رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

رزین اپوکسی پلی اترهایی هستند محصول واکنش بین ترکیبات دارای گروههای (فونکسیونل) اپوکسید مانند اپی کلرهیدرین با الكلها (عمدتاً فنل ها). بیس  فنل آ (BisphenolA)  باشد مهمترین فنل مصرفی در ساخت رزینهای اپوکسی می باشد. در این مطلب هرگاه با ترکیبات غیر رزینی حاوی گروه اکسیران یا اپوکسید مواجه باشیم با واژه اپوکسید” و هرگاه بارزین های حاوی گروه اکسیران یا اپوکسید، سروکار داریم با واژه ” اپوکسی” نام گذاری می کنیم. این واژه گزینی برای رزین های اپوکسی در زبان های متداول دنیا نیز به شرح زیر است :

واژه رزین های اپوکسی به زبان های متداول
فارسی آلمانی انگلیسی فرانسه
رزینهای اپوکسی Epoxidharze Epoxy Resins Résines époxydes

 

رزین های اپوکسی چیست ؟

نام گذاری ترکیبات، رنگ ها ، پوشش ها و سایر محصولات اپوکسی- کم وبیش -یکنواخت نبوده و از استاندارهای بین الملی تبعیت (کامل) نمی کند! ترکیبات اپوکسید، حامل گروه های اپوکسید، حلقه ای سه تایی با یک گروه اتری می باشند که براساس آیوپاک   ( Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC    و براساس  کمیکال آبستراکت    Chemical Abstract(AC)  با عنوان حلقه اکسیران نام گذاری شده اند.  این نام گذاری سیستماتیک تاکنون در ” صنعت رنگ زیاد متداول نگردیده و در این حوزه کماکان از واژه “اپوکسید یا اپوکسی استفاده می شود.

اپوکسیدهای مصرفی در صنعت رنگ بطور معمول از اپی کلرهیدرین و از مسیر یک گروه متیل اکسیران حاصل  می شود که به گلیسیدیل (Glycidyl)  معروف است این ترتیب به صورت اتر ((Glycidylester  و یا استر ((Glycidylether  است .

 

CH – CH-CH2-0                                 CH₂-OR CH- CH₂- O-C-R

گلیسیدیل اثر                                                     گلیسیدیل استر

استاندارد 7142 DIN EN ISO  رزین های اپوکسی را اینگونه تعریف می کند :

یک رزین سنتتیک که حاوی گروههای اکسیران بوده و بطور معمول ، محصول ترکیب اپی کلرهیدرین با بیس فنل آ می باشد. استاندارد 16945 DIN نیز- با توجه به واکنش گرایی این رزین را یک رزینی ” واکنشی” یا واکنش گرا ، نام گذاری می کند که حاوی به “میزان کافی” گروه های اپوکسید است.

تعریف نسبتاً دقیق تری در استاندارد 7728 DIN نیز برای رزین های اپوکسی وجود دارد، بدین شرح :

رزین های اپوکسی ترکیباتی هستند اولیگومری که حاوی بیش از حداقل یک گروه اکسیران بر واحد ملکول می باشند.

گروه بندی رزین های اپوکسی براساس  1-3673 DIN EN ISO  و گروهبندی سخت کننده های اپوکسی براساس

1-4571 DIN EN ISO تشریح گردیده است که در جای خود به آنها پرداخته خواهد شد.

در کنار تعاریف فوق که بر اساس شماره استاندارهای مختلف ارایه گردیده است ، تعاریف دیگری نیز در برخی از منابع از( جمله معتبر) نیز وجود دارد که در اینجا به دو مورد از آنها اشاره می شود.

رزینهای اپوکسی پلی اترهایی هستند که از واکنش کند نزاسیونی یا تراکمی ترکیبات دارای گروه های عامل اپوکسید با الکل ها و بخصوص فنل های چند ظرفیتی حاصل میگردد، مشروط به اینکه در ترکیب حاوی گروه اکسیران (یا اپوکسید)، یک عامل فعال و قابل جایگزینی دیگر نیز وجود داشته باشد.

در منبع دیگری تعریفی برای رزین های اپوکسی ارایه میگردد که ناقض تعریف فوق نبوده و به نوعی مکمل آن نیز می باشد ، بدین شرح :

رزین های اپوکسی رزین هایی هستند که از طریق واکنشهای افزایشی یا ( پلی) ادیتسیون ، تشکیل فیلم میدهند و عامل واکنش ،کننده گروه های فعال اپوکسیدی باشند .به این تعریف در برخی از منابع یک اصلاحیه اضافه گردیده است که نگارنده  نیز روی آن تأکید فراوان دارد و آن اینکه رزین های اپوکسی ، به ویژه آن دسته که ملکولاریته پائین دارند ، به رغم شباهت ظاهری به ترکیبات پلیمری ، دراصل مواد پلیمری نبوده، بلکه اولیگومرهای (حدواسطی)   هستند که متعاقباً و از طریق افزودن مواد  “سخت کننده” قابل تبدیل به مواد ماکروملکولی در اینجا دوروپلاست یا (ترموست ) می باشند .

در اینجا جا دارد اضافه گردد که رزین های دیگری نیز وجود دارند که با عنوان ” اپوکسید یا اپوکسی” نام گذاری شده اند، بدون اینکه حاوی گروه های فونکسیونل اکسیران باشند. این گروه از رزین ها ،پلی اترهایی هستند که آنها نیز بطور معمول از ترکیب اپی کلرهیدرین با بیس فنل آ ،حاصل می شوند ،بدون اینکه حاوی گروه های اپوکسید  (قابل اثبات )در ملکول باشند. این گروه از رزین ها هم چنین با نام “فنوکسی”  (Phenoxy)  نیز به بازار عرضه می شود .

بیشتر بخوانید : کفپوش اپوکسی و قیمت کفپوش اپوکسی

تولید کننده رزین اپوکسی

تولید کننده رزین اپوکسی در ایران و جهان و برای مصارف گوناگون به شهر زیر می باشد.

ردیف نام محصول نام سازنده کشور کاربرد
1 رزین اپوکسی E6 پتروشیمی خوزستان ایران رنگ اپوکسی کف
2 رزین اپوکسی شفاف بایرن آلمان دکوراتیو
3 رزین اپوکسی ککتو کره جنوبی کفپوش اپوکسی

فرمول شیمیایی رزین اپوکسی

برای اولین بار  (در تاریخ)  از طریق اکرولئین، دسترسی به آکریلیک اسید سنتزی و احتمالاً رزین اپوکسی امکان پذیر گردید.

رزین اپوکسی 1 - رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

تا قبل از شروع اولین دهه از قرن بیستم روال کار در آزمایشگاههای سنتز مواد آلی این بود که تودههای ماکروملکولی” رزین ها” و( معمولاً قهوه ای رنگ )که محصول ناخواسته برخی از فعل و انفعالات درون بالن های آزمایشگاهی بودند (ومی باشند )، عموماً دور ریخته می شدند .

شیمی دان هایی که کارشان محصولات رزینی نبود ، از پیدایش این ترکیبات در بالن های آزمایشگاهی خود به هیچ وجه خوشنود نبوده و وجود این گونه ترکیبات رزینی را به حساب عدم موفقیت در آنچه که انتظار داشتند. می گذاشتند . علاوه براین تمیز کردن و قابل استفاده کردن مجدد این بالن ها بر ناخوشنودی آنها می افزود .

بیشتر بخوانید : رنگ اپوکسی قیمت راهنمای خرید

از سال ۱۹۰۹ که رزین های فنل فرم آلدهید کشف شده و قابلیت استفاده از آن ها به محصولاتی تجاری به اثبات رسید ،این تفکر که هر آنچه که تحت عنوان “محصولات رزینی ” درته بالن های آزمایشگاهی باقی می ماند الزاماً “دورریختنی” است، تغییر کرد و چه بسا که”  جذابیت هایی نیز” برای این محصولات ناخواسته درون بالن ها به رسمیت شناخته شد .

آنچه که اختصاصاً به رزین های اپوکسی مربوط می شود این است که تاریخچه آن از اواسط قرن نوزدهم – اگرچه ندانسته و شاید هم ناخواسته شروع گردید .

در سال ۱۸۵۴ اولین سنتز اپی کلرهیدرین توسط برتوله (Bertholet)   به سرانجام رسید . این سنتز از طریق ترکیب گلیسرین با فسفرتری کلرید انجام شد.

رزین اپوکسی 2 - رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

یک گام تأثیر گذار دیگر در مسیر دستیابی به رزین های اپوکسی در سال  ۱۸۹۱ با اولین سنتز بیس فنل آ به وقوع پیوست .

در این سال ترکیب2-2-  بیس ( 4-هیدروکسی  فنل) –  پروپان  که بعدها بخاطر روش سنتز آن ، به بیس  فنل آ ( آ از استون ) معروف شد ، بصورت ناخالص بدست آمد .

 14 سال  پس از اولین سنتز، یعنی در سال ۱۹۰۵ توسط زینکه  ( Zincke)  درمابورگ ( Mabburg ) ، بیس فنل آ از ترکیب استن با فنل حاصل شد .

در سال ۱۹۰۹ شیمی دان روس پری لشايف  ( Prileschsjew )  از تعداد زیادی ترکیبات اولفینی در ترکیب با پراکسی بنزوئیک  اسید، ترکیبات متعدد اپوکسید بدست آورد.

از اوایل دهه دوم از قرن بیستم کارهای تحقیقات فراوانی جهت حصول محصولات قابل استفاده در فرایندهای قالب گیری( یا قالب ریزی) مشابه آنچه که با فنل فرم آلدهید بدست آمده بود انجام شد . یک گروه از این ترکیبات محصولات جدیدی بودند که   از واکنش بین فنل ،کرزول و فنلهای مدیفاید شده دیگر با گلیسرین و مشتقات آن از جمله اپی کلرهیدرین ، بدست آمدند .

این سری از واکنشها معمولاً در مجاورت سولفوریک اسید غلیظ یا برم   (Br) ،  بمدت ۶-۸ ساعت پخته می .شدند  محصول این  واکنش ها ترکیباتی بودند “رزینی” (مایع) که سپس با افزودن مواد آمینی مانند هگزا متیلن تترامین (اوروتروپین) یا محلول بنزیدین در استن در دماهای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سلسیوس سخت می شدند. شیمی و مکانیزم واکنشهای مذکور در ابتدای کار نسبتاً ناروشن بود . بنزیدین به شدت سرطان زا است .

رزین اپوکسی 3 - رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

در سال ۱۹۳۰ لوئیز بلومر (Luis Blumer ) برای اولین  بار نتیجه  مطالعات و تحقیقات خود را در مورد ترکیبات ابل استفاده در لاک ها و پوشش های اصل از آن ها منتشر میکند .

 نامبرده در این نوشته ها گزارش مشروحی از محصولات حاصل از کندنزاسیون ترکیبات فنلی با آلدهیدهای آروماتیک در محیط قلیایی و در مجاورت آپی کلرهیدرین ارایه میدهد یکی از روشهای بکار برده شده توسط او به شرح زیر است :

۲۱۶  گرم متیل فنول (کرِزول)، ۱۰۶گرم بنزآلدهید و ۲ گرم کلرهیدریک اسید غلیظ را مخلوط نموده و در دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سلسیوس پخت می کنیم . محصول این واکنش را پس از حل کردن در ۲۳۴ گرم پتاسیم هیدروکسید ۲۵ درصدی با ۱۸۵ گرم   اپی کلرهیدرین ترکیب  می کنیم .  حاصل این فعل و انفعالات یک رزین می باشد  .

در سال ۱۹۳۴ پال شلاک  (P.Schlack)  که از او (نیز) به عنوان کاشف رزین های  اپوکسی یاد می شود اولین پاتنت شرکت (آنروزها) ئی گ فاربن  (IG.Farben)  را به ثبت رساند . عنوان پاتنت مذکور ساخت” پلی آمینهای ماکروملکولی بود.  

در این پاتنت چنین آمده است  :

“ترکیباتی که دارای بیش از یک گروه آلکیلن اکسید باشند با آمونیک ، مونو یا  (پلی(  آمینها و نمک های بازهای فوق که روی اتم ازت (بازی) ، حداقل دو اتم هیدروژن قابل جایگزینی با گروه آلکیلن باشد، ترکیب می شود. دراین واکنش می توان به عنوان ترکیب آلکیلن اکسید از بوتا دی ان  اکسید ، اپی کلرهیدرین و یا پروپان گلیسیداترهای حاصل از واکنش بیس فنل آ و اپی کلرهیدرین ، استفاده کرد. به عنوان جزء آمینی می توان ازاتیلن دی آمین، ان ان- دی متیل اتیلن دی آمین  دی اتیلن تری آمین تری اتیلن تترامین ، گوانیدین وغیره استفاده نمود “

ضمنا یک نکته کلیدی که درپاتنت فوق آمده ، این است که ” جزء اپوکسیدی باید همیشه و درتمام موارد با میزان اکویوالنت با گروه آمینی  (NH-) ترکیب شود”  درسال   ۱۹۳۶  پیر  کاستان  (Pierre Castan)  شیمی دان سوئیسی شاغل درشرک (GEBR.De Trey AG)  در زوریخ که به ساخت مواد ترمیم (وپرکردن) دندان اشتغال   داشت، اختراع خود را به اداره ثبت می دهد. این اختراع درتاریخ  13  آ گوست ٠ ٩۴  ١ با مشخصه   “پاتنت   سوئیسی شماره  ۲۱۱۱۱۶ ” تحت عنوان  ” روش  هائی جهت ساخت یک نوع رزین سخت شونده “ثبت می گردد . کاستان دراین پاتنت سنتز یک رزین اپوکسی ازبیس فنل آواپی کلرهیدرین را تشریح کرد .

وی این رزین را که با فتالیک آزد  شد و همچنین مکانیسم نسبتا دقیق آن را نیز علنی نمود  .این مکانیزم ، امکان سخت شوندگی “پله ای” را داشت و بدین ترتیب میتوان محصول “میان پله”  را قالب گیری نموده و در نهایت بطور کامل سخت کرد. شرکت سوئیسی مذکور در ابتدای امر بنا داشت که محصول جدید را جهت ترمیم یا پرکردن دندان به بازار عرضه نماید که با اقبال چندانی مواجه نگردید .

خلاصه پاتنت رزین اپوکسی

 رزین های سخت شونده ای در حرارت و بدون آزاد شدن مواد فرار جانبی از مشتقات اتیلن اکسید با حداقل دو گروه اکسیران، قابل ساخت می باشند  که پلیمر نگردیده و یا اینکه حاوی فقط میزان بسیار کم مواد ماکرو ملکولی  هستند  . این ترکیبات رزین ها را می توان با آنهیدریدهای اسیدهای دو بازی آلی در واکنشهای کندنزاسیونی شرکت داد. .

 به عنوان مشتق اتیلن اکسید بهتر است ترکیبی مورد استفاده قرار گیرد که از یک دی فنل با اپی کلرهیدرین در محیط قلیایی بدست می آید .

 بهترین ترکیب جهت این منظور ۴-۴ دی هیدروکسی دی- فنل -۲-۲- دی پروپان است،( این ترکیب بعدها به بیس فنل آ معروف شد) . بیس فنل آ خود نیز از واکنش تراکمی بین فنل و استون تحت اثر هیدروکلریک اسید بدست می آید .  به عنوان سخت کننده،  آنهیدرید فتالیک ، یک آنهیدرید دو بازی آلی بهترین اثر را دارد .

 پخت رزین و کاربردهای احتمالی

۲۳۸  گرم بیس فنل آ رادر دو مول سود %۱۵ حل کرده و تا ۶۵ گرم کنید. به این مخلوط در حال حرارت دادن قطره قطره و با هم زدن مستمر ۱۸۵ گرم اپی کلرهیدرین را در طول یک ساعت اضافه نمایید. ابتدا رزین مایعی حاصل میگردد که به مرور جامد می شود .

سپس محصول جامد بدست آمده را تا فاقد یون کلرید ( نقره نیترات )شستشو می دهیم . البته میتوان محصول را ابتدا در استن حل کرده و نمک های ته نشین شده را جدا نمود. پس از جدا کردن حلال، رزین باقی مانده به رنگ زرد روشن  بوده و در  75 ذوب می شود .

این رزین در استون، کلروفرم اتانل٫ بنزن (به نسبت 1:4 ) حل می شود. این رزین در اتانل ، آب و تتراکلر کربن حل نمی شود .  سپس رزین را جدا کرده  و در همان حالت ۱۴۰ گرم فتالیک آنهیدرید به آن اضافه می کنیم .

این مخلوط را حدود یک ساعت در دمای ۱۲۰ درجه سلسیوس نگه داشته و آنگاه به آرامی سرد می کنیم. اکنون محصولی در اختیار است که پس از نگهداری به مدت یک ساعت در دمای ۱۷۰ درجه سلسیوس، دیگر قابل ذوب کردن نمی باشد .

محصول نهائی سخت شده را می توان تحت عملیات سمباده سوهان کاری ، فرز و تراش قرارداد. چسبندگی محصول قبل از سخت شدن روی شیشه ، چینی و فلزات بسیار خوب است. همچنین از ویژگیهای یک عایق الکتریکی خوب برخوردار است . نوع پودر شده آن را میتوان پرس کرد رزین سخت نشده را می توان با مواد پرکننده از جمله آزبست، خاک اره و غیره مخلوط و استفاده کرد. با انواع پیگمنتهای آلی و غیرآلی نیز سازگار است. بخش قابل توجه ای از ویژگیهای برشمرده رزین و نوع سخت شده آن حاکی از آن است که   قالبیت استفاده در انواع رنگ ولاک را نیز دارد .

فرایند سخت شدن این رزین نشان داد که رزین از طریق واکنشهای افزایشی پلی -آدیتسیون -به مواد ماکروملکولی تبدیل می شود . تمام این موارد ذکر شده ولی به دلایلی جهت اهداف شرکت سوئیسی سازنده مواد ترمیم دندان، مناسب تشخیص داده نشد و لذا می بایست طبق روال همیشگی شرکت ها ، مدارک مربوطه در آرشیو شرکت” دفن” گردد .این قاعده کار با پافشاری های فراوان پیر کاستان ،کم و بیش نادیده گرفته شد و نامبرده به دنبال قابل استفاده نمودن این محصول- قبل و بعد از سخت شدن به عنوان بایندر برای رنگ ، جهت ساخت توپ های بیلیارد و عایق های الکتریکی ،بوده و تلاش های فراوانی جهت اهداف فوق می نماید. .  در این میان وی همچنین سعی فراوان نمود تا شرکت سیبا ((CIBA  را به این رزین علاقمند کند که در این راه نیز با آزمایشات فراوان در شرکت مذکور ، موفق از” بوته آزمایش”  بیرون آمد .

پس از مدتی بالاخره دو شرکت توافق کردند که در شرکت سیبا تحقیقات بیشتری روی رزن پیر کاستان انجام شود .

در سال ۱۹۳۸ شتین و فلمینگ  (Stein . Flemming) از شرکت ای گ فاربن (IG.Farben)  پاتنت یک روش جدید و اصلاح شده برای سنتز اپی کلرهیدرین را به ثبت رساندند. روش ثبت شده در این پاتنت با توجه به بازدهی بسیار بهبودیافته ای  که داشت ، تجاری سازی رزین اپوکسی را   عملی  کرد .

bild ig farben heute - رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

در سال ۱۹۴۶ تولید صنعتی بیس فنل آ از استن و فنل شروع شد . در اروپا شرکت سیبا ((Ciba AG با پاتنتهای شرکت) (De Trey محصولات جدیدی با نام تجاری ” آرالدیت” (Araldit) را روانه بازار کرد. در همان زمان در آمریکا شرکتvoe & Raynolds) De) محصولات مشابه ای را به بازار عرضه کرد.

از اواخر دهه ۱۹۴۰ شرکتهای شل (Shell) ویونیون کارباید (Union Carbide) و بعد از آن شرکت باکالیت (Bakalite Co) تحقیقات دامنه داری روی بیس فنل آ و رزین های اپوکسی بنا شده بر آن را به انجام رساندند . در این زمان شرکت شل تنها تولید کننده اپی کلرهیدرین بود و شرکت باکالیت بزرگترین تولید کننده کننده رزین های فنولیک و بیس فنل آ .در سالهای دهه ۱۹۵۰ مصرف بیس فنل آ در تولید پلی کربنات متداول گردید و به این ترتیب، تولید بیس فنل آ (نیز) رو به فزونی نهاد.

در سال ۱۹۵۵ مجموعه ای از پاتنت های مرتبط با ترکیبات اپوکسید بین ۴ شرکت تولید کننده این ترکیبات و ورود شرکت دا کمیکال ).Dow Chemical Co) رایش هولد) Reichhold Chemical (به مشارکت در پاتنت های ذکر شده آغاز گردید در سالهای ۱۹۶۰ عرضه رزین های اپوکسی بسیار افزایش یافت و شرکت سوئیسی سیبا گایگی (Ciba Geigy AG) رزین های نوولاک )گلیسرید (را با اورتو کروزول شروع کرد.

شرکت دا کمیکال نیز از قافله دور نمانده و به عرضه انبوه رزین های فنل – نوولاک پرداخت . در سال های دهه ۱۹۷۰ شرکت سیبا گایگی رزین های اپوکسی ساخته شده برپایه نوع هیدروژنه بیس فنل آ که توسط شرکت های هیدانتوین – شل (Hydantoin) عرضه گردیده بود، به تولید رساند . البته شرکت سیبا گایگی در این راه در بازار موفقیت چندانی کسب نکرد. در خصوص بیس فنل آ نوع هیدروژنه در بخش تشریح بیس فنل آ توضیحات کافی داده خواهد شد.

 کاربردهای رزین اپوکسی  

کاربردهای رزین اپوکسی را میتوان بطور معمول ابتدا در دو گروه حاوی حلال و فاقد حلال و سپس در زیر شاخه های مربوطه تفکیک کرد . سیستم های حاوی حلال عمدتاً رنگها و پوشش های (“معمولی”) از نوع اپوکسی را شامل می شود. آنچه که به سیستم های فاقد  حلال مربوط می شود  بطور مفصل در یک بخش جداگانه تشریح خواهد گردید .

رزین اپوکسی را شاید بتوان به عنوان بزرگترین دستاورد در صنایع مواد مصنوعی یا اصطلاحاً پلاستیک ها قلمداد کرد این رزین ها از زمان ورود به صنعت از بیش از ۵۰ سال پیش به این طرف ،   یکی از پرتوان ترین پرکاربرد ترین و متنوع ترین ها جهت ساخت مواد مصنوعی (یا ماکروملکولی آلی)  محسوب می شوند .

حوزه های مصرف( یا کاربردهای )رزینهای اپوکسی در آلمان سال (۲۰۱۰)
ساختمان الکترونیک هوافضا اتومبیل
18% 24% 11% 8%
ادامه ( از بالا)
شناورها کن کوتینگ رنگهای پودری سایر
8% 11% 16% 4%
حدودا نیمی ازاقلام مندرج در جدول به رنگ ها مربوط می شود

از رنگها و پوشش های حفاظت خوردگی در صنایع مختلف از جمله در تأسیسات صنعتی و بندری توربین های ،بادی اتومبیل سازی و… که بگذریم، کاربردهای رزین های اپوکسی یک لیست متنوع و بلند بالائی را شامل می شوند.

از صنایع لوازم خانگی تا اجزائی از دستگاههای صنعتی بزرگ ، از منسوجات صنعتی تا ماهواره ها ، از پوششهای داخل لوازم بسته بندی مواد غذائی ،آرایشی و بهداشتی تا الیاف تقویت شده با رزین اپوکسی در ساخت و تعمیرات شناورها مانند قایق های تفریحی و ماهیگیری لوازم و ابزار آلات ورزشی و اوقات فراغت و … در تمامی این حوزه ها رزین های اپوکسی، نقش آفرینیهای بی بدیل داشته و شاید زیاده گوئی نباشد، اگر مدعی شویم و قابل “اعتماد در انقلابی آرام” بوده اند .

که رزین های اپوکسی از پرکاربردترین ها در این حوزه هستند. به عنوان مثال می توان از عایق کننده ها یا ایزولاتورها در خطوط انتقال نیرو ، ساخت توربین ها و کلیدها یا وسایل اتصال نام برد، همه ابزار آلات و قطعاتی که مجموعه ای از مقاومتهای الکتریکی ، مکانیکی و حرارتی از الزامات آنها است .

میکروچیپ های مصرفی در الکترونیک یک گروه بسیار حساس و( آسیب پذیر )در مقابل عوامل خارجی مانند رطوبت ،غبار و آلودگی هائی از این دست می باشند که در آنها از رزین های اپوکسی به عنوان حفاظ  بیرونی استفاده می شود .ضریب انبساط حرارتی میکروچیپ ها در حد و حدود رزین های اپوکسی محافظت کننده از آنها بوده و در کنار سایر مزیت های رزین های اپوکسی برای اینگونه کاربردها ، از عوامل تعیین  کننده می باشد.

رزین های اپوکسی همچنین در ساخت انواع چسبها برای فلزات، مواد معدنی مانند سنگ ، بتون ، شیشه  ، سرامیک و… از مهم ترین و مناسب ترین ها می باشند .پوشش های  کف سالن های صنعتی، بهداشتی و اتاقهای تمیز پوشش های درونی و بیرونی خطوط لوله انتقال ،مایعات گازها پساب ها و فاضلاب های صنعتی و خانگی نیز، معمولاً از نوع محصولات بنا شده بررزینهای اپوکسی  می باشد .

بخش های دیگر مصرف رزین های اپوکسی ، ایزولاتورها و سایر اقلام مصرفی در صنایع الکتریک و الکترونیک، انواع چسبهای صنعتی می باشد . ساخت انواع مواد ، اشیاء و قطعات تقویت شده با الیاف از انواع طبیعی، کربن ، شیشه و… نیز از دیگر کاربردهای مهم رزین های اپوکسی است .

میزان مصرف رزین های اپوکسی در تولید مواد و قطعات تقویت شده با الیاف از انواع مختلف در سال های اخیر از رشد قابل توجه ای برخوردار بوده است که از جمله به دلیل وزن نسبتاً کم در مقایسه با فلزات و همچنین ویژگی های مکانیکی و مقاومت های بسیار خوب در مقابل خوردگی و….می باشد.

جایگزینی این   مواد  با فلزات در صنایع هوا فضا، حمل و نقل و اتومبیل سازی ، ساختمان سازی ، ساخت وسایل ورزشی ،قایق های تفریحی و ماهیگیری … همه و همه نیز با استفاده از رزین های اپوکسی و کم و بیش سایر رزین ها مانند پلی استرهای غیر اشباع میسر گردیده است  .

رزین های اپوکسی به رغم تمام نقاط مثبت برشمرده، نقاط ضعفی نیز دارند که یکی از مهم ترین آنها همانگونه که در بالا نیز عنوان  ،شد  قابلیت اشتعال آسان آن ها است. برای رفع این نقیصه البته راههائی وجود دارد ، از جمله استفاده از رزین های اپوکسی مقاوم سازی شده در مقابل آتش – به ویژه برای صنایع هوافضا و همچنین اتومبیل -است که در یک بخش جداگانه به آن پرداخته خواهد شد و در اینجا از ذکر    جزئیات آن صرفنظر گردد .

جنبه های اقتصادی

میزان تولید و مصرف رزین های اپوکسی در همان سال های اولیه کشف و تولید در اشل صنعتی به سرعت رشد   ،کرد  بطوری که از میزان ۵ هزارتن در سال ۱۹۵۴ به  ۸۵۰    هشتصد و پنجاه هزارتن درسال۱۹۹۵   بالغ گردید .  (جدول)

میزان (تن) تولید انواع رزین اپوکسی در جهان  

1995 1985 1954 سال
850000 150000 5000 میزان [t]

میزان (تن) تولید انواع رزینهای اپوکسی در آلمان سالهای ( ۲۰۰۷   تا  ۲۰۱۲ )  (چسبهای اپوکسی را شامل نمی شود)

2012 2011 2010 2009 2008 2007 سال
285000 270000 ? 250000 120000 175000 | میزان [T]

میزان (تن) تولید انواع رزین های اپوکسی در آلمان ( سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ ) (جهت مصرف در انواع چسبهای  اپوکسی )

2012 2011 2010 2009 2008 2007 سال
18000 16000 22000 18000 16000 40000 میزان [t]

میانگین قیمت رزین اپوکسی در ایران

ردیف نام محصول میانگین قیمت بازار هزار تومان
1 رزین اپوکسی شفاف 190 الی 360
2 رزین اپوکسی صنعتی 70 الی 360

معرفی انواع رزین اپوکسی پر کاربرد در ایران

 

ردیف نام محصول تولید کننده کاربرد
1 رزین اپوکسی بیس‌فنولی (Bisphenol Epoxy Resins) ثمین پلیمر، شمیم شیمی، جهان رزین صنعتی، تجاری و هنری
2 رزین اپوکسی آلیفاتیک (Aliphatic Epoxy Resins) مکرر، شمیم شیمی، خوزستان خوردگی، رنگ‌ها و پوشش‌دهی‌های صنعتی، و همچنین در صنایع خودرو،
3 رزین اپوکسی نووولاک (Novolac Epoxy Resins) ثمین پلیمر ، رزین نگین، مکرر پوشش‌های مقاوم در برابر خوردگی و اسیدها، در صنایع شیمیایی و پتروشیمی، و همچنین در تولید قطعات خودرو و هواپیما
4 رزین اپوکسی هالوژنه (Halogenated Epoxy Resins) جهان رزین، ایران رزین صنایع حمل و نقل، الکترونیک و مصارفی که نیاز به مقاومت در برابر حرارت و آتش دارند
5 رزین اپوکسی رقیق‌کننده (Epoxy Resin Diluents) رزین سازی اصفهان یکنواخت کننده رزین‌های اپوکسی
6 رزین اپوکسی گلیسیدیل‌آمینی (Glycidylamine Epoxy Resins) ایران رزین تولید قطعات پلاستیکی مقاوم در برابر ضربه، قطعات الکترونیکی حساس و قطعات خودرو
7 رزین اپوکسی سیلان (Silane Epoxy Resins) مکرر، خوزستان چسب‌های سازه‌های شیشه‌ای، تولید مواد ضد آب و پوشش‌های پایدار با کیفیت چسبندگی بالا
8 رزین اپوکسی پایه آب (Waterborne Epoxy Resins) ثمین پلیمر، مکرر صنعتی، ساختمانی و خانگی
9 رزین اپوکسی پلی‌آمید (Polyamide Epoxy Resins) مکرر، ثمین پلیمر، شیمی رزین قطعات و وسایلی که در محیط‌های شیمیایی یا با تغییرات دما
10 رزین اپوکسی سرامیک (Ceramic Epoxy Resins) ایران رزین تجهیزات حرارتی، ایجاد عایق‌بری در برابر حرارت و الکتریسیته، تولید قطعات دارای خصوصیات سرامیکی
11 رزین اپوکسی نانوکامپوزیت (Nanocomposite Epoxy Resins) شمیم شیمی طعات صنعتی، قطعات خودرو، مصنوعات هنری، الکترونیک نانوی
12 رزین اپوکسی حساس به حرارت (Thermosensitive Epoxy Resins) رزین نگین تکنولوژی‌های پیشرفته و کاربردهای خاص وابسته به تغییر دما
13 رزین اپوکسی حساس به UV (UV-Sensitive Epoxy Resins) مکرر، ثمین پلیمر ، خوزستان پوشش‌های محافظ برای سطوحی که نیاز به حفاظت در برابر تابش UV

ارقام ستون اول مربوط به کل جهان است .  ارقام ستونهای پائینی جدول که مربوط به کشور آلمان است . رقم مربوط به سال ۲۰۱۰ که یک رکود اقتصادی همه جا گیر در جهان حاکم بود، قابل دسترسی نبود و در جدول نیز مشخص نشده است  .

از سال یاد شده که بگذریم ، رزینهای اپوکسی چه آنها که به مصرف ساخت انواع رنگهای صنعتی  رسیده است و چه انواع مصرف شده در ساخت انواع چسبها ، در تمام ادوار از یک رشد نسبی خوبی برخوردار بوده اند.

 آنچه که به میزان تولید و مصرف جهانی مربوط میشود ، براساس آنالیزهای موسسه بین الملی Global Industry Analysts Inc حاکی از آن است که میزان تولید رزین های اپوکسی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به مجموع ۱٫۹۳ میلیون تن بالغ گردیده است. بخش بزرگی از این میزان مصرف به صنایع الکتریک و الکترونیک مربوط است (Elect.Laminate) بخش بزرگ دیگری از مصرف به رنگ ها و پوشش های پودری تزیینی ( Decorative Powder Coatings) مربوط می شود .

در این میان منطقه آسیا پاسیفیک به لحاظ مصرف ، بزرگترین در جهان است، اگرچه که در سال های بحران اقتصادی ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ در این منطقه نیز کارخانه های زیادی ، دست از کار کشیدند. ارقام مربوط به رنگهای اپوکسی در بخش مربوطه تشریح خواهد گردید.

ویژگی های اصلی رزین اپوکسی

رزین های اپوکسی و (پوششهای حاصل از آنها) از ویژگیهای بسیار خوب تا عالی برخوردار بوده و این مشخصات عامل اصلی در کاربردهای فراوان آنها در بسیاری از حوزه ها از جمله رنگها و پوشش های حفاظت خوردگی میباشد.

از جمله ویژگی های (تقريباً) منحصر به فرد رزین های اپوکسی میتوان به مقاومت های مکانیکی بسیار خوب ، مقاومت بسیار خوب در مقابل رطوبت ، آب و موادشیمیائی ، مقاومت های خوب تا عالی حرارتی و الکتریکی اشاره کرد “کاهش حجم ” یا “جمع شدگی” نسبتاً اندک به هنگام سخت شدن – در مقایسه با بسیاری از رزین ها – نیز از دیگر نقاط قوت رزین های اپوکسی بشمار میرود.

ویژگیهای برشمرده عاملی است برای پرمصرف بودن رزین های اپوکسی بطور عام و بخصوص به رغم قیمت های نسبتاً بالاتر آنها در مقایسه با سایر رزین ها ناگفته نماند که رزین های اپوکسی نقطه ضعف هائی نیز دارند که یکی از آنها قابلیت احتراق آن ها و دیگری عدم مقاومت کافی در مقابل نور ، به ویژه نور با طول موج های کوتاه می باشد برای “دور زدن ” این نقطه ضعف ها، تدابیری اندیشیده و می شود که درجای خود به آنها خواهم پرداخت .

رزین های اپوکسی از بهترین توانائی ها در زمینه های زیر برخوردارند :

مزایای رزین اپوکسی و فهرستی از نقاط قوت آنها

  • چسبندگی بسیار خوب( واستحکام آن) روی انواع زیر آیندها ؛
  • مقاومتهای بسار خوب در مقابل آب و رطوبت

(این ویژگی با افزودن مقداری کولتار بازهم بهتر میشود )

  • مقاومت در مقابل عوامل خارجی مکانیکی؛
  • مقاومت های بسیار خوب در مقابل مواد شیمیائی (بخصوص قلیا ها) ؛
  • قابلیت خیس کردن ( مناسب ) پیگمنت ها و مواد پرکننده ؛
  • قابلیت استفاده مناسب روی وسایل و ابزارآلت الکتریکی ؛
  • مقاومتهای حرارتی خوب و دیرآتش گیری ؛

(این ویژگی با استفاده از بیس فنل آ از نوع مدیفاید شده با برم )(تترابرم بیس فنل آ )

افزایش می یابد. )

پارامترهای فوق الذکر باعث میگردد که :

رزین های اپوکسی از بهترین انتخابها برای ساخت آستری ها از جمله نوع حفاظت خوردگی و بسیاری از رنگهای صنعتی – بطور عام – باشند .

معایب رزین  اپوکسی و فهرستی از نقاط ضعف آنها

  • مقاومت ضعیف در مقابل نور( حلقه آروماتیک )، گچی شدن؛
  • ویسکوزیته نسبتاً بالای محلول های آن ها ؛

(در استفاده از مواد پر کننده ، الیاف شیشه و مشابه معمولاً از انواع ویسکوزیته پائین تر و یا از رقیق کننده های واکنش گرا (نیز) استفاده می شود )

  • اعمال در دماهای پائین تر از ۱۰ (معمولاً) مشکلاتی به همراه دارد.
  • سخت کنندهای آمینی به لحاظ توکسیکولوژی زیاد خوشنام نیستند!
  • قیمت آنها در مقایسه با رزینهای دیگر معمولاً بالا است.

توکسیکولوژی

رزین های اپوکسی و برخی از مهمترین مشخصات مرتبط با توکسیکولوژی و الزامات ایمنی
نوع رزین رزین متشکل از اپی کلرهیدرین و بیس فنل آ با جرم مولی متوسط برابر یا کمتر از ۷۰۰  [g٫mol]
CAS-No. 6-38-25068
علائم خطر بر اساس  (GHS)

07GHS   “توجه”،  GHS09 خطر آفرین برای محیط زیست

کدهای ایمنی H: 315-319-317-411
شماره های نگهداری P: 101-102-261-272-280-302+352-333+313-362-363-

305+351+338-337+313

GHS: Globally Harmonized System of Classification, Labelling and Packaging of Chemicals (Das global harmonisierte System zur Einstufung und Kennzeichnung von Chemikalien)
جهت اطلاع از جزئیات (بیشتر)  مربوط به کدهای ایمنی و شمارههای نگهداری میتوان به

کتاب “حلال ها   وصنعت رنگ”  مهندس رقمی رجوع کرد .

رزین های اپوکسی در مجموع در کاتگوری مواد محرک ، سوزاننده و آلرژی را برای پوست ، مجاری تنفسی و مخاط ” طبقه بندی می. شوند .   این خطرات عنوان شده البته انحصاراً به رزین ها مربوط نگردیده و سخت کننده ها و رقیق کنندهای راکتیو را نیز شامل می گردد.

آسیب پوستی رزین اپوکسی - رزین اپوکسی چیست ؟ علمی ، تخصصی راهنمایی خرید

با این حال ولی محصولات سخت شده اپوکسی اعم از رنگ … تقریباً بی خطر ارزیابی می شوند، مشروط به اینکه مونومرها یا بقایای آنها در محصول وجود نداشته باشد که البته در این خصوص هیچگاه اطمینان صد درصدی وجود ندارد. این عدم اطمینان بخصوص در مورد بیس فنل آ به موضوعی همه جاگیر تبدیل شده است. در خصوص توکسیکولوژی ترکیبات اپوکسید، اجزاء تشکیل دهنده رزین ها وانواع سخت کننده ها در بخشهای مربوطه از جمله تحت عنوان سرفصل ها و تصاوير شناسنامه توضیحاتی داده شده است.

همچنین در خصوص توکسیکولوژی بیس فنل ، یک ترکیب شبه هورمونی و… در فصل مربوط به آن   ( ۴-۱-۲- توکسیکولوژی … )  بطور مفصل توضیح داده شده است.

ایمنی و بهداشت کار برای استفاده از رزین اپوکسی

در بخش اول (1-6) بطور مختصر به توکسیکولوژی رزین های اپوکسی و اجزاء تشکیل دهنده آنها پرداخته شد. در همانجا عنوان شد که به جزئیات مرتبط با این موضوع در مورد اپی کلرهیدرین و بیس فنل آ ذیل تیترهای مشخص در بخشهای مربوطه پرداخته شده است.

 اکنون و در اینجا به مهمترین نکات مرتبط با ایمنی در کار کردن با رزین ها ، سایر ترکیبات اپوکسیدی سخت کننده ها و محصولات نهائی اپوکسی توجه داده می شود. هرگاه پس از مشاهده اولین آثار سوء ناشی از تماس با رزین ها رقیق کننده های راکتیو و سخت کننده ها از جمله ایجاد حساسیت در کار کردن با آن ها به کمک روشهای تکنیکی یا سازمانی، امکان قطع تماس فرد مورد نظر با مواد مذکور میسر نبوده و درصورت اشتغال همان فرد در همان محل کار ، مجدداً همان آلرژی ها یا حساسیت ها مشاهده گردد، توصیه بر این است که فرد مذکور بطور دایمی ملزم به استفاده از وسایل و امکانات محافظتی مانند ، ماسک دستکش …. گردد. حال و چنانچه به رغم استفاده از وسایل عنوان شده بازهم آلرژی و حساسیت های مشابه ، مشاهده گردید، فقط یک راه باقی میماند و آن خروج همیشگی آن فرد از آن محل کار است.

  • اقدامات ایمنی شخصی برای افراد

کلیه اقدامات تکنیکی و سازمانی مربوط به ایمنی کارکنان برای کلیه افراد مرتبط لازم الاجرا می باشد.

  • مسیرهای ورود مواد شیمیائی به بدن
  • ورود مواد به بدن از طریق پوست (dermal)
  • از تماس مواد و ترکیبات با دست چشم ، پوست و لباس کار امتناع گردد.
  • بیشترین خطرات مربوط به تماس از راه پوست و مخاط است ، لذا از در تماس قرار گرفتن مواد با پوست بدون محافظ جداً جلوگیری شود.
  • هیچگاه برای زدودن پوست از مواد به آن آلوده شده، از حلالهای مرسوم و متداول استفاده نشود . زیرا از این طریق اولاً مواد مورد نظر رقیق تر شده و احتمال عبور آنها از لایه های خارجی پوست به بدن افزایش می یابد و ثانیاً ، خودِ حلال های استفاده شده نیز (که معمولاً نیز خطر آفرین هستند ) به بدن و سیستم گردش خون ، راه می یابند.
  • محافظت از چشمها

چشم همیشه در معرض بیشترین خطرات قرار دارد، از پاشیده شدن مواد به درون چشم گرفته تا ورود بخارات حاصل از مونومرهای موجود در ترکیبات ، بخصوص سخت کننده ها به چشم . مواد ترکیبات قلیائی بیشترین خطر را برای چشم دارند ، زیرا احتمال حل شدن بافت حساس در آن ها وجود دارد.

 در صورت بروز آسیب های چشمی سریعاً سر فرد آسیب دیده را به طرف چشم آسیب دیده چرخانده تا از این طریق از چشم آسیب ندیده ، محافظت شود. چشم آسیب دیده را در حالت باز نگهداشته شده ، به

مدت حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با آب شستشو دهید . مراجعه به چشم پزشک نیز از الزامات همیشگی در اینگونه موارد است.

  • عینک های محافظ

از عینک های مناسب ایمنی در تمام مراحل کار استفاده شود ، بخصوص به هنگام اعمال بادستگاههای پاششی استفاده از عینکهای محافظ “کامل” الزامی است.

  • محافظت از دستها

در زمانهای استراحت و اتمام کار دستها با مواد پاک کننده مناسب ، آب و صابون تمیز شوند از کرم های نرم کننده مناسب برای پوست استفاده شود.

  • دستکشهای ایمنی

دستکش های ایمنی لازم است از نوع با کیفیت نیتریل یا بوتیل کائوچو باشند. این دستکش ها بایست دارای پوشش داخلی از کتان باشند. دستکش ها لازم است در زمان های پیش بینی و تعریف شده ، تعویض شوند.

مواد آلرژی زا از دستکش های نامناسب عبور کرده و در تماس با دست های مرطوب شده بواسطه عرق کردن درون دستکش ، قرار می گیرند.

  • لباس کار

لباس های حتی مناسب ولی آلوده شده تعویض گردیده و لباس های آلوده برای استفاده مجدد ، بطور کامل شستشو شوند.

  • ماسکهای فیلتر کننده

 نوع ماسک بستگی به نوع کار و احتمال وجود بخارات ناشی از مواد فرار بخصوص حلال ها و مونومرهای آمینی و اپوکسیدی دارد . در این گونه موارد استفاده از ماسک های مناسب دارای فیلترهای کارا توصیه می شود.

  • فضای محیط ساخت و اعمال

تحویه مناسب اولین شرط است! بخصوص هنگام ساخت و اعمال محصولات حاوی حلالهای همراه رنگها و پوششها .

قیمت کفپوش اپوکسی و لیست قیمت محصولات اپوکسی

کفپوش زمین تنیس

ورزش تنیس یک ورزش راکتی است که بین دو نفر یا بین دو تیم دو نفره بازی می ‌شود. هر بازیکن یک توپ لاستیکی با پوشش نمدی را به زمین حریف پرتاب می ‌کند. بازیکن یا تیمی که زودتر امتیاز نهایی را به دست آورد برنده ‌است. این ورزش نخست در بریتانیا و بیشتر میان اشراف ‌زادگان رایج شد و سپس به سایر کشور‌های انگلیس و دیگر نقاط دنیا راه پیدا کرد و امروزه در همه کشور‌ها بازی می‌ شود. به دلیل تجهیزات گران‌ قیمت و انواع زمین تنیس، زمین تنیس خاکی و چمن… مناسب برای انجام این ورزش، هنوز هم تنیس به عنوان یک ورزش گران شناخته می ‌گردد. تنیس از جمله ورزش‌ های المپیک است. پیشنهاد می کنیم در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع کفپوش ورزشی زمین تنیس که برای تمرین افراد و یا تیم ضروری است، آشنا شوید.

بشتر بخوانید : کفپوش ورزشی

کفپوش زمین تنیس

قدمت ورزش محبوب تنیس به قرن ۱۲ میلادی در فرانسه می رسد که فدراسیون آن ITF . آنچه برای ما حتمی و مسلم است این است که تنیس، ورزش محبوب و رده اول برخی کشورهای پیشرفته دنیا از جمله استرالیا، نیوزیلند و فرانسه به حساب می آید. با این حال به دلیل تجهیزات گران قیمت و هزینه بالا برای ساخت زمین های مناسب برای تنیس، این ورزش هنوز هم به عنوان ورزشی لوکس و گران قیمت شناخته می شود.

شاید دیده باشید که رنگ و جنس زمین های تنیس با هم فرق دارد. به عبارت دیگر، بعضی از زمین های تنیس برای سبک های مختلف بازی مناسب هستند. در این میان انواع زمین های تنیس از لحاظ جنس کف آن عبارتند از زمین رُسی یا خاکی، زمین چمن و زمین سخت. نوع زمین بازی تاثیری مستقیم بر سبک بازی ورزشکاران دارد. اگر سبک بازی با نوع زمین تناسب نداشته باشد حتی می تواند برای ورزشکار مشکلات فیزیکی و آسیب هایی را هم به دنبال داشته باشد.

146986 13554339 Copy11 1 - کفپوش زمین تنیس

کفپوش زمین تنیس

مزایا و معایب انواع مختلف کفپوش زمین تنیس و کارکرد ویژه هر کدام از آنها

از آنجا که هزینه ساخت و نگهداری زمین های تنیس بالاست، صاحبان زمین های تنیس باید به خوبی با مزایا و معایب انواع مختلف کفپوش زمین تنیس و کارکرد ویژه هر کدام از آنها آشنایی داشته باشند و بودجه مالی خود را بر این اساس تنظیم کنند.

نکته مهم آنکه در هر نوع زمین علاوه بر سبک بازی ورزشکار، میزان حرکت و جهش توپ نیز باید مورد توجه قرار گیرد و رفتار توپ نباید نادیده گرفته شود. پس هر نوع زمین تنیس مزایا و چالش های خاص خود را برای ورزشکار در پی دارد.

از این حیث بد نیست به انواع مختلف کفپوش زمین تنیس نگاهی بیندازیم و هر کدام را جداگانه بررسی کنیم.

ویژگی انواع زمین تنیس خاکی

یک زمین تنیس خاک رس Clay Court به صورت رنگ قرمز وجود دارد. جنس زمین همان طور که از نام آن مشخص است شامل خاک رس و لایه نازکی بر روی آن که تشکیل شده از پودر آجر می باشد. مسابقات مهمی که در زمین تنیس خاکی برگزار می شود شامل Roland Garros، Monte Carlo Rolex Masters، Barcelona Open و Rome Masters می باشد. زمین خاکی جزو متداول ترین زمین های تنیس است. بیشتر افراد این زمین را با رنگ سرخ می شناسند. مسابقات تنیس آزاد فرانسه از این نوع کفپوش زمین تنیس بیشترین بهره را می گیرد. زمین های خاکی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود بسیار محبوب هستند و کمترین سرعت عملکرد را در این زمین ها می توان مشاهده کرد. زمین های تنیس خاک رُس سرعت توپ را پایین می آورد و نسبت به دیگر انواع زمین تنیس، جهش بیشتری برای توپ ایجاد می کند.

146986 13554339 Copy11 2 - کفپوش زمین تنیس

مزیت بازی در زمین تنیس خاکی

یک مزیت از این انواع زمین تنیس این است که بلافاصله پس از بارش باران می توان در این زمین ها بازی کرد چون باران یا به طور کلی آب خیلی سریع از طریق سطح جذب زمین می شوند. عیب این زمین آن است که با وجود هزینه اندک برای ساخت، این زمین ها هزینه نگهداری بالایی دارند. استفاده از آنها از نظر محیط زیستی و بحران آب نیز چندان توصیه نمی شود چرا که باید به طور مرتب به این زمین ها آب داد. در واقع آب، زمین خاکی را مرطوب نگه داشته و تنها در این صورت است که می توان خیلی خوب و راحت در آن بازی کرد.

زمین تنیس هارد کورت

زمین تنیس هارد کورت Hard Court از طرف فدراسیون جهانی تنیس به عنوان مناسب ترین زمین برای بازیکنان در تمامی سطوح معرفی شده است. این نوع زمین از پلاستیک و سیمان ساخته می شود. مسابقات آزاد آمریکا، مسابقات آزاد استرالیا و Indian Wells Masters به عنوان برخی مسابقات بزرگ که بر روی زمین هارد کورت برگزار می شوند هستند.

در ایالات متحده معمولا روی زمین های سخت تنیس بازی می کنند. پایه این زمین ها از آسفالت یا بتن ساخته شده و روکش آنها اکریلیک یا مواد دیگر است. دلیل مقبولیت این زمین ها نگهداری آسان آن ها است. زمین سخت برای تمام تنیس بازان مناسب است. این نوع زمین ها به عنوان یک گزینه مطلوب، به نوعی بین زمین های خاکی و چمن قرار می گیرند. به علاوه سرعت توپ در زمین های سخت بیشتر از زمین خاکی و کمتر از زمین چمن است. از آنجا که سطح زمین تخت است، جهش توپ بالا و قابل پیش بینی است.

نکات مثبت و منفی بازی در زمین تنیس هارد کورت

مزیت مهم این نوع زمین تنیس، قابلیت شخصی سازی رنگ و سرعت آن با استفاده از ترکیب شن های مختلف است. مشکل این زمین ها سختی سطح آن ها بوده که می تواند آسیب ورزشکار را به دنبال داشته باشد. به علاوه سطح آسفالتی یا بتنی زمین در صورتی که دمای های بالا باشد، حرارت را منعکس می کند. این معضل در محیط های گرم می تواند برای ورزشکاران مشکلات متفاوتی به همراه داشته باشد.

مشخصات انواع زمین تنیس چمن

زمین تنیس چمن Grass Court از اولین نوع زمین های تنیس می باشد. از معروف ترین زمین های تنیس چمن زمین مسابقات گرند اسلم ویمبلدون است که اولین تورنمنت تنیس در طول تاریخ در آنجا انجام شده است. زمین های تنیس چمن سریع ترین نوع زمین های مورد استفاده در ورزش تنیس هستند.

زمین های تنیس چمن از چمن های یک دست که کمی شبیه زمین های گلف هستند تشکیل می شوند و به دلیل سریعتر بودن آن مانند زمین های هارد کورت فواصل بین امتیازات کوتاه تر است. همچنین به دلیل سریع بودن این نوع زمین بیشتر رکورد های ضربات ACE در یک بازی متعلق به همین زمین هستند که اجازه برگشت دادن توپ های سخت تر را به بازیکن مدافع نمی دهد و کمتر پیش می آید که بازیکنان تدافعی تر سرویس های بازیکنان قوی تر را برگشت دهند.

کاربرد زمین تنیس چمن

این نوع زمین بیشتر به کمک بازیکنانی خواهد آمد که تنیس سنتی مانند سرو و والی SERVE AND VOLLEY بازی می کنند. مخصوصا بازیکنانی که سرویس قوی تری دارند و در بازی لب تور نیز مسلط هستند. این نوع زمین همچنین در کنار منفعتی که برای برخی بازیکنان دارد ضررهایی هم مانند لیز بودن آن دارد که باعث مصدومیت های جزئی برای آن ها می شود. نگهداری و ترمیم زمین چمن نسبت به دیگر انواع زمین تنیس سخت تر است؛ چرا که مرتب باید به آن آب داد و علف های هرز آن را هرس کرد. یکی از راهکارهای مناسب استفاده از چمن مصنوعی دو منظوره است چرا که علاوه بر حفظ ویژگی های چمن طبیعی میتوان از مزایای چمن مصنوعی همچون سرسبزی چهار فصل و هزینه های نگهداری بسیار ناچیز بهره مند شد.

146986 13554339 Copy11 4 - کفپوش زمین تنیس

کفپوش زمین تنیس

زمین تنیس چمن مصنوعی

یکی از انواع زمین های تنیس شناخته شده در جهان زمین های تنیس چمن مصنوعی می باشد. این نوع زمین تنیس با توجه به راحتی نگهداری، قابلیت استفاده و بهره برداری در هر شرایط آب و هوایی و همچنین قابلیت استفاده در تمام فصول سال بدون توجه به سرمای هوا و زیبایی دائمی و همیشگی همواره مورد توجه ورزشکاران می باشد.

زمین تنیس کارپت

زمین های به خصوصی که احتیاجی به هوای آزاد ندارند و بازی در آن در ورزشگاه های سر پوشیده برگزار می شوند. پوششهایی به نام CARPET که معمولا شباهت زیادی به زمین های هارد کورت دارند ولی از پایه و به خصوص مواد استفاده شده در ساخت آن ها بسیار متفاوت هستند.

قابلیت بالای جذب تنش‌ها و شوک های وارد شده، الاستیسیته و انعطاف پذیری بالا، را دارند.

پوشش های کارپت دارای کفپوش هایی با قابلیت چسبندگی عالی روی سطوح بتنی، سرامیک، آسفالت و … را داشته و همچنين در برابر قارچ، باکتری و نور خورشيد مقاوم می باشند. این نوع زمین با کفپوش ورزشی خاص منعطف بوده و اين قابليت ارتجاعي و ضربه پذیری موجب مي گردد احتمال صدمه دیدن ورزشکار به حداقل برسد.

زمین تنیس چند منظوره cushioned court

به دلیل ساختار پلیمری این کفپوش لذت بازی را به اوج بینهایت میرساند و بازیکنان کمتر احساس خستگی می کنند و خطر آسیب دیدگی سیستم اسکلتی و ماهیچه ای را به حداقل میرساند

یکپارچه و بدون درز بودن جلوی زیبا و مطلوب به فضا می بخشد

Anti Slip کاهش لغزندگی

عدم تولید و انتشار گرد و غبار Antidust

عدم جذب آلودگیهای محیط اطراف ، آنتی باکتریال

قابلیت ارتجاع و خاصیت برگشت پذیری مناسب توپ از ویژگیهای مطلوب کفپوش میباشد

کفپوش پلیمری زمین تنیس بر اساس سیستم های ذیل طراحی می شود :

1- سیستم Hard court بر پایه رزین پلی یورتان با ضخامت 3 میلیمتر این سیستم دارای مقاومت سایشی و ضد لغزش توسط sand و لاک محافظ مقاوم یو وی می باشد.

2- سیستم Hard court بر پایه رزین اکریلیک با ضخامت 3 میلیمتر این سیستم دارای مقاومت سایشی و ضد لغزش توسط sand لاک محافظ مقاوم یو وی می باشد.

3- سیستم Cushion court بر پایه رزین پلی یورتان با ضخامت 4الی 12 میلی متر

4- سیستم Cushion court بر پایه رزین اکریلیک با ضخامت 4الی 12 میلی متر

سیستم های کوشن به دلیل دارا بودن زیره ی گرانولی از انعطاف بسیار خوبی برخوردار می باشند و جهت بازیکنان نیمه حرفه ای و بازی های چند منظوره نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

مطالعه کنید: تفاوت کفپوش پلی یورتان و اپوکسی (مدت زمان مطالعه 3 دقیقه )

146986 13554339 Copy11 6 - کفپوش زمین تنیس

کفپوش زمین تنیس

ویژگی های کفپوش های پلیمری زمین تنیس

1- بالاترین میزان نیروی جذب ضربه در مقایسه با سایر کفپوش ها

2- برگشت پذیری سریع توپ

3- کاهش احتمال آسیب دیدگی در ورزشکاران به دلیل قابلیت ارتجاعی

4- دوام و ثبات رنگ در برابر نور خورشید

5- جلوگیری از لغزش و سر خوردن ورزشکاران به دلیل اصطکاک سطح کفپوش

6- چسبندگی عالی روی سطوح بتنی، سرامیک، آسفالت و… .

7- ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز

8- عدم جرم پذیری، آنتی باکتریال و ضد قارچ و کپک

9- مقاومت بالا در برابر آب، برودت و حرارت محیط

10- قابل شستشو با شوینده های خانگی

11- نگهداری آسان و کم هزینه

12- امکان خط کشی و طراحی بر روی کفپوش

مزایا و معایب کلی انواع مختلف کفپوش زمین تنیس

از آن جا که هزینه ساخت و نگهداری زمین های تنیس بالا است، صاحبان زمین های تنیس باید به خوبی با مزایا و معایب انواع مختلف کفپوش زمین تنیس و کاربرد ویژه هر کدام از آن ها آشنایی داشته باشند و بودجه مالی خود را بر این اساس تنظیم کنند. نکته مهم آن است که در هر نوع زمین علاوه بر سبک بازی ورزشکار، میزان حرکت و جهش توپ نیز باید مورد توجه قرار گیرد و رفتار توپ نباید نادیده گرفته شود. پس هر نوع زمین تنیس مزایا و چالش های خاص خود را برای ورزشکار در پی دارد.

انواع کفپوش زمین تنیس

انواع کفپوش زمین تنیس که تخصصی برای ورزش تنیس به صورت تایل تولید می شوند دارای ویژگی های بسیار ممتازی هستند. این کفپوش ها علاوه بر ویژگی برگشت پذیری مناسب توپ در سطح سخت می تواند با استفاده از لایه ضربه گیر در زیر کفپوش قدرت ضربه پذیری آن را به مراتب افزایش دهد. همچنین لایه رویی انواع کفپوش زمین تنیس فضای باز به صورت برجسته طراحی شده تا از سر خوردن ورزشکاران در هنگام ورزش جلوگیری کند. با توجه به نکات گفته شده، صاحبان زمین های تنیس یا مدیران ورزشی باید علم و آگاهی کامل و کافی از نوع کفپوش زمین تنیس و شرایط محیطی و حرکتی سازگار با آن را داشته باشند تا بتوانند از این زمین ها به بهترین شکل بهره برداری کنند.

تفاوت زمین های تنیس مختلف

تنیس به طور کلی بر روی چهار نوع زمین متفاوت انجام می شود. زمین های تنیس خاکی رسی، هارد کورت، چمن و زمین های سر پوشیده به نام کارپت هستند. بر همین اساس در یک سال مدت برگزاری مسابقات به چهار فصل تقسیم شده که طولانی ترین آن خاک رس و کوتاه ترین آن هم زمین چمن هستند. در بین گرند اسلم ها هم دو گرند اسلم استرالیا و آمریکا یعنی اولین و آخرین گرند اسلم های سال از هارد کورت و فرانسه و ویمبلدون به ترتیب از خاک رس و چمن استفاده می کنند.

مجری اپوکسی در شیراز با بهترین قیمت

کفپوش اپوکسی نوعی جدید و مدرن از کفپوش های امروزی می باشد که بسیار مقاوم و زیباست و در عین حال انعطاف زیادی در محیط های قابل استفاده دارد به طوری که می تواند بر روی سنگ ، موزاییک ، سیمان ، سرامیک ، بتن و … پیاده سازی شود. اپوکسی نوعی رزین است و از پلیمر ساخته شده است و از لحاظ دوام و زیبایی بسیار با صرفه و کارآمد می باشد. در ادامه با مزایا و معایب ، نحوه استفاده و انواع آن آشنا شوید و در صورت تمایل برای انجام مجری کفپوش اپوکسی در شیراز با ما تماس بگیرید.

مجری اپوکسی در شیراز

شهر شیراز یکی از کلان شهر های بزرگ ایران است که با داشتن جمعیتی بالغ بر ۱٬۵۶۵٬۵۷۲ از شهر های پر جمعیت و مهم ایران محسوب می شود. اجرای کفپوش اپوکسی که یکی از محبوب ترین و بهترین نوع کفپوش های موجود در ایران می باشد ، در شهر شیراز بسیار مرسوم می بااشد . از کفپوش های اپوکسی در شهر شیراز در حوزه های مختلفی استفاده می شود. در منازل برای سرویس بهداشتی و حمام ، کف خانه ها ، لابی هتل ها و … ، از نوع دیگری از آن در مکان های تجاری ، پاساژ ها ، مال ها ، مراکز خرید ، مراکز تفریحی ، شهر بازی های سر پوشیده و … استفاده می شود.

اما همان طور که می دانید این شهر یکی از قطب های صنعتی ایران است و با داشتن بزرگترین و مهم ترین شهرک صنعتی استان فارس ، که در شرق شیراز واقع شده است ، دارای مراکز و کارخانه صنعتی بسیاری است که در آن ها استفاده از کفپوش های اپوکسی به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. یکی از شرکت های معروف مجری اپوکسی در شیراز شرکت ثمین پلیمر می باشد.

در شهرک صنعتی شیراز کارخانه های بسیاری در حوزه های مختلف وجود دارند . از مهم ترین صنایع موجود در این شهر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

معروف ترین صنایع فعال در شهرک صنعتی شیراز

صنایع الکترونیک : شرکت های فعال در حوزه الکترونیک بسیار زیادی در شیراز وجود دارند که مشهور ترین آن ها شرکت های خودروهای برقی، صنایع الکترونیک ایران (صاایران)، زیمنس، ITMC و صنایع قطعات الکترونیک ایران و … می باشند.

صنایع غذایی : شرکت های بسیار بزرگ و مشهوری در حوزه صنایع غذایی در شهرک صنعتی شیراز وجود دارند که از جمله مشهور ترین آن ها می توان به گروه صنعتی زرین غزال که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بستنی در ایران (با نام تجاری دایتی و آپادا) ، آریاسام، ارژن، پارسیرنگ، دامداران، ب. آ، فراورده‌های گوشتی صدک، پپسی و سبزینه و … اشاره کرد. همچنین اولین و بزرگترین کترینگ صنعتی ایران مربوط به شرکت چشمه سار شیراز با نام تجاری الگو:کُرَنج در این شهرک صنعتی قرار گرفته است.

صنایع شیمیایی : از مهم ترین واحد های صنعتی در رسته صنایع شیمیایی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز می توان به شرکت هایی همچون پارسینه چاپ ، پدیده فوم، شیراز پانل، تک ایستا، جوانه پوش پارسه، جهان شیمی بسپار، پلاستیک طبرستان، فارس پت و لوله سبز a.s و … اشاره کرد.

صنایع سلولزی : شرکت هایی مانند انتخاب اول، فرش ذوالنواری، گروه صنعتی ابوقداره، دکوران، مانا پک، صنعت داران افتخاری شیراز، صنایع دستی مهرآریا و گروهی صنعتی کتکار از واحد های مهم فعال در رسته صنایع سلولزی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز هستند.

صنایع فلزی : از معروف ترین کارخانه های فعال در صنعت فلزی در شهرک صنعتی شیراز می توان به فاتح صنعت کیمیا، فولاد پایه، فن آوران شایان طرح، آداک صنعت، انرژی ساز، تیر و ستون پارس، جهاد تحقیقات فارس، درکاب، سوله استیل، پیدک، فولاد بافت سبحان، مجتمع صنعتی رضا،گروه تولیدی گل آور، نیک روی پوشش، ایمن اگزوز پارسیان و فولاد آریا جم اشاره کرد.

اجرای کفپوش های اپوکسی در شهر شیراز با کیفیت بالا و قیمت مناسب توسط شرکت ثمین پلیمر انجام می شود که یکی از بهترین شرکت های مجری اپوکسی در شیراز است.

بهترین مجری اپوکسی در شیراز

اگر شما به دنبال یک کفپوش با استقامت بالا و در عین حال قیمت مناسب و زیبا می باشید ، بدون شک کفپوش اپوکسی بهترین انتخاب برای شما می باشد. کفپوش های اپوکسی یا پلی پوکساید مقاومت بسیار زیادی در برابر حرارت ، مواد شیمیایی ، فشار مکانیکی ، سایش ، چربی ، و … دارد. خواص بی نظیر این نوع کفپوش که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد ، باعث شده تا در بسیاری از صنایع و مکان ها از آن استفاده شود برای مثال این کفپوش در صنایع مختلف شامل نفت، گاز، پتروشیمی، نظامی، خودرو سازی، غذایی، فولاد، آرایشی بهداشتی و همچنین به صورت ویژه در مراکز درمانی، بیمارستان، آزمایشگاه، پارکینگ، سالن ورزشی، اماکن مسکونی، تجاری و اداری کاربرد دارد.

انواع کفپوش epoxy

کفپوش اپوکسی ضد گرد و غبار
این کفپوش ها با ضخامت نیم الی یک میلیمتر به صورت یکدست و بدون درز بر روی سطوح بتنی صاف اعمال می شوند.

کفپوش اپوکسی ضد خش
این کفپوش ها در محیط های تجاری کاربرد دارند و مزیت ویژه آن ضد سرخوردگی، ضد سایش و خش در برابر عوامل مکانیکی است.

کفپوش اپوکسی متحرک
یکی از فوق العاده ترین ها می باشد، به دلیل دارا بودن طرح های سه بعدی، نورپردازی دیجیتال و دارای سنسور های خلاقانه نسبت به قدم های شما. در مکان های تقریباً با نور کم مناسب تر است.

کفپوش اپوکسی تزئینی
این کفپوش ها با انتخاب رنگ های خلاقانه و با صرف هزینه‌های کمتر نصب نسبت به نوع سنتی، مقاومت همراه با زیبایی را برای کف منزل و اداره فراهم می کنند.

1620725698041 Copy - مجری اپوکسی در شیراز با بهترین قیمت

مجری اپوکسی در شیراز

کفپوش اپوکسی مایع
که به دلیل پایدار بودن و مقاومت بالای شیمیایی جایگزین بسیار مناسبی برای پارکت، سنگ، سرامیک، pvc و گرانیت است‌.

کفپوش اپوکسی غلطکی
این روکش ها در مکان هایی که در معرض پاشیدن مواد شیمیایی و یا تردد وسایل نقلیه ی سنگین قرار دارند مانند کارخانه های خودرو سازی کاربرد دارند‌‌.

کف پوش اپوکسی پلی یورتان
کفپوش پلی یورتان در مقابل تابش اشعه خورشید، ضربه و سایش مقاوم است و استفاده از آن در محیط های باز صنایع مختلف پیشنهاد می شود.

کفپوش اپوکسی ضد لغزش
این کفپوش ها در مکان های لغزنده که سطح بالایی از اصطکاک را نیاز دارند، کاربرد دارد. مانند: راهروها و لبه ی پله های سنگی، عرشه کشتی و… .

کفپوش اپوکسی ضد حریق
با توجه به خصوصیات منحصر به فرد مکانیکی، شیمیایی و حرارتی برای مکان هایی که نیاز به مقاومت در برابر آتش سوزی دارند مناسب است.

کفپوش سالن ورزشی

کفپوش اپوکسی سالن ورزشی جایگزینی بسیار عالی برای فلز، چوب و دیگر مواد سنتی است. سهولت در شستشو و مقاومت در برابر نفوذ رطوبت از سطح، مقاومت در برابر حریق و خوردگی و ضربه از مجموعه عواملی هستند که موجب استقبال سازندگان در به کارگیری کفپوش اپوکسی در سالن‌های ورزشی شده اند. کفپوش اپوکسی در سالن‌های ورزشی با ضخامت حداکثر سه میلیمتر اجرا می‌شوند چراکه در غیر این صورت، مشکلاتی همچون بازتاب نور در چشم و سر خوردن ورزشکاران بروز می‌دهد.

شایان ذکر است که کفپوش‌های پلی یورتان بیشترین کاربرد را در تجهیز سالن‌ های ورزشی دارند.

کفپوش اپوکسی پارکینگ

کفپوش اپوکسی پارکینگ در کنار مقاومت مکانیکی بسیار بالا در برابر ترافیک و رفت و آمد مداوم، زیبایی خاصی نیز دارد که این ۲ فاکتور این دسته از کفپوش‌های اپوکسی را به انتخاب اول طراحان برای پارکینگ های ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی تبدیل کرده است. سطوح بتنی ، موزاییک و سنگ شده از جمله سطوحی هستند که کفپوش اپوکسی پارکینگ می‌تواند بر روی آن‌ها استفاده شود تا موجب افزایش کارایی و جذابیت سطح شود.

کفپوش اپوکسی بهترین انتخاب برای پارکینگ مجتمع تجاری، اداری و مسکونی شما خواهد بود.

380 Copy - مجری اپوکسی در شیراز با بهترین قیمت

مجری اپوکسی در شیراز

مزایای کفپوش های متشکل از رزین های اپوکسی

عایق الکتریکی است
آنتی باکتریال است
مقاومت بالا در برابر فرسایش و تخریب
ایمنی و غیر سمی است
طول عمر بالا
مقاوم در برابر مواد شیمیایی
مقاومت بالا در برابر نفوذ آب
مقاوم در برابر حریق
مقاومت در برابر اسیدها و بازها
چسبندگی عالی و قادر به تحمل ترافیک سنگین
سازگار با تمامی شرایط جوی مختلف
افزایش دهنده روشنی فضا

چند نکته مهم در رابطه با نگهداری از کفپوش های اپوکسی

در ادامه با توصیه های یکی از بهترین شرکت های مجری اپوکسی در شیراز در ارتباط با نحوه نگهداری کفپوش های اپوکسی بیشتر آشنا شوید که اجرای آن ها می تواند طول عمر کفپوش ها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

نظافت منظم توسط آب گرم و فرچه نرم به ویژه در قسمت های پر رفت و آمد
ممانعت از برخورد اشیا نوک تیز با سطح کفپوش اپوکسی
پاک کردن سریع مواد نشت شده روی کفپوش
پاک کردن سریع اثرات حاصل از روغن و چربی توسط محلول های شوینده با خاصیت بازی
درجه نظافت مناطقی که در معرض آلودگی های شیمیایی و مواد رادیواکتیو قرار دارند بیشتر باشد
چنانچه سطح کفپوش دارای پروفایل بافت دار می‌باشد از برس جهت نظافت استفاده کنید.

در شستشوی کف پوش اپوکسی ترجیحاً از مواد شوینده مخصوص کفپوش اپوکسی استفاده کنید و هرگز از شوینده های صابونی استفاده نکنید و غلظت مواد شوینده را متعادل کنید
آب زیاد و داغ و استفاده زیاد حلال مخرب می باشد
استفاده از پدهای اسکرابر با لایه نهایی بافت دار و مواد پاک کننده شیمیایی بر پایه‌ ی فنل نیز منجر به واپاشی کفپوش های رزینی میشود.

1620726141085 Copy - مجری اپوکسی در شیراز با بهترین قیمت

مجری اپوکسی در شیراز

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی در شیراز

نوع رولی این کفپوش ها با قابلیت شستشوی فراوان و آنتی باکتریال بودن برای نصب در بیمارستان ها بسیار مناسب می باشند.

نصب نوعی رولی این کفپوش ها این‌گونه است که پس از زیرسازی و رسیدن به مرحله ی آماده سازی، اجرا آغاز می شود.

بررسی و کنترل رطوبت سطح زیر کار

صبر کردن حداقل ۲۸ روز برای به عمل آمدن سطحی که تازه بتن ریزی شده

پاک کردن رنگ اجرا شده ی قبلی و زیرسازی

سمباده کشیدن جهت زدودن مواد زائد و بعد جاروبرقی کشیدن

در صورت لزوم از مواد شیمیایی برای زدودن اثرات باقیمانده استفاده می شود، کف مجدداً شسته و خشک می گردد.

ترمیم کردن درز و ترک های کف با بتونه ی اپوکسی

آماده کردن مواد اولیه ی اپوکسی برای اجرا

اجرای پرایمر توسط یک غلطک حوله ای و صبر کردن برای خشک شدن آن

اعمال اولین لایه ی اپوکسی و گذشت ۲۴ ساعت برای خشک شدن

اجرای رویه اپوکسی با اضافه شدن ماده ی ضد لغزش به آن

اجرای اپوکسی روی سرامیک چطور انجام می شود؟

همانطور که قبلاً هم در مقاله‌های ثمین پلیمر گفته شده است، کفپوش اپوکسی قابل اجرا بر انواع سطوح (بتنی، سنگ، موزاییک و…) است. امّا آیا می‌توان کفپوش اپوکسی را روی سرامیک نصب کرد؟ از متداول‌ترین شرایطی که کارفرما به نصب کفپوش اپوکسی بر سطح سرامیک اقدام می‌کند، پروژه‌های بازسازی و یا تغییرات در طراحی دکوراسیون داخلی و تغییر کاربری محل است. در چنین پروژه‌هایی استفاده از کفپوش اپوکسی به دلیل عدم نیاز به حذف کفپوش قدیمی، عدم تحمیل وزن زیاد به سازه و امکان ایجاد طرح‌های خلاقانه و ایجاد تغییرات قابل توجه در فضاسازی داخل بسیار محبوب است.

اجرای اپوکسی روی سرامیک

بطور کلی، اجرای اپوکسی روی سرامیک توصیه نمی گردد.
زیرا روی سطح سرامیک موادی وجود دارد که مانع چسبندگی مناسب مواد اپوکسی می گردد.

کفپوش های اپوکسی قابل اجرا بر روی سطوح مختلفی مانند بتن، سنگ، موزاییک و … می باشند.
اجرای این نوع کفپوش ها بر روی هر سطحی دارای معایب و مزایای مختص به خود می باشد و هر فرد می بایست
قبل از انجام کار با آن ها آشنایی داشته باشد تا با اطلاعات کامل، روش موردنظر خود را برگزیند.
با این وجود بهترین چسبندگی بین اپوکسی و سطح بتنی پدید می آید.

کفپوش های اپوکسی که یک ماده پلیمری می باشند، دارای خصوصیاتی هستند
که می توانند از سطح زیرین خود کاملا محافظت کنند و باعث عدم سایش و فرسایش آن ها تا مدت های طولانی شوند.
این نوع کفپوش ها دارای مقاومت شیمیایی و همچنین مکانیکی بالایی بوده که باعث می شود
هم عواملی چون اسید، قلیا و … روی آن ها اثر منفی نگذارد و هم این که توانایی تحمل وزن زیادی را داشته باشند.

کفپوش های اپوکسی با این که از لحاظ هزینه، قیمت بالاتری را نسبت به
دیگر کفپوش های موجود در بازار دارند اما باید گفت که به دلیل مزایای بیش از اندازه خود،
همچون کیفیت، ماندگاری بالاتر، زیبایی و … به صرفه تر از دیگر کفپوش ها به حساب می آیند.

4712673bc52cfef3f1b135692aaf776a Copy 1 - اجرای اپوکسی روی سرامیک چطور انجام می شود؟

اجرای اپوکسی روی سرامیک

آیا اپوکسی روی سرامیک اجرا می شود؟

اجرای کفپوش اپوکسی بر روی سرامیک همواره از سوی کارشناسان این حوزه پیشنهاد داده نمی شود
چرا که سطح سرامیک دارای لایه ای می باشد که مانع چسبندگی مواد اپوکسی می گردد.
بنابراین چنانچه در مواردی مجبور به این کار باشید، حتما باید لایه سطحی سرامیک بصورت کامل برداشته شده
و سطح کار کاملا مضرس شود. علیرغم این آماده سازی ها، بصورت کلی باید در نظر داشته باشید
که کلیه سطوحی که یکپارچه نیستند( سنگ، موزاییک و …) از نظر تحمل بار ترافیکی همانند بتن عمل نکرده و مقاومت های لازم را ندارند.

4c5bde74a8f110656874902f07378009 182 thumb Copy - اجرای اپوکسی روی سرامیک چطور انجام می شود؟

اجرای اپوکسی روی سرامیک

بازسازی ساختمان با اپوکسی

اگر چه استفاده از کفپوش اپوکسی در پروژه‌های بازسازی امکانات بسیاری را فراهم می‌ کند،
اما باید به نکات فنی الزامی در زمان نصب کفپوش اپوکسی توجه ویژه نمود تا از بروز مشکلات احتمالی
در آینده جلوگیری شود. کفپوش اپوکسی به بهترین نحو به سطوح زبر و سنباده‌ ای می‌ چسبد.

برای اجرای کفپوش اپوکسی روی سرامیک، باید ابتدا کاملاً کف سطح را سمباده زده
و با سنگ الماسه یا دستگاه فرز، لعاب سطح سرامیک را به طور کامل حذف می‌ کنیم،
تا سطح صاف و براق آن از بین برود و همچنین سطح سرامیک را از موادی که ممکن است چسبندگی متریال کفپوش
را کم کند پاک کنیم. حذف لعاب سرامیک و همچنین ترمیم نقاطی
که سرامیک در آن‌ها شکستگی و یا لقی دارد بسیار حائز اهمیت است.

در کاربری‌ هایی که سطح سرامیک تحت شستشوی مدام بوده است بایستی زمان کافی برای خشک شدن زیرسازی سرامیک اختصاص داده شود تا از بروز مشکلاتی مانند تاول زدن کفپوش اپوکسی در آینده جلوگیری شود.

لازم به ذکر است که در صورتی که وضعیت سرامیک به ترمیم زیادی احتیاج داشته باشد، می‌توان سرامیک را از کف جدا کرده و کفپوش اپوکسی روی بتن اجرا شود. در این صورت کفسابی سطح بتن و اطمینان از استحکام و ضخامت کافی آن نیز از نکات مهم در زیرسازی کفپوش اپوکسی خواهد بود.
در ادامه فرایند نصب کفپوش اپوکسی روی سرامیک توضیح داده شده است.

painting ceramic tiles Copy 1 - اجرای اپوکسی روی سرامیک چطور انجام می شود؟

اجرای اپوکسی روی سرامیک

نحوه اجرای کفپوش اپوکسی روی سرامیک

امکان اجرای کفپوش اپوکسی، روی سطح سرامیکی وجود دارد. امّا همانطور که اشاره کردیم، ابتدا هرگونه مواد (سیلر، جلا دهنده و…) که روی چسبندگی کفپوش ممکن است اثر گذار باشد باید پاک شود.

همچنین از یک پرایمر قوی بین سرامیک و کفپوش استفاده شود تا از چسبندگی مناسب کفپوش با سرامیک اطمینان حاصل کنیم.

نکته‌ی مهم بعدی این است که، باید از یک میانی اپوکسی مناسب، برای همتراز کردن سطح روی سرامیک و پر کردن درزهای بین سرامیک استفاده شود تا سطحی کاملاً تراز ایجاد شود. هیچ ترک یا حفره‌ای، قبل از اجرای لایه نهایی کفپوش اپوکسی نباید روی سطح باقی مانده باشد. در صورت درست پر نشدن درزها ممکن است روی سطح نهایی کفپوش اپوکسی، به صورت ترک نمایان شوند. همچنین در صورت استفاده از متریال میانی اپوکسی در ضخامت‌ های کم، احتمال دارد محل درز های سرامیک در سطح نهایی کفپوش اپوکسی قابل تشخیص باشند.

جداسازی سرامیک از کف و اجرای کفپوش اپوکسی

چنانچه وضعیت سرامیک‌ ها برای نصب کفپوش اپوکسی مناسب نباشد، به جدا نمودن آن از سطح اقدام شده و کفپوش اپوکسی بر سطح بتن نصب خواهد شد. در این حالت هنگامی که کاشی و سرامیک را از کف جدا کرده و سطح بتنی زیر نمایان شود، می‌توانید برای نصب کفپوش اپوکسی آماده شوید.
• برای اعمال کفپوش اپوکسی یا حتی پوشش کف بر سطح بتن، در درجه اول بتن را آب بند نموده و در صورت ریزش مایعات و مواد شیمیایی از نفوذ آن‌ ها درون بتن جلوگیری کنید.
* سطح بتن باید صاف، تراز، بدون تخلخل و کاملاً تمیز باشد تا رزین بدرستی روی سطح اجرا شود؛
• کفسابی، تخلیه‌ ی درزها و ترک‌ ها و ترمیم نقاط سست برای اجرای کفپوش روی بتن نیز انجام می‌ گیرد.
* پرایمر اپوکسی برای اطمینان از چسبندگی کفپوش به بتن به عنوان اولین لایه ازکفپوش اپوکسی بر سطح اعمال می‌ شود.
• براساس ضخامت درخواستی و سیستم کفپوش طراحی شده لایه‌ میانی کفپوش اپوکسی در یک تا چند مرحله به صورت لیسه‌ ای، ماستیک کاری، سیلیس پاش و یا خود تراز اجرا می‌شود؛
• و در صورت نیاز و وجود نا همواری‌ های سطحی با استفاده از متریال کفپوش اپوکسی بتونه آماده شده و سطح بتونه کاری شده و آماده لایه‌ ی نهایی کفپوش اپوکسی می‌ شود.

مجری اپوکسی در زاهدان

کفپوش اپوکسی این روز ها از سر تا پای ساختمان ها و سازه های کوچک و بزرگ استفاده می شود. در بام ها به عنوان کفپوشی زیبا و عایق رطوبت ، در کف پارکینگ ، بیمارستان ، کارخانه و … دلیل این محبوبیت و اقبال عمومی به این نوع کفپوش خواص بی نظیر آن است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شوید. شما دوستان عزیز در زاهدان و شهرستان های آن برای مجری اپوکسی در زاهدان با شرکت ثمین پلیمر در تماس باشید.

مجری اپوکسی در زاهدان

کفپوش های اپوکسی تشکیل‌شده از اجزای لایه های رنگی است . بسیار مقاوم که این مقاومت حاصل شده از ماده اولیه ی این رنگ است که رزین اپوکسی نام دارد . رزین اپوکسی یک مایع شیمیایی که بعد از مخلوط شدن با ماده سخت‌کننده (در واقع فعال‌ کننده شیمیایی) آن به نام هاردنر به ماده‌ ای سخت و مقاوم تبدیل می‌ شود . به همین خاطر مواد اپوکسی را یک ماده‌ ی دو جزئی نام می‌ برند.

چرا مواد کفپوش اپوکسی دو جزئی نامیده می شوند ؟

دو جزئی به این معنی هستند که ماده‌ای مکمل به نام هاردنر (که همان جزء دوم یا خشک‌ کن آن است یا فعال‌ کننده‌ ی که بعد از ترکیب این دو مواد شیمیایی آن فعال‌ شده و شروع به سفت شدن می‌کند مثل چسب‌های دوقلو ) که در زمانی که می‌ خواهیم از آن استفاده کنیم هاردنر را با آن ترکیب می‌ کنیم ، بعد ترکیب رزین اپوکسی با هاردنر شروع به فعل‌ و انفعال شیمیایی می‌ کند و مواد اپوکسی شروع به سخت شدن می‌ کنند و زنجیره‌ ی این مواد از بالا شروع به بسته شدن می‌ کنند و مواد اپوکسی سخت می‌ شوند. ابتدا بعد از گذشت چند ساعت به حالت ژل تایم می‌ رود و مواد به‌ صورت ژل می‌ شود و بعد از گذشت ۲۴ ساعت به‌صورت ظاهری خشک می‌ شود و بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ روز به‌ سختی کامل می‌ رسد.

epoxy1 Copy - مجری اپوکسی در زاهدان

مجری اپوکسی در زاهدان

از کفپوش های اپوکسی برای چه مکان هایی استفاده می شود؟

از کفپوش اپوکسی با توجه به ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد این پوشش در مکان های مختلفی استفاده می شود. با توجه به مقاوم بودن پوشش اپوکسی در برابر انواع عوامل خارجی و تنوع طرح و رنگ از آن در مکان های زیر می توان استفاده کرد:

کف سازی منازل مسکونی
کفسازی سالن های چند منظوره مانند استخر، سالن بدنسازی و …
استفاده به عنوان پوشش کارخانه های صنایع شیمیایی و دارویی
کفسازی انواع سالن های تولید کننده صنایع غذایی و آشامیدنی
کف سازی مراکز درمانی مانند بیمارستان ها، اورژانس ها، آزمایشگاه ها و …
استفاده به عنوان پوشش انواع ساختمان های اداری و تجاری

کاربرد اپوکسی

کفسازی انواع فروشگاه ها با کفپوش اپوکسی در طرح ها و رنگ های متنوع
کفسازی قسمت های مختلف ویلا از جمله آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و استخر با طرح های مختلف پوشش اپوکسی
استفاده به عنوان پوشش سالن های ورزشی مانند ورزشگاه، سالن بدنسازی، سالن بیلیارد، کلوپ بازی و …
کفسازی سالن های ارائه دهنده خدمات تعمیر و نگهداری انواع ماشین آلات
استفاده به عنوان پوشش شهربازی و سالن های سرپوشیده
و…

امکان استفاده از کفپوش های اپوکسی با توجه به تنوع طرح و رنگ برای پوشش انواع ساختمان ها با کاربری های مختلف وجود دارد که کارفرمایان بسیاری از این پوشش شیک و لوکس برای مواردی چون کف سازی سوله، کف سازی مکان های آموزشی مانند مدرسه، مهدکودک و دانشگاه، کف سازی آشیانه هواپیما، کف سازی رستوران و فودکورت، کفسازی قنادی ها و … استفاده می کنند.

Liquid epoxy flooring 1024x765 Copy - مجری اپوکسی در زاهدان

مجری اپوکسی در زاهدان

چگونگی اجرای کفپوش اپوکسی و نکات مرتبط

اگر به دنبال سطحی صاف و صیقلی بدون هیچ خرج و فرجی هستید، انتخاب این محصول بهترین گزینه برای کف سازی صاف و براق به شمار می آید.

حال نحوه اجرای این پوشش بر روی سطح مورد نظر طبق مراحل زیر انجام می شود:
گام اول: سطح مورد نظر برای پوشش را از هر گونه درز، مواد مختلف چون روغن و … پاک کنید.

گام دوم: جدا کردن 2 جزء رنگ اپوکسی به نسبت اختلاط ( نسبت طرح اختلاط بر روی ظرف یا کاتالوگ محصول نوشته شده است)

*گام سوم: آماده کردن اپوکسی با مخلوط کردن و هم زدن 2 جزء به مدت 1 الی 2 دقیقه با استفاده از همزن با دور تند تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند و محلولی همگن حاصل شود.

گام چهارم: رنگ حاصل را با استفاده از یک پیستوله یا نازل بر روی سطح مورد نظر اعمال کنید. (در شرایط خاص باید از قلم مو برای رنگ آمیزی استفاده کنید.)

گام پنجم: پس از پایان عملیات رنگ آمیزی باید کلیه وسایل و لوازم کار را با یک حلال مناسب بشویید.

نکته

توجه داشته باشید که دمای مناسب برای کار با اپوکسی بین 15 تا 35 درجه سانتی گراد می باشد.

نکته 2: رنگ آماده شده را در مدت زمان حداکثر یک ساعت استفاده کنید.

ن*کته: برای رنگ آمیزی بین دولایه باید حداقل 6 ساعت زمان بگذرد.

نکته 4 : میزان استفاده از رنگ به سطح زیر کار بستگی دارد که به طور متوسط 80 گرم رنگ برای یک مترمربع استفاده خواهد شد.

*نکته 5 : این نکته را در نظر داشته باشید که ضخامت پوشش نباید از 2 میلی متر کمتر باشد.

نکته 6 : به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی سطح حداقل تا 72 ساعت پس از اجرا بر روی آن رفت و آمد نکنید.

نکته 7: توجه داشته باشید که اجرای کفپوش اپوکسی باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود، در غیر اینصورت سطح نهایی کار ممکن است از لحاظ زیبایی، دوام و مقاومت قابل قبول نباشد.

انواع کفپوش های اپوکسی

اگر قصد استفاده از کفپوش های اپوکسی را برای پوشش ساختمان مسکونی، تجاری، صنعتی و … دارید، می توانید از انواع پوشش های اپوکسی برای کف سازی مکان مورد نظر استفاده کنید. از جمله کفپوش های اپوکسی موجود در بازار، می توان موارد زیر را نام برد:

پوشش های اپوکسی آنتی باکتریال
پوشش اپوکسی آنتی الکترواستاتیک
کفپوش اپوکسی صنعتی
پوشش اپوکسی خود تراز
پوششهای اپوکسی دیوار
پوشش های اپوکسی ضد اسید
کفپوش اپوکسی پارکینگی
حال شما می توانید با توجه به نیاز خود و انتظاری که از این محصول دارید، به انتخاب کفپوش مناسب اقدام کنید. هر یک از این پوشش ها با توجه به خصوصیاتی که دارند از قیمت های متفاوتی برخوردارند.

15 Copy 1 - مجری اپوکسی در زاهدان

عوامل موثر بر قیمت کفپوش اپوکسی

کفپوش های اپوکسی با توجه به خصوصیات منحصر به فردی که دارند مورد توجه بسیاری از کارفرمایان قرار گرفته اند و از محبوبیت بسیاری در صنعت ساخت و ساز برخوردارند. حال قیمت کفپوش اپوکسی که برای کارفرمایان بسیار حائز اهمیت می باشد، تحت تاثیر عوامل مختلف متغیر خواهد بود که این پارامترها عبارتند از:

نوع سطح زیرین
فاصله اجرای پروژه از موقعیت پیمانکار
ضخامت مورد نظر برای اجرای سطح
نوع و کیفیت
دستمزد نیروی انسانی و عوامل اجرایی
هزینه ماشین آلات از قبیل دستگاه ساب، دلر بتن کن، کمپرسور باد و …
حجم پروژه و مقدار مصرف
و…
با همه این تفاسیر قیمت تمام شده کفپوش های اپوکسی(شامل اجرا و دستمزد) با توجه به نوع کفپوش متغیر است.

کفپوش شهربازی مناسب و 10 مزیت مهم آن

کفپوش اپوکسی از جدید ترین و به روز ترین کفپوش هایی می باشد که تولید شده اند و محبوبیت بسیاری دارند . این نوع از کفپوش ها از لایه های مختلف اپوکسی تشکیل شده است. این نوع از محصول بر روی کف تا ضخامت دو میلی کمتر اعمال می شود. از کفپوش های اپوکسی در بسیاری از کارها مورد استفاده قرار داده می شود و همچنین در سطح های بسیار مختلفی قابل اجرا می باشد. کفپوش شهربازی دارای کیفیت و قابلیت شستشو بالایی می باشد. در ادامه با کفپوش های اپوکسی و مزیت های اپوکسی کردن شهر بازی ثمین پلیمر بیشتر آشنا شوید.

کفپوش شهربازی

امروزه برای کف سازی انواع ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی، آموزشی و … از کفپوش های جدید با طرح و رنگ متنوع و جذاب تحت عنوان کفپوش اپوکسی استفاده می شود. این کفپوش ها از خصوصیات و ویژگی های منحصر به فردی چون مقاومت بالا، دوام و طول عمر زیاد، تنوع طرح و رنگ و … برخوردارند که برای کف سازی بسیاری از کاربری ها از این پوشش استفاده می شود.

پوشش های اپوکسی در واقع نوعی پلیمر بر پایه رزین محسوب می شوند که سطحی صاف و صیقلی را ایجاد می کنند. اگر قصد دارید از این پوشش بی نظیر و لوکس استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در رابطه با کفپوش اپوکسی در اختیارتان قرار دهیم.

5431 2021327114718 Copy - کفپوش شهربازی مناسب و 10 مزیت مهم آن

کفپوش شهربازی

کفپوش شهرباری دارای چه  ویژگی می باشد؟

نسل جدیدی از کفپوش ها برای پوشش کف انواع کاربری ها مورد استفاده قرار می گیرند که کفپوش اپوکسی(Epoxy Flooring) نامیده می شود. این کفپوش ها در واقع نوعی پوشش پلیمری بر پایه رزین های باکیفیت و مرغوب می باشند. کفپوش های اپوکسی پس از اجرا سطحی کاملا صاف و بدون درز را ایجاد می کنند که قابلیت نصب بر روی تمام سطوح را دارند.

اگر به دنبال کفپوش زیبا و لوکس با مقاومت و طول عمر بالا هستید که شستشوی آن آسان باشد، پیشنهاد می کنیم از کفپوش اپوکسی استفاده کنید. این نوع کفپوش از ضخامت حداقل 2 میلیمتر برخوردار می باشد که امروزه در سطح وسیعی از صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که گفته شد، کفپوش اپوکسی نوعی پوشش پلیمری می باشد که به آن کفپوش پولی‌پوکساید نیز می گویند که از واکنش رزین اپوکساید با سخت‌کننده ی پولی‌آمین یا پلی آمید ساخته می شود. از اپوکسی برای موارد بسیاری از قبیل رنگ اپوکسی، پوشش اپوکسی، اف آر پی، اپوکسی گرانیتی و چسب استفاده می شود. اپوکسی نوعی هم بسپار به شمار می آید که از 2 ماده شیمیایی رزین و فعال ساز(سخت کننده) تشکیل شده است.

از مواد اپوکسی در ساخت انواع کفپوش اپوکسی در رنگ ها و طرح های مختلف استفاده می شود که امروزه در صنعت ساختمان برای پوشش انواع کاربری ها به کار می رود و از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشد.

مزایای کفسازی با کفپوش برای شهربازی چیست؟

امروزه استفاده از کفپوش های اپوکسی برای کف سازی بسیاری از ساختمان ها رواج یافته است که در مقایسه با دیگر پوشش های سنتی از مزیت های بسیاری برخوردار می باشد.

از جمله مزیت های کفسازی با پوشش اپوکسی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد سطح شفاف و براق که روشنایی را تا حدود 2 برابر افزایش می دهد.
این پوشش قابلیت اجرای راحت و سریع را دارد.
این نوع کفپوش از مقاومت بالایی در برابر تحمل بار برخوردار می باشد.
طول عمر و دوام کفپوش اپوکسی بسیار زیاد است.

تنوع رنگ و طرح در کفپوش های اپوکسی بسیار زیاد است که برای کف سازی بسیاری از کاربری های مختلف گزینه مناسبی محسوب می شود.
نحوه شستشوی این کفپوش ها بسیار آسان خواهد بود.
قیمت این کفپوش با توجه به کیفیت و زیبایی بسیار مقرون به صرفه است.
کفپوش اپوکسی در برابر انواع مواد شیمیایی مقاوم می باشد و به همین دلیل برای کفپوش انواع انبار و کارخانه های صنعتی گزینه مطلوبی به شمار می آید.
قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح قدیمی مانند بتن، موزاییک، سنگ و … وجود دارد.
این نوع کفپوش در برابر حرارت کاملا مقاوم می باشد.
این پوشش سطحی کاملا صاف را ایجاد می کند اما ضد لغزش خواهد بود.
و…

6768 2021327114654 Copy - کفپوش شهربازی مناسب و 10 مزیت مهم آن

کفپوش شهربازی

مزایای کفسازی با کفپوش برای شهربازی چیست؟

امروزه استفاده از کفپوش های اپوکسی برای کف سازی بسیاری از ساختمان ها رواج یافته است که در مقایسه با دیگر پوشش های سنتی از مزیت های بسیاری برخوردار می باشد.

از جمله مزیت های کفسازی با پوشش اپوکسی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد سطح شفاف و براق که روشنایی را تا حدود 2 برابر افزایش می دهد.
  2. این پوشش قابلیت اجرای راحت و سریع را دارد.
  3. این نوع کفپوش از مقاومت بالایی در برابر تحمل بار برخوردار می باشد.
  4. طول عمر و دوام کفپوش اپوکسی بسیار زیاد است.
  5. تنوع رنگ و طرح در کفپوش های اپوکسی بسیار زیاد است که برای کف سازی بسیاری از کاربری های مختلف گزینه مناسبی محسوب می شود.
  6. نحوه شستشوی این کفپوش ها بسیار آسان خواهد بود.
  7. قیمت این کفپوش با توجه به کیفیت و زیبایی بسیار مقرون به صرفه است.
  8. کفپوش اپوکسی در برابر انواع مواد شیمیایی مقاوم می باشد و به همین دلیل برای کفپوش انواع انبار و کارخانه های صنعتی گزینه مطلوبی به شمار می آید.
  9. قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح قدیمی مانند بتن، موزاییک، سنگ و … وجود دارد.
  10. این نوع کفپوش در برابر حرارت کاملا مقاوم می باشد.
  11. این پوشش سطحی کاملا صاف را ایجاد می کند اما ضد لغزش خواهد بود.
    و…

کف سازی شهربازی 

کفش پوش های اپوکسی بسیار برای شهربازی مناسب می باشند.
گرچه گزینه هایی دیگری هستند که با آن می شود شهر بازی را کفپوش کرد ولی اپوکسی بهترین گزینه می باشد.

طول عمر این نوع از کفپوش ها بسیار زیاد است و شهر بازی ها به علت اینکه
تردد بالایی دارد بهتر است کفپوشی استفاده کنند که دارای طول عمر بالایی باشد.
تا هر چند سال هزینه اضافی برای تعویض کفپوش ندهند.

این نوع از محصولات در برابر فشار بسیار مقاوم بوده است. این نوع از کفپوش ها بهترین چسبندگی را به بتن دارا می باشند. و تنوع رنگ بسیار شاد و زیبایی دارد. این کالا با توجه به سطح جذاب و رنگی که دارد نسبت به سایر کفپوش های مشابه هزینه بسیار پایین تری داشته و بسیار مقرون و به صرفه می باشد.

b69fbd5d5473668c9f2a0e62948b845a Copy - کفپوش شهربازی مناسب و 10 مزیت مهم آن

کفپوش شهربازی

epoxy شهربازی

شهربازی چون یک مکان پر تردد می باشد باید از کفپوشی استفاده نمود که لک پذیری کمتری داشته باشد و در نتیجه نیاز به ترمیم در این نوع از اپوکسی ها بسیار کمتر میباشد. و در صورتی که به ترمیم نیاز دارد خیلی آسان ترمیم می شود.
از دیگر مزیت های استفاده از کفپوش اپوکسی در شهربازی این است که محدودیت در رنگ بندی ندارد و تنوع رنگ بسیار بالایی را دارا می باشد. این نوع از کفپوش ها را می توان طرح دلخواه هم داد. و از طرح های بچه گانه و رنگ های شاد استفاده کرد.

کفپوش های اپوکسی باید دارای چسبندگی بسیار بالایی باشند تا به زودی خراب نشوند. بهتر است این نوع از اپوکسی ها را از بهترین وارد کننده تهیه نمایید تا با اطمینان کامل از کیفیت بالای کالا آن را خریداری کنید.
وارد کننده این محصول در کنار مرغوبیت بالا، آن را با یک قیمت بسیار مناسب توزیع می کند. انواع کفپوش شهربازی موجود می باشد که دارای کیفیت های بسیار متفاوتی هستند. پس در هنگام خرید بسیار مهم است که از جای معتبری خریداری کنید.
بهترین کفپوش اپوکسی را بهتر است از مکان معتبر خریداری کنید.

کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

سوله محیطی است که رفت و آمد بسیار زیادی در آن انجام می‌شود، تجهیزات زیادی بر روی کف قرار می‌گیرد و معمولا ماشین آلات سنگین زیادی در آنجا عبور و مرور می‌کنند. بنابراین کف سوله فشار و ترافیک زیادی را تحمل کند، باید مقاومت زیادی داشته باشد، در برابر ساییدگی و خراش مقاوم باشد، به راحتی تمیز شود، زیبا باشد و ماندگاری بالایی داشته باشد. کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی تمام ویژگی‌های ذکر شده را دارد و پر استفاده ترین و کاربردی‌ ترین کفپوش مناسب سوله است.

کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

برای کف سوله ها و کف سازی صنعتی که به سطح بالایی از کارکرد نیاز است
کفپوش اپوکسی سوله با کارایی بالا بسیار ایده آل می باشد.

در اکثر موارد کف سوله ها صنعتی سطح ترافیک وسایل نقلیه سنگین و لاستیک بالایی را تحمل می کنند ،
بنابراین اطمینان از داشتن کفی که بتواند در برابر این شرایط سخت مقاومت کند ضروری است.
سوله های امروزی از ماشین آلات خودکار استفاده می کنند که در مسیر مشابه
بارها را دنبال و جابجا می کنند که در طولانی مدت کف سوله فرسوده خواهد شد.
بتن برهنه قادر به مقاومت در برابر این حجم ترافیک نیست و در نهایت فرسوده خواهد شد.

x68h4aistc9jyvromudqnglz73152fbwekp Copy - کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

عمده کاربردهای کفپوش برای سوله های صنعتی

کف سوله صنعتی
کفپوش سوله انبار
پوشش کف بتنی سوله
کف سوله کارگاهی
کفپوش سوله تولیدی
پوشش سالن های کارخانجات
کفپوش سوله عمده فروشی
سوله فرآوری و ذخیره سازی مواد

کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی چیست؟

کفپوش اپوکسی با همه خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فردش، در ساختمان‌ها و اماکن مختلف صنعتی، تجاری، خدماتی، آموزشی، و مسکونی کاربرد دارد.
به‌عنوان‌مثال، کفپوش های اپوکسی را به دلیل مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالا و داشتن خاصیت آنتی‌ باکتریال، عموماً در مراکز بهداشتی و درمانی، مثل بیمارستان‌ ها، کلینیک‌ ها، آزمایشگاه‌ ها، درمانگاه‌ ها، بخش‌ های حساس بیمارستانی نظیر اتاق عمل، آی‌ سی‌ یو و سی‌ سی‌ یو، فیزیوتراپی، مطب‌ های پزشکی و دندانپزشکی، مورد استفاده قرار می‌ دهند.

کفپوش اپوکسی، به دلیل مقاومت مکانیکی و اینکه ضد ضربه، خراش، و ساییدگی است، برای سالن‌ های ورزشی مناسب است و می‌ توان از آن در سالن‌ ها و زمین‌ های ورزشی، باشگاه‌ های بدنسازی، استخر‌ ها، و حتی محیط‌ های باز استفاده کرد.

علاوه بر این، کفپوش اپوکسی را می‌ توان در اماکن مختلفی مثل مدرسه‌ ها و هتل‌ ها، صنایع خودروسازی، آشیانه هواپیما، کارخانجات صنعتی، استودیو‌ ها، انبار‌ ها، پارکینگ‌ های طبقاتی، ساختمان‌ ها و مجتمع‌ های اداری و تجاری، رستوران‌ ها، فروشگاه‌ ها، و سوله‌ ها مورد استفاده قرار داد.

همانطور که گفتیم، این کفپوش‌ ها علاوه بر کاربرد صنعتی، مصارف خانگی هم دارند و در قسمت‌ های مختلف واحد‌ های مسکونی، مخصوصاً در آشپزخانه‌ ها، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

14 222322222 Copy 5 - کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

کف سازی سوله با اپوکسی

در گذشته در سوله‌ ها از بتن به‌ عنوان کفپوش استفاده می‌ شد. اما با پیشرفت فناوری، و پژوهش‌ ها و مطالعات بیشتری که در این زمینه صورت گرفت، این نتیجه حاصل شد که در سوله‌ ها، به دلیل نوع کاربری و شرایط ویژه‌ شان، نیاز به نوعی کفپوش است که دارای ویژگی‌ های به‌ خصوصی باشد و بتواند به بهبود فعالیت‌ هایی که در سوله صورت می‌ پذیرد کمک کند.

با توجه به نوع فعالیت‌ هایی که در سوله صورت می‌ پذیرد، کفپوش به‌کار رفته باید متناسب با محیط و شرایط کاری آن باشد. بنابراین، کفپوش سوله باید عایق صوت، رطوبت، و حرارت بوده و در برابر فرسودگی، خراش، ضربه، سائیدگی، و استهلاک مستحکم و مقاوم باشد.

همچنین، کفپوشی برای سوله مناسب است که در برابر شستشو و استفاده از مواد شوینده و ضد عفونی‌کننده مقاوم باشد. علاوه بر این، کفپوش‌ های سوله باید در برابر مواد شیمیایی، مقاومت داشته باشند و با عناصر مختلف، واکنش نداده و در آن‌ ها حل نشوند. ضمن آنکه کفپوش سوله باید یکپارچه، صاف و غیرقابل نفوذ باشد.

اما چه کفپوشی همه این ویژگی‌ها را دارد؟ کفپوش اپوکسی! این کفپوش، بهترین انتخاب برای کفپوشی سوله است. کفپوش های اپوکسی به حدی جای خود را در سوله‌ها باز کرده‌اند که آن‌ها را کفپوش اپوکسی سوله یا حتی کفپوش سوله هم می‌نامند. با استفاده از کفپوش اپوکسی در سوله‌ ها، خیال‌ تان از دوام و کارآمدی کف سوله کاملا آسوده خواهد بود.

مزایایی اختصاصی کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

بدون درز: کفهای بدون درز و یکپارچه هستند. فرمولاسیون های اپوکسی بدون درز به جزئی از ساختار ساختمان تبدیل می شوند.

مقاومت شیمیایی: حمله شیمیایی می تواند کف ها را به سرعت از بین ببرد. کفپوش اپوکسی سوله مقاوم در برابر مواد شیمیایی از این مناطق در برابر نشت و پاشش در برابر اسیدها ، مواد قلیایی ، حلال ها و سایر عناصر خورنده محافظت می کنند.

نیاز به نگهداری کم: کفها و دیوارها به راحتی تمیز می شوند و در برابر جذب مواد به سطح مقاومت می کنند و باعث انجام فرآیندهای کم زحمت در هنگام پاکسازی می شوند. علاوه بر این ، کف هایی که درز یا سوراخ ندارند ، مواد را به دام نمی اندازند و بنابراین تمیز کردن آنها راحت تر است.

امکان بازتابش نور: سطح براق را برای کف فراهم می کند و می تواند نور بهتر را در فضا پخش کند. کف های اپوکسی در رنگ های براق ، نیمه براق و مات موجود هستند.

14 222322222 Copy 6 - کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی

داشتن گزینه های تزئینی:

اماکن عمومی و نمایشگاه ها می توانند ضمن لذت بردن از کیفیت قوی و بادوام اپوکسی ، به ظاهر دلخواه خود برسند.

نمایندگی های فروش اتومبیل: کف های اپوکسی ضمن محافظت از آنها در برابر ضربه ، مواد شیمیایی و سایش به دلیل ترافیک زیاد ، شکل تزئینی و جدیدی را برای نمایشگاه ها و محل های خدمات ارائه می دهند.

نمایشگاه خودرو: صنعت تولید خودرو برای مقاومت در برابر مواد شیمیایی ، ضربه ، سایش و ترافیک سنگین به کفپوش سنگین احتیاج دارد. در مناطقی مانند آزمایشگاه های تست پیشرفته و مونتاژ خودکار ، ممکن است کف رسانا مورد نیاز باشد. کف های اپوکسی یکپارچه کاملا مناسب خودرو و در بافت های مورد نیاز و همچنین رنگ ها و رنگ های ترجیحی موجود هستند.

هوافضا: از کفپوش اپوکسی سوله در صنعت هوا فضا مورد استفاده قرار می گیرد زیرا در زمینه های نگهداری هواپیماها ، قطعات ، موشک ها و موشک ها سودمند است. علاوه بر این ، آنها معمولاً در مناطق طراحی ، مونتاژ و آزمایشگاه ها استفاده می شوند و ممکن است در صورت نیاز به کنترل استاتیک ، در فرمولاسیون وجود داشته باشند.

عمده فروشی: کف عمده فروشی ها باید در برابر ترافیک سنگین ، نشت ، ضربه و تمیز کردن مداوم مقاومت کنند. کفپوش اپوکسی بدون درز راه حل مناسب برای محیط های خرده فروشی است. علاوه بر این ، با رنگ ها ، بافت ها و پایان های بی پایان برای انتخاب ، یک کف اپوکسی می تواند به یک فروشگاه عمده فروشی کمک کند تا از رقبا متفاوت باشد. نصب سریع اغلب در دسترس است ، و این مزیتی برای 24-7 مکان عمده فروشی است

کفپوش مناسب برای سوله های صنعتی چگونه اجرا می شود

آماده سازی – کف سابی کف تا منافذ بتن باز شود و کف آن آماده شود
باز کردن ترک ها – هرگونه شکاف یا اتصال در کف را برش دهید
بتونه و تعمیر – هر ترک یا سوراخ را وصله بزنید تا اجرای اپوکسی صاف داشته باشید
زدن لایه استر(اختیاری) – کف را با پرایر مخصوص اپوکسی استر کنید.
اجرای لایه اول – کف را با 100٪ اپوکسی جامد استر کنید.
زدن لایه رویه – یک لایه پایانی رنگ یا پوشش شفاف روی اپوکسی اجرا کنید
پوشش اختیاری – لایه اپوکسی جدید با اضافه کردن یک ماده ضد لغزش

کفپوش با سکه چگونه انجام می شود + ویدئو

کفپوش با سکه نسل جدیدی از کفپوش اپوکسی می باشند که بصورت صنعتی، تجاری و خانگی تولید و عرضه می گردد و باعث جذابیت بصری فوق العاده زیاد می شود.

کفپوش با سکه

از کفپوش هاي يکپارچه پليمري، جهت پوشش کف استفاده مي گردد تا ضمن ارائه زیبائی، امکان مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، شستشوی آسان و سريع را فراهم سازد این محصول در انواع طرح ها و کاربری ها ی صنعتی ، تجاری، بهداشتی، ورزشی و خانگی تهیه و ارائه میگردد.

مقاومت شیمیائی مناسب به همراه مقاومت مکانیکی عالی و چسبندگی سطحی فوق‌العاده این محصول این امکان را فراهم آورده که از آن بتوان در کلیه سطوحی که در مجاورت مواد شیمیایی و اسیدها و قلیاهای متوسط قرار دارند به راحتی استفاده نمود.

همچنین با توجه به خصوصیات بهداشتی این محصول، امکان بکارگیری آن در سطوحی که علاوه بر مقاومت شیمیائی، بهداشتی بودن پوشش نیز حائز اهمیت می‌باشد بسیار پرکاربرد می­باشد.

 

pennies Copy - کفپوش با سکه چگونه انجام می شود + ویدئو

مقایسه با روش سنتی

کفپوش ها را می توان یکی از مباحث اصلی در دکوراسیون دانست. طراحان داخلی از کفپوش های مختلف برای ایجاد زیبایی و تنوع در محیط استفاده می کنند. در مراکز اداری و تجاری نیز استحکام و دوام کفپوش حرف اول را می زند، حال اگر محصولی مانند کفپوش اپوکسی هر دو ویژگی دوام و زیبایی را با هم داشته باشد؛ قطعا بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت.

اپوکسی نوعی کفپوش مدرن است که بر روی سطوح بتنی یا موزائیک قابل اجراست. این کفپوش به شکل مایع است و بر روی سطح مورد نظر ریخته می شود. اپوکسی کف به شکل های بسیار جذابی اجرا می شود و برای هر ساختمانی قابل استفاده است. اپوکسی از دو ماده اصلی تشکیل شده است، یکی رزین اپوکسی و دیگری سخت کننده یا هاردنر.

سبکی و یکپارچه گی، تنوع طرح رنگ، ساختار و مقاومت شیمیایی و مکانیکی بسیار خوب این کف پوش ها و کف پوش اپوکسی طرح استیکر از مزایای بسیار مهم این دسته از مواد نسبت به سایر مواد سنتی می باشد. همچنین با توجه به خصوصیات بهداشتی این محصول، امکان بکارگیری آن در سطوحی که علاوه بر مقاومت شیمیائی، بهداشتی بودن پوشش نیز حائز اهمیت می‌باشد بسیار پرکاربرد می­باشد.

این کفپوش ها بر خلاف کاشی و سرامیک فاقد درز و شکاف بوده و مانع تجمع هرگونه آلودگی می شوند. شستشوی آن ها آسان بوده و نیازی به شوینده های اسیدی یا بازی برای شستشو ندارند.

ویژگی های روکش اپوکسی و کاربرد کفپوش اپوکسی

روکش اپوکسی به خوبی از سطح محافظت می کند و مقاومت بسیار بالایی دارد، نصب و اجرای آن نسبت به سایر کفپوش ها راحت تر است و جنبه تزئینی و دکوراتیو دارد. با استفاده از کفپوش اپوکسی می توان طرح های متنوعی به وجود آورد و کف ساختمان را به یکی از ارکان زیبایی آن تبدیل کرد. عمر اپوکسی در ایران کمتر از ده سال است و معمولا نام آن یادآور کف فروشگاه ها و پارکینگ است. اما اینها تنها کاربردهای اپوکسی نیستند، از این کفپوش می توان برای ایجاد طرح های خلاقانه و مستحکم در کف آشپزخانه، اتاق خواب، سرویس بهداشتی، پذیرایی، مراکز تجاری، کارخانه ها، مراکز درمانی و … استفاده کرد.

نکات مهم در نگهداری کفپوش اپوکسی

از قرار گرفتن در معرض حرارت بسیار بالا خودداری شود
در معرض ضربات سنگین قرار نگیرد
از قرار گرفتن در معرض تنش های سخت خودداری شود
از ریختن مواد شیمیایی بر روی آن جلوگیری شود
بطور منظم و تخصصی پاکسازی شوند

penny51 Copy - کفپوش با سکه چگونه انجام می شود + ویدئو

روش های صحیح شست و شوی کفپوش اپوکسی

برای نگهداری هرچه بهتر باید کفپوش های اپوکسی به صورت روزانه تمیز شوند تا آلودگی ها باعث ایجاد خط و خش بر روی آن ها نشوند، برای این منظور می توانید از ترکیب آب و مایع ظرفشویی یا تنها آب استفاده کنید. پاک کننده های چند منظوره سطوح نیز انتخاب های خوبی هستند. توجه داشته باشید هیچ گاه کفپوش اپوکسی را با استفاده از موادی همچون سرکه یا سفید کننده تمیز نکنید. اگر می خواهید روکش اپوکسی مانند روز اول براق باشد، هر چند ماه یک بار نظافت آن را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید تا با شوینده های مخصوص کفپوش را برق بیندازند.

دوام و ماندگاری کفپوش های اپوکسی چقدر است؟

دوام و ماندگاری بالای کفپوش اپوکسی نکته ای است که از ابتدا بر آن تاکید شده است. این ماده به خوبی به سطح بتن می چسبد و مقاومت فشاری آن را حدود 7 برابر افزایش می دهد، از این رو یک کفپوش مستحکم به شمار می رود. مواد به کار رفته در ساخت این نوع کفپوش بعد از خشک شدن یک ترکیب نفوذ ناپذیر ایجاد می کنند. کفپوش های اپوکسی عایق الکتریسیته هستند و گرما را تا 80 درجه سانتی گراد تحمل می کنند، به علاوه بر خلاف کفپوش های قدیمی بر اثر رفت و آمد زیاد شل و وارفته نمی شوند.

دوام بسیار بالای کفپوش ها در صنایع مختلف

کفپوش اپوکسی می تواند وزن بالایی را تحمل کند، در برابر آب و دیگر مایعات نفوذ ناپذیر است، حجم کمی دارد و به راحتی قابل تعمیر و بازیابی است. با وجود این ویژگی های مثبت به نظر می رسد این نوع کف پوش، انتخابی مناسب برای صنایع سنگین مانند کارخانجات خودروسازی، پالایشگاه ها، تاسیسات اتمی و… می باشد.

مقاومت بالای کفپوش های اپوکسی در برابر وزن های سنگین

کفپوش اپوکسی می تواند وزن های سنگین را تحمل کند بدون آنکه ترک بخورد یا بشکند. اپوکسی معمولا بر روی بتن اجرا می شود و ترکیب این دو ماده مقاومتی دو چندان ایجاد می کند. نکته دیگری که مقاومت این کفپوش را افزایش می دهد ترکیب خاص و پیچیده پلیمری – شیمیایی آن است.

file 1 Copy - کفپوش با سکه چگونه انجام می شود + ویدئو

کفپوش با سکه

ضخامت های متفاوت کفپوش اپوکسی با توجه به نیاز شما

ضخامت کفپوش های اپوکسی با توجه به نیاز مشتری تغییر می کند. طبیعی است که اگر از اپوکسی برای پوشاندن کف منزل استفاده شود از لحاظ ضخامت با مکان های دیگری مانند پارکینگ یا یک مرکز تجاری متفاوت خواهد بود. یک اپوکسی کار حرفه ای به درستی نیازهای مکان مورد نظر و خواسته های مشتری را تشخیص می دهد و کف پوش را با ضخامت ایده آل اجرا می کند.

ویژگی های کفپوش با سکه

کاهش قابل ملاحظه وزن ساختمان و سبک کردن سازه
يکپارچه و فاقد هر گونه درز
کاملاٌ بهداشتی، دارای خاصیت آنتی باکتریال و جلوگیری از رشد و تكثير حشرات ، قارچ ، کپک و ….
تنوع در طرح و رنگ
دوام و عمر مفید بالا
صرفه جویی و کاهش اتلاف انرژی از سطوح
عایق کاری کامل سطح و جلوگیری از نشت آب
سهولت در شستشو
قابلیت ترمیم پذیری موضعی
مقاوم در مقابل اشتعال پذیری
مقاومت شیمیائی مناسب بخصوص در برابر بازها، اسیدها، حلال ها، روغن ها و مواد شوینده
مقاوم در برابر آب، رطوبت و بخار
مقاوم در برابر ضربه
مقاومت سایشی بالا
چسبندگی عالی به سطوح خصوصا بتن و سیمان
مقاومت الکتریکی بسیار بالا
مقاومت گرمائی بالا و پایداری ابعاد
آنتی استاتیک- آنتی اسلیپ
مقاوم در برابر تغییرات دمایی
مقاوم در برابر آب، رطوبت و بخار
عدم لغزندگی و سرخوردگی روی سطوح

بهترین عایق پشت بام میتوان استفاده کرد؟

ساختمان سازی یکی از صنایع و کسب و کارهایی است که امروزه بیش از گذشته از اهمیت و سود بیشتری برخوردار شده است. صنعت ساختمان سازی روز به روز بیشتر و بیشتر می شود و در موازات آن اصول ایمنی نیز جدی تر و بیشتر شده و البته علم ساختمان سازی نیز با آن حرکت کرده و پیشرفت می کند. در ساختمان سازی شاید دو عامل را بتوان بسیار جدی قلمداد کرد، اولی ایمنی و مطمئن بودن سازه و دومی زیبایی ظاهری و نما ساختمان در این مقاله ما قصد داریم شما را با عایق پشت بام و کفپوش عایق پشت بام که هم در ایمنی اهمیت دارند و هم زیبایی آشنا کنیم.

عایق پشت بام

عایق اپوکسی پشت بام برای ایجاد بام سبز یا روف گاردن که یک باغچه سرسبز در پشت بام ساختمان است، استفاده می‌شود. انتخاب بهترین عایق برای آب‌بندی پشت‌ بام شرط اصلی برای داشتن بام سبز یا روف گاردن در ساختمان است.

پیش از این که درباره ی مزایا و اهمیت کفپوش اپوکسی صحبت کنیم، اجازه دهید تا ابتدا توضیح دهیم که کفپوش اپوکسی چیست و چگونه ساخته می شود. کفپوش اپوکسی یک کفپوش دو جزئی است که دارای خواص مقاومتی بسیار بالا و ضد حریق می باشد، این کفپوش که از فرمولی مشابه با فرمول بتن ساخته می شود از مواد قلیایی و اسیدهای روغنی و چربی ها تشکیل شده است.

تمام این ترکیبات باعث می شود که این کفپوش حالتی شفاف و روان پیدا کند؛ نکته ی جالب درباره ی کفپوش اپوکسی این است که روغن به کار رفته در آن ضد حریق بوده و به هیچ وجه مشتعل نمی شود. کفپوش اپوکسی در سالن های ورزشی، سالن های نمایش، پارکینگ ها، بیمارستان ها، پارکینگ های فرودگاهی و…. مورد استفاده قرار می گیرد. بدون شک باید اعتراف کرد استفاده از کفپوش های اپوکسی، آغازی برای مدرنیته شدن در صنعت ساختمان خواهند بود.

نکته مهمی که در خصوص این کفپوش ها وجود دارد، این است که بنا به سفارش مشتری می توان از فرمولاسیون های آنتی باکتریال، غبار گریز و ضد اسید بودن در ترکیبات این کفپوش ها استفاده نمود.

14 22222222 Copy 1 - بهترین عایق پشت بام میتوان استفاده کرد؟

عایق کردن و زیبا سازی پشت بام

پشت بام یکی از مهمترین بخش های ساختمان محسوب می شود و باید از لحاظ ایمنی دارای مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. اصلی ترین مسئله ای که پشت بام را تهدید می کند، رطوبت ناشی از بارش باران و برف است و دومی مسئله ی آتش سوزی است، عایق رطوبتی بام (کفپوش اپوکسی پشت بام) یکی از مهمترین نکات ایمنی است که باید در ساخت ساختمان حتما به آن توجه شود.

عایق سفید بام یکی از برترین نوع عایق برای بام ها می باشد این مقاله را مطالعه کنید: 

شرکت ثمین پلیمر با تولید اپوکسی برای پشت بام اقدامی جهت مدرن شدن در صنعت ساختمان کرده است. کفپوش اپوکسی بام ثمین پلیمر دارای خواص مقاومتی بسیار بالا و ضد حریق می باشد این محصول فرمولی مشابه با فرمول بتن دارد و دارای ساختاری قلیایی همراه با اسید های روغنی و چربی است. اپوکسی اجرا شده پشت بام توسط مهندسین حرفه‌ ای شرکت ثمین پلیمر حالتی بسیار شفاف و روان دارد و بنا به سفارش مشتری می‌تواند به ویژگی هایی چون آنتی باکتریال و غبار گریز و ضد اسید مجهز گردد.

اپوکسی پشت‌ بام اجرایی توسط اکیپ حرفه ای شرکت ثمین پلیمر کاملا عایق رطوبت می باشد و هرگز اجازه نفوذ آب به سطح زیرین را نمی‌دهد. این محصول چسبندگی بسیار بالایی به انواع سطوح اعم از فلزی، سیمانی، موزاییکی ایزوگام و… دارد. این عایق در برابر بارش برف و باران و تغییرات دمایی دوام فوق‌ العاده‌ ای دارد و در برابر اشعه خورشید نیز مقاوم می باشد. اپوکسی برای پشت بام همچنین خاصیت انعطاف پذیری سریع پس از خشک شدن دارد و در اثر انبساط و انقباض و یا نشت سازه هرگز ترک نمی خورد.

14 22222222 Copy 2 - بهترین عایق پشت بام میتوان استفاده کرد؟

ویژگی های عایق مخصوص پشت بام شرکت ثمین پلیمر

مقاوم در برابر حرارت۱۰۰+ درجه
مقاوم در برابر یخ زدگی تا منفی ۳۰ درجه
مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، اسیدی نفت و…
ضد ترک و درز و شکستگی
مقاوم در برابر اشعه خورشید و اسید ها، باز ها و مواد خورنده و شوینده
سازگار با محیط زیست، غیر سمی، ضد حریق
اجرای آسان و سریع به صورت یکپارچه
عمر بسیار طولانی
قیمت بسیار مناسب و جایگزین فوق العاده برای عایق های قدیمی
جهت عایق های سنتی و قیرگونی و ایزوگام
قابل ارائه در رنگ های متنوع

تنوع در رنگ ها و طرح ها و بهترین گزینه برای روف گاردن ها

رنگ های اپوکسی قابل اجرایی شرکت ثمین پلیمر علاوه بر عایق بودن حرارتی و رطوبتی و قابل اطمینان بودن نسبت به عایق های قدیمی بام از تنوع رنگ و طرح بی نظیری درخور روف گاردن ها برخوردارند‌ که طبق سلیقه مشتری و با ایده گرفتن از راهنمایی های مشاورین ما قابل پیاده سازی می باشند. امکان طراحی و خط‌ کشی و شابلون زنی و طراحی روی نمای پشت بام ها نیز توسط فنی کاران حرفه ای ما قابل ارائه است. به طور کلی علاوه بر آب بندی کامل سطوح از یک طراحی بسیار زیبا نیز برخوردار می شوید.

قیمت عایق اپوکسی برای پشت بام چگونه محاسبه می شود؟

14 22222222 Copy 3 - بهترین عایق پشت بام میتوان استفاده کرد؟

عوامل موثر در محاسبه قیمت عایق پشت بام

موقعیت پروژه
احجام پروژه و مقدار سطح
ضخامت پیشنهادی اجرا
دستمزد نیروی انسانی و عوامل اجرایی
ماشین آلات مورد استفاده در اجرا
متراژ پروژه اپوکسی قیمت نهایی را تحت تاثیر قرار می دهد. روکش اپوکسی درسه لایه قابل اجراست که آستری جهت افزایش چسبندگی لحاظ می گردد و لایه میانی یک لایه پوشاننده منافذ محفوظ می گردد و لایه نهایی خصوصیات فوق العاده ای مانند مقاومت سایشی، مکانیکی و زیبایی ظاهر را به سطح می بخشد‌.

روش اجرای کفپوش عایق پشت بام

سطح را با آب پرفشار تمیز کنید و هر گونه روغن و چربی و ذرات سسترا از روی سطح پاک کنید.
پرایمر مناسب را روی سطح اعمال کنید. ترک های بزرگتر از یک میلیمتر را پر کنید.
حجم یکسان از دو جزء محصول را باهم مخلوط کنید و مخلوط حاصل را بلافاصله استفاده کنید. در صورت استفاده از اسپری بدون هوا، مخلوط را کمی رقیق کنید.
عایق اپوکسی پشت بام را با استفاده از قلم مو یا غلطک روی سطح اعمال کنید.