تا از هرگونه الودگی پاک شود و سپس با استفاده از روش های مناسب اقدام به روکش دهی آن کنید.

قبل از اعمال رنگ پلی اورتان بر روی کابینت های خود به این نکته توجه داشته سطح کابیبت های شما کاملا صاف و سالم باشد زیرا رنگ پلی اورتان بر روی کابیت هایی که دارای سطح آسیب دیده هستند حتی در صورت تعمیر آن ها به درستی اجرا نخواهد شد.

در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام در رابطه با رنگ پلی اورتان کابینت یا طریقه اجرا آن میتوانید آن را از در قسمت نظرات نظرات ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.

رنگ اکریلیک ساختمانی چیست؟ + بررسی مزایا و نحوه استفاده از آن

رنگ اکریلیک ساختمانی جزء یکی از پرطرفدار ترین و پر استفاده ترین رنگ هایی است که در زمینه های مختلف از جمله زنگ آمیزی قسمت های مختلف ساختمان کاربرد دارد. ساختار رنگ اکریلیک ساختمانی بر پایه آب بوده و بعد از اعمال شدن بر روی قسمت های مختلف سطح مورد نظر میتواند زیبایی و جذابیت آن را چندین برابر کند.

اگر شما در دسته افرادی هستید که نام این نوع رنگ را چندین مرتبه شنیده اید اما اطلاع دقیقی در رابطه با آن ندارید به شما پیشنهاد میشود تا در ادامه این مطلب با ما همراه باشید زیرا قصد داریم شما را ساختار رنگ اکریلیک ساختمانی، مزایا و ویژگی ها این محصول و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم.

رنگ اکریلیک ساختمانی چیست؟

رنگ اکریلیک ساختمانی از جمله رنگ هایی است که پس از بر روی کار آمدن توانست به سرعت جایگزین رنگ های روغنی و رنگ های پلاستیکی برای رنگ آمیزی ساختمان ها شود؛ در فرایند تهیه این محصول از تکنولوژی ها و فناروی های جدید استفاده شده که باعث بروز ویژگی ها و مزایا منحصر به فردی در آن میشود.

رنگ اکریلیک ساختمانی یک نوع رنگ بر پایه آب است به این منظور که شما برای رقیق سازی این نوع رنگ نیازی به حلال های شیمیایی از جمله تینر و بنزین نخواهید داشت و میتوانید آن را به راحتی توسط آن رقیق کنید.

بر پایه آب بودن رنگ اکریلیک ساختمانی باعث شده تا این رنگ جزء یکی از رنگ های دوستدار محیط زیست قرار بگیرد، همچنین لازم به ذکر است که این رنگ بعد از اعمال شدن بر روی سطح مورد نظر به سرعت خشک میشود.

در فرایند تهیه رنگ اکریلیک ساختمانی همانند فرایند تهیه برخی از مدل های رنگ صنعتی از مواد پلیمری استفاده میشود که این مواد یاعث میشود تا بعد از خشک شدن رنگ یک لایه مقاوم در برابر رطوبت بوجود بیاید و این رنگ برای استفاده در محیط های مرطوب و در معرض آب مناسب گردد.

همچنین لازم به ذکر است این محصول به دلیل داشتن ویژگی هایی همچون مقاوم بودن در رطوبت، اشعه های نور خورشید و گرد و غبار علاوه فضا های داخلی برای اعمال بر قسمت های خارجی ساختمان نیز گزینه مناسبی محسوب میشود.

توصیه میشود تا برای رقیق سازی رنگ اکریلیک ساختمانی توسط آب از مقدار به اندازه آب استفاده کنید تا رنگ شما بیش از حد رقیق نشود و برای اعمال درست آن بر روی سطح مورد نظر از از غلطک بجای قلمو های مخصوص رنگ استفاده کنید.

مزایا و ویژگی های رنگ اکریلیک ساختمانی چیست؟

همانطور که ذکر شد رنگ اکریلیک ساختمانی بعد از به روی کار آمدن توانست به سرعت جایگزین رنگ های روغنی و پلاستیک برای رنگ آمیزی قسمت های مختلف در صنعت ساختمان سازی شود، دلیل به سرعت جایگزین شدن این محصول ویژگی هاو مزایا آن است که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

shutterstock 540339382 1 - رنگ اکریلیک ساختمانی چیست؟ + بررسی مزایا و نحوه استفاده از آن

مقاوم بودن در برابر رطوبت:

ویژگی مقاوم بودن در برابر رطوبت رنگ اکریلیک ساختمانی باعث شده تا بتوان از رنگ به راحتی در محیط های مرطوب و در معرض همانند حمام و سرویس های بهداشتی استفاده کرد.

 این محصول به علت داشتن این ویژگی بعد از به اجرا در آمدن از سطح زیرین خود در برابر آسیب هایی همچون ترک خوردگی یا تغییر رنگ در اثر رطوبت جلوگیری نماید.

مقاوم بودن در برابر نور خورشید:

برخی از رنگ ها بعد از به اجرا در آمدن بر روی سطح مورد نظر در اثر قرار گرفتن متعدد در معرض نور خورشید به مرور زمان تغییر رنگ میدهند و دیگر زیبایی اولیه خود را ندارند در حالی که یکی از ویژگی های منحصر به فرد رنگ اکریلیک ساختمانی مقاوم بودن در برابر نور خورشید است.

در فرایند تهیه رنگ اکریلیک ساختمانی از پیگمنت هایی استفاده میشود که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید دچار پوسیدگی و در نهایت تغیر رنگ رنگ اکریلیک ساختمانی نمیشود، بنابراین شما میتوانید بدون هیچ گونه نگرانی از این رنگ برای رنگ آمیزی فضا های خارجی استفاده کنید.

مقاومت و دوام مکانیکی بالا:

مقاومت و دوام مکانیکی بالا رنگ اکریلیک ساختمانی به این منظور این که این رنگ در برابر ضربه و آسیب های فیزیکی تا حد بسیار زیادی مقاوم است و به راحتی دچار خراش، ترک خوردگی یا جدا شدن از سطح نمیشود. داشتن این ویژگی در رنگ مقاوم به حرارت باعث شده تا بتوان از آن به راحتی در مکان های پر رفت و آمد استفاده کرد.

میزان پوشش دهی بالا:

این ویژگی رنگ اکریلیک ساختمانی باعث میشود تا این محصول در دسته رنگ های مقرون به صرفه و اقتصادی قرار بگیرد. به علت بالا بودن غلظت پیگمنت ها در مقدار کمی از رنگ شما میتوانید با استفاده از مقداری کمی از این محصول سطح نسبتا زیادی را پوشش دهید.

سرعت خشک شدن بالا:

رنگ اکریلیک ساختمانی از سرعت خشک شدن بالایی برخوردار است و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از اعمال شدن بر روی سطح خشک بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی خشک خواهد شد.

خشک شدن سریع رنگ اکریلیک ساختمانی باعث میشود تا بتوان در مدت زمان کوتاهی لایه های مختلف رنگ را بر روی سطح مورد نظر به اجرا در آوردو تا حد زیادی در زمان صرفه جویی کرد.

قابلیت اجرا بر روی سطوح مختلف:

بر خلاف برخی از رنگ های موجود در بازار هیچ محدودیتی برای استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی بر روی سطوح مختلف وجود ندارد و شما آن برای برای رنگ امیزی سطوح مختلف سیمانی، بتنی، آجری، چوبی و … استفاده کنید.

نکته قابل توجه در رابطه با اجرا  رنگ اکریلیک ساختمانی بر روی سطوح مختلف این است که برای اجرا ان حتما از غلطک های مخصوص بجای قلمو های مخصوص رنگ استفاده کنید تا یک در نتیجه عالی در انتها برای شما حاصل شود.

قابلیت شست وشو و نظافت آسان:

یکی دیگر از ویژگی های این محصول قابلیت شست وشو و نظافت آسان آن است؛ اگر شما متوجه وجود لکه یا آلودگی های دیگری بر سطوح دارای این رنگ میتوانید به راحتی اقدام به پاکسازی و نظافت ان نمایید.  همچنین لازم به ذکر اسن که این برخلاف برخی از رنگ های ساختمانی در اثر شست و شو تغییر حالت نمیدهند و زیبایی و جذابیت خود را همانند روز اول حفظ میکنند.

توجه داشته باشید که رنگ اکریلیک ساختمانی علاوه بر ویژگی های ذکر شده دارای ویژگی های همچون مقاوم بود در برابر شرایط جوی مختلف، مقاوم بودن در برابر مواد شیمیایی، قابلیت انعطاف پذیری بالا و قدرت چسبندگی بالا نیز میباشد.

نحوه استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی چگونه است؟

 

یکی از اولین مراحل برای اجرا هر نوع رن ساختمانی بر قسمت های مختلف ساختمان لازم است تا شما سطح مورد نظر خود را برای اجرا رنگ بر روی آن کاملا آماده سازی کنید.

قبل از اعمال رنگ اکریلیک ساختمانی بر روی سطح مورد نظر خود بهتر است ابتدا آن را از وجود هرگونه گرد و غبار و چربی تمیز نماید و سپس توسط سمباده اقدام به هموار سازی قسمت های مختلف دیوار مورد نظر خود کنید تا یک هموار را بوجود آورید.

همچنین لازم است به ذکر است اگر در هنگام آماده سازی سطح مورد نظر متوجه وجود ترک یا آسیب های دیگری بر روی آن شدید باید بوسیله ابزار و وسایل خصوص پیش از اجرا رنگ آن را اصلاح کنید.

بعد از آماده سازی سطح مورد نظر قبل از اجرا رنگ اکریلیک ساختمانی توصیه میشود تا ابتدا یک لایه رنگ لاتکس بر روی آن اعمال کنید. رنگ لاتکس و رنگ  اکریلیک ساختمانی ساختار مشابهی با یکدیگر دارند و هر دو از رزین های اکریلیک تهیه میشود و هر دو آن ها را میتوان توسط آب رقیق کرد. به اجرا در آوردن رنگ لاتکس قبل از اعمال رنگ  اکریلیک ساختمانی بر روی دیوار موردنظر باعث میشود تا در انتها نتیجه بهتری حاصل شود و زیبایی و جذابیت دیوار شما چندین برابر شود.

برای مطالعه بیشتر در رابطه با ویژگی های رنگ های بر پایه رززین اکریلیک بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

سخن پایانی

در هنگام در نظر گرفتن بودجه برای تهیه رنگ  اکریلیک ساختمانی بهتر است به کیفیت رنگ، نوع رنگ، حجم رنگ و وجود یا عدم وجود سیلیکون در آن توجه کنید زیرا تمامی این موراد از جمله موارد تاثیرگذار در قیمت رنگ  اکریلیک ساختمانی است.

همچنین لازم به ذکر است رنگ  اکریلیک ساختمانی در سه نوع مات، نیمه براق و براق در بازار موجود است و شما با توجه سلیقه شخصی خود و محیطی که میخواهید به رنگ آمیزی آن بپردازید یکی از انواع ان ها را انتخاب کنید.

اگر همچنان در رابطه با تهیه و اجرا رنگ  اکریلیک ساختمانی سوال یا ابهامی دارید میتوانید از طریق قسمت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما در گروه مهندسی ثمین پلیمر در سریع ترین زمان ممکن به ان پاسخ دهند.