رنگ گواش چیست؟

رنگ گواش نکاتی برای خرید بهتر

رنگ گواش گروهی دیگر از رنگ‌ها است که کاربرد گسترده‌ای در حرفه نقاشی یا رنگ کردن طراحی‌های مختلف دارد، رنگ گواش در دسته رنگ های پوششی طبقه بندی میشود و در اثر ترکیب شدن رنگدانه های پودری با آب بدست می آید.

یکی از نکات قابل توجه در رابطه با رنگ گواش این است که این رنگ نوعی رنگ پوششی شفاف نیست، در ساختار رنگ گواش علاوه بر رنگدانه ها از نوعی ماده چسبناک به نام صمغ عربی استفاده شده است و همین باعث میشود تا این رنگ جزء رنگ های پوششی تیره طبقه بندی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ گواش، کاربرد های رنگ گواش، مواد تشکیل دهنده این رنگ و تفاوت ان با ابرنگ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

معرفی رنگ گواش

گواش از جمله رنگ‌هایی است که همواره به عنوان یکی از اولین انتخاب‌ ها برای نقاشی یا رنگ کردن طراحی به ویژه برای مبتدی ها و کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رنگ گاهی اوقات با نام رنگ بیشتر نیز شناخته میشود.

در فرایند تهیه رنگ گواش علاوه بر رنگدانه هایی که در ایجاد طیف رنگی گواش نقش دارد از مواد و ترکیبات دیگری همچون صمغ عربی، کلسیم کربنات، گیلیسیرین و PL استفاده میشود. لازم به ذکر است که در نهایت در اثر ترکیب شدن مواد ذکر شده با رنگدانه ها، رنگ گواش  دارای بافتی خمیری ضخیمی خواهد بود.

یکی از تفاوت های رنگ گواش با رنگ اکریلیک این است که رنگ گواش به مدت زمان طولانی تری برای خشک شدن نیاز دارد و همچنین از ماندگاری بالاتری نسبت به رنگ های اکریلیک برخوردار است. برای مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ اکریلیک ساختمانی میتوانید از طریق لینک درج شده آن را مطالعه کنید.

یکی از مزایا رنگ گواش این است که میتوان آن را به راحتی با آب رقیق کرد و بعد از رسیدن آن به غلظت مورد نظراز آن استفاده کرد، همچنین لازم به ذکر است که برای افزایش براقیت و درخشندگی آن میتوانید ان را چسب چوب مخلوط کنید.

بررسی کاربرد های رنگ گواش

رنگ گواش از جمله رنگ هایی است در کار های هنری کاربرد های گسترده ایی دارد، این رنگ همانند رنگ های اکریلیک بیشتر برای طراحی های هنری و رنگ آمیزی مورد استفاده قرار میگیرد و از این رو مناسب برای افراد هنرمند و جویای هنر است.

رنگ گواش به دلیل داشتن ویژگی هایی همچون غلظلت بالا، سرعت خشک شدن مناسب و مانگاری طولانی تر نسبت به سایر رنگ های مورد استفاده در نقاشی یا طراحی توانست مورد توجه بسیاری از هنرمندان به ویژه طراحان کرافیگ و تصویر گران قرار بگیرد.

به دلیل اضافه کردن صمغ عربی به ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش، این رنگ از قوام بالایی برخوردار است. بالا بودن قوام این محصول در کنار انعطاف پذیری و سرعت خشک شدن بالا آن باعث شده تا بتوان با استفاده از گواش رنگ ها و طرح های مختلفی را بر روی کاغذ یا بوم های نقاشی پیداه سازی کرد.

همچنین لازم به ذکر است که یکی از کاربرد های رنگ گواش کشیدن نقاشی ها و طرح های حجیم و سه بعدی است، برای ایجاد طرح های سه بعدی توسط گواش ابتدا باید دو الی سه رنگ را با یکدیگر ترکیب کنید و سپس طراحی خود آغاز کنید.

بررسی مواد تشکیل دهنده رنگ گواش

رنگ گواش همانند سایر رنگ از مواد و ترکیبات متخلفی تشکیل شده است که در اثر مخلوط شدن و در کنار هم قرار گرفتن آن ها رنگ گواش و ویژگی های آن شکل میگیرند، برخی از مواد و ترکیبات عبارت اند از:

رنگدانه های پودری:

رنگدانه های پودری یا پودر های رنگی از جمله مواد اصلی که در ساخت رنگ گواش مورد استفاده قرار میگیرد، این رنگدانه ها و پودر های رنگی بصورت مصنوعی در کارخانجات تولید رنگ تهیه میشود و نقش مهمی در ایجاد طیف های رنگی مختلف در رنگ گواش دارد.

مواد پلیمری:

همانطور که گفه شد رنگ گواش از جمله رنگ هایی که دارای ثبات و ماندگاری بیشتری نسبت به سایر رنگ ها از جمله رنگ های اکریلیک است، برای ایجاد این ثبات و پایداری در فرایند تهیه رنگ گواش مواد پلیمری به آن افزوده میشود.

مواد پلیمری بعد از افزوده شدن به ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش علاوه بر کمک به ایجاد ثبات و پایداری در رنگ باعث میشود تا رنگ گواش بعد از خشک شدن کمرنگ نمیشود و تا مدت زیادی به رنگ اولیه خود باقی بماند.

gouache paint jars P7PXLXM min - رنگ گواش نکاتی برای خرید بهتر

آب:

وجود آب در ترکیبات تشکیل دهنده رنگ گواش یکی موارد مهم محسوب میشود، در اثر ترکیب آب با رنگدانه ها یا پودر های رنگی باعث حل شدن آن ها و ایجاد طیف رنگی در رنگ گواش میشود.

مواد رقیق  کننده:

رنگ گواش از جمله رنگ هایی است ساختار غلیظ و غیر شفاف دارد و شما میتواند جهت تنظیم کردن غلظت و میزان شفافیت به آن مواد رقیق کننده اضافه کنید. برخی از کارخانجات سازنده رنگ گواش در کنار محصولات خود مواد رقیق کننده از جمله گیلیسیرین یا آب مقطر قرار میدهند.

مواد افزودنی:

از آنجایی که رنگ گواش همواره یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای آموزش نقاشی و رنگ آمیزی به کودکان بوده است باید نکات ایمنی و سلامت را در فرایند تهیه آن رعایت کرد. در هنگام تهیه رنگ گواش در کارخانجات تولید این رنگ از برخی از مواد افزودنی مانند مواد آنتی باکتریال، مواد آنتی فنگی یا مواد حفظ کننده به ترکیب رنگ اضافه میشود.

بررسی تفاوت های رنگ گواش و آبرنگ

در کنار گواش یکی از رنگ هایی که مورد توجه طیف وسیعی از هنرمندان برای نقاشی یا رنگ آمیزی طح قرار دارد، آبرنگ است. آبرنگ از ترکیبات طبیعی یا مصنوعی تهیه میشود و برخلاف رنگ گواش که یک رنگ غلیظ و غیر شفاف است آبرنگ جزء دسته رنگ های سبک و نفوذپذیر دسته بندی میشوند.

در فرایند تهیه آبرنگ و گواش از رنگدانه ها یا همان رنگ های پودری برای ایجاد طیف های رنگی متنوع استفاده میشود؛ در کنار این تشابه این دو رنگ دارای تفاوت هایی با یکدیگر نیز هستند که در جدول زیر به بررسی دقیق تر آن پرداخته ایم:

تفاوت ها آبرنگ رنگ گواش
میزان شفافیت شفاف، بدون نیاز به رقیق کننده غلیظ، نیازمند رقیق کننده
قدرت پوشانندگی پوشانندگی ضعیف به علت شفاف بودن پوشانندگی قوی به علت ساختار غلیظ
قابلیت کار با لایه ها دارد، به علت شفاف بودن ندارد، به علت غلیظ بودن

سخن پایانی

اگر دسته افراد علاقه مند به کار های هنری هستید استفاده از رنگ گواش یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای خلق آثار هنری توسط شما محسوب میشود؛ در هنگام  تهیه رنگ گواش به این مورد توجه داشه باشید که قیمت رنگ گواش با توجه به کیفیت آن و شرکت تولید کننده آن متفاوت است. در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابلهام در رابطه با این محصول میتوانید از طریق قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *