رنگ بیسکوت چیست؟ | آشنایی یا مزایا و انواع رنگ بیسکوت

رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

رنگ بیسکوت : در صنعت خودروسازی مرحله رنگ آمیزی بدن خودرو از آن جهت که نقش مهمی در جذب مشتری، زیبایی نهایی خودرو و افزایش فروش خودرو دارد جز یکی از مراحل مهم محسوب می‌شود.

رنگ بیسکوت از جمله رنگ‌هایی است که از آن در صنعت خودروسازی در مرحله رنگ آمیزی خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رنگ هنگام رنگ آمیزی بدنه خودرو در لایه میانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به علت داشتن توانایی بالا در بازتاب کردن نور نقش مهمی در افزایش کیفیت رنگ نهایی بدنه خودرو دارد.

رنگ بیسکوت همانند سایر رنگ‌های تولید شده در صنعت تولید رنگ به عنوان یک رنگ صنعتی کاربرد های خاص خود را دارد؛ در ادامه این مطلب قصد داریم  به بررسی صفر تا صد رنگ بیسکوت، مزایا و معایب استفاده از رنگ بیسکوت و نحوه استفاده از این محصول بپردازیم.

رنگ بیسکوت چه نوع رنگی است ؟

همانطور که ذکر شد در صنعت خودروسازی برای رنگ آمیزی بدنه خودرو از رنگ‌های مختلفی استفاده می‌شود که به جرئت می‌توان گفت یکی از محبوب‌ترین نوع این رنگ‌ها رنگ بیسکوت است، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این رنگ توانایی بالای آن در بازتاب نور است.

رنگ بیسکوت به عنوان یک رنگ صنعتی بر پایه رزین پلی استر تهیه می‌شود و در فرایند تهیه آن از انواع مختلفی از پیگمنت‌های (رنگدانه) آلی و معدنی استفاده می‌شود که هر کدام از آن ها باعث بروز ویژگی‌های خاصی در این محصول می‌شود. برای مطالعه بیشتر در مورد سنتز رزین های پلی استر بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

هنگام استفاده از رنگ بیسکوت  در لایه میانی ابتدا یک لایه کلیر دو جزئی بر روی سطح اعمال میشود و سپس رنگ بیسکوت بر روی آن قرار می‌گیرد؛ این محصول در لایه میانی به عنوان یک رنگ پوشش دهنده مورد استفاده قرار می‌گیرد به همین دلیل  ممکن است با نام‌های رنگ پوشش دهنده یا رنگ دو پوششه نیز شناخته شود.

لازم به ذکر است در کنار رنگ بیسکوت از رنگ های صنعتی دیگری همانند رنگ فوری در صنعت رنگ آمیزی بدنه خودرو استفاده میشود، برای مطالعه کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رنگ فوری می‌توانید مقاله ما را در رابطه با بررسی صفر تا صد رنگ فوری از طریق لینک درج شده مشاهده نمایید.

رنگ بیسکوت دارای چه مزایایی است؟

استفاده از پیگمنت‌های آلی و معدنی  در فرایند تهیه این محصول باعث شده تا در پایان فرایند تهیه آن مزایا و ویژگی‌های منحصر به فردی نصیب این محصول شود، تمامی این مزایا و ویژگی‌ها باعث شدند تا این رنگ به عنوان یکی از مناسب‌ ترین رنگ‌ها جهت رنگ آمیزی خودرو مورد استفاده قرار بگیرد برخی از این مزایا و ویژگی ها عبارت اند از:

cheaper to wrap or paint car - رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

قدرت پوشش دهی بالا:

منظور از بالا بودن قدرت پوشش دهی رنگ بیسکوت این است که شما با مقدار مناسبی از رنگ می‌توانید سطح زیادی از بدنه خودرو را رنگ آمیزی کنید، لازم به ذکر است بالا بودن غلظت پیگمنت‌هایی که وظیفه ایجاد طیف رنگی در این محصول را دارند باعث بروز این ویژگی در آن شده است. قدرت پوشش دهی بالای این رنگ باعث می‌شود تا بعد از اعمال بر روی سطح خودرو در نهایت باعث ایجاد یک پوشش زیبا و براق برای خودرو شود.

قدرت چسبندگی بالا:

بالا بودن قدرت چسبندگی رنگ بیسکوت باعث می‌شود تا بعد از اعمال بر روی بدنه خودرو به درستی بر روی آن قرار بگیرد و در اثر عوامل محیطی مختلف به راحتی دچار آسیب دیدگی یا ریزش از سطح بدنه خودرو نشود.

سرعت خشک شدن بالا:

از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هنگام استفاده از هر نوع رنگ صنعتی سرعت خشک شدن آن است زیرا سرعت خشک شدن رنگ رابطه مستقیمی با صرفه جویی در زمان دارد. بعد از اعمال رنگ بیسکوت، این رنگ به سرعت خشک می‌شود و زمینه اعمال لایه‌های بعدی رنگ و انجام مراحل بعدی رنگ آمیزی بدنه خودرو را فراهم می‌کند.

قدرت انعکاس نور بالا:

از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هنگام استفاده از هر نوع رنگ صنعتی سرعت خشک شدن آن است زیرا سرعت خشک شدن رنگ رابطه مستقیمی با صرفه جویی در زمان دارد. بعد از اعمال رنگ بیسکوت، این رنگ به سرعت خشک می‌شود و زمینه اعمال لایه‌های بعدی رنگ و انجام مراحل بعدی رنگ آمیزی بدنه خودرو را فراهم می‌کند.

قابلیت استفاده آسان:

یکی دیگر از ویژگی‌ها و مزایای رنگ بیسکوت قابلیت استفاده آسان از این رنگ است، به این منظور که شما برای استفاده از این رنگ نیاز به مهارت یا دانش فنی بالایی ندارید و می‌توانید بدون دردسر از این رنگ استفاده کنید.

رنگ بیسکوت دارای چه معایبی است ؟

رنگ بیسکوت همانند سایر محصولات صنعتی در کنار داشتن مزایا و ویژگی‌های بی‌شمار ممکن است دارای معایبی نیز باشد، البته لازم به ذکر است بیشتر این معایب با تهیه رنگ بیسکوت با کیفیت از  کارخانجات معتبر برطرف خواهد شد. برخی از معایب رنگ بیسکوت عبارت اند از:

ترکیبات شیمیایی مضر:

در فرایند تهیه رنگ بیسکوت در کارخانجات تولید رنگ از مواد شیمیایی مختلفی برای این کار استفاده می‌شود که این مواد شیمیایی در کنار مضر بودن برای محیط زیست در هنگام استفاده ممکن است باعث آلوده شد  هوای محیط شود؛ از این رو توصیه می‌شود تا در هنگام استفاده از رنگ بیسکوت حتماً موارد ایمنی را که شامل استفاده از لباس و ماسک مخصوص است را رعایت کنید.

لازم به ذکر است برای از بین بردن این عیب رنگ بیسکوت تلاش هایی در حال صورت گرفتن است تا فرمول جدیدی از این رنگ که فاقد ترکیبات شیمیایی مضر برای انسان و طبیعت است ارائه شود.

ترک خوردگی:

ترک خوردگی رنگ بیسکوت یکی دیگر از معایبی است که چندین بار در رابطه با این محصول گزارش شده، توصیه می‌شود تا برای جلوگیری از ترک خوردن رنگ بیسکوت قبل از استفاده از آن سطح مورد نظر را با استفاده از سمباده کاملاً صافکاری نمایید.

پوسته شدن:

یکی از معایب احتمالی رنگ بیسکوت این است که این محصول ممکن است بعد از اعمال بر روی لایه میانی رنگ خودرو پس از خشک شدن دچار پوست شدن شود. یکی از راهکارهای توصیه شده برای رفع این عیب رنگ بیسکوت این است که در هنگام استفاده از این رنگ حتماً دستورالعمل‌های لازم را اجرا کنید و از رنگ با کیفیت استفاده کنید.

چگونه از رنگ بیسکوت استفاده کنیم ؟

همانطور که ذکر شد رنگ بیسکوت یکی از مهم‌ترین عواملی است که در زیبایی نهایی خودرو بعد از رنگ آمیزی تاثیر دارد، برای اینکه در انتها شما نتیجه قابل قبول را از این محصول بگیرید باید در هنگام استفاده از آن طبق دستورالعمل کار را انجام دهید.

اولین مرحله برای اعمال رنگ بیسکوت همانند اولین مرحله اعمال سایر رنگ ها آماده سازی سطح مورد نظر است، در این مرحله شما باید سطح مورد نظر از آلودگی هایی همچون گرد و غبار یا چربی کاملا پاک کنید و اگر نیاز بود اقدام به بتونه کاری سطح خوردو کنید تا کاملا هموار و یکدست شود.

بعد از مرحله آماده سازی سطح ابتدا چک کنید تا تمایم قسمت های سطخ خودرو کاملا خشک باشد و سپس اقدام به اجرا رنگ بر روی آن توسط رنگ پاش کنید، لازم به ذکر است که در صورت خیس بودن سطح بدنه خودرو رنگ دچار ریختگی از روی بدنه خواهد شد.

010210 1 - رنگ بیسکوت تجربه خرید یک کارشناس خبره

معرفی انواع مدل های رنگ بیسکوت

رنگ بیسکوت دارای مدل های مختلفی از جمله رنگ بیسکوت 54 (غیر صدفی) و رنگ بیسکوت 69 (صدفی) است. هر دو این رنگ ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما توصیه میشود تا قبل از تهیه آن ها حتما به بررسی دقیق این مدل ها بپردازید.

رنگ بیسکوت 54 یکی از مدل های رنگ بیسکوت است که برپایه رزین های پلی استر اشباع شده تولید میشود که علاوه بر رنگ آمیزی بدنه خودرو میتوان از آن برای ترمیم خودرو نیز استفاده کرد.

بیسکوت 69 (صدفی) نوعی دیگر از مدل های رنگ بیسکوت است که بعد از اعمال بر بدنه خودرو باعث ایحاد یک لایه رنگ اکلیلی در بدنه خودرو خواهد شد؛ لازم به ذکر است بعد از اعمال این نوع رنگ بیسکوت به علت پایین بودن مقاومت و استحکام آن از یک لایه کلیر دو جزئی جهت خشک کردن رنگ استفاده می‌شود.

 

نتیجه گیری

رنگ بیسکوت به عنوان یکی از رنگ‌های کاربردی در صنعت رنگ آمیزی بدنه خودرو مورد استفاده قرار میگیرد اما لازم به ذکر است از این رنگ برای رنگ آمیزی بدنه فلزات و سطوح چوبی نیز استفاده می‌شود.  همچنین در هنگام خرید رنگ بیسکوت به این نکته توجه داشته باشید که قیمت این رنگ با توجه به کارخانه تولید کننده آن و نوع آن می‌تواند متفاوت باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با این رنگ صنعتی می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید یا از طریق شماره درد شده با بخش مشاوره گروه مهندسی ثمین پلیمر در ارتباط باشید: 09122650578

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *