7 مرحله رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی

7 مرحله رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی

پس از آشنایی بشر با ماده پلیمری به نام پلاستیک، این ماده به سرعت در قالب ابزار و وسایل مختلف وارد زندگی‌ های روزمره شد بطوری که میتوان گفت امروزه این ماده به عنوان یکی از یکی از عضو های جدا نشدنی از زندگی روزمره محسوب میشود. با گذشت زمان و گسترده شدن استفاده از پلاستیک و وسایل پلاستیکی در بخش‌ های مختلف زندگی موضوعی تحت عنوان رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی مطرح شد.

فرایند رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی در نگاه اول ممکن است در دسته کار های ساده طبقه‌ بندی شود اما انجام این کار تا مدتی قبل به دلیل سطح صاف و غیر متخلخل پلاستیک و همچنین ویژگی عدم رنگ پذیری آن ممکن نبود؛ با گذشت زمان و تلاش مهندسان در حوزه پتروشیمی روش ها و راهکار هایی جهت رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی که امروزه با استفاده از آن ها میتوان یک قطعه پلاستیکی را بصورت دلخواه و به راحتی رنگ آمیزی کرد.

7 مرحله رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی

اگر در دسته افرادی هستید که میخواهید جهت نوسازی یا انجام دادن یک کار هنری یک قطعه پلاستیکی را رنگ آمیزی کنید باید مراحل انجام این کار را بصورت پله به پله پشت سر بگذارید. توجه داشته باشید که برای گرفتن یک نتیجه خوب در پایان فرایند رنگ آمیزی قطعه پلاستیکی مورد نظر باید مراحل زیر را به ترتیب ذکر شده و به شکل صحیح انجام دهید:

مرحله اول: انتخاب قطعه پلاستیکی مورد نظر

همانطور که گفته شد با پیشرفت تکنولوژی و راهکار های ارائه شده توسط مهندسان پتروشیمی امروزه تمامی قطعات پلاستیکی قابل رنگ آمیزی هستند اما یکی از نکاتی که باید در هنگام انتخاب قطعه پلاستیکی مورد نظر به آن توجه کنید این است که قطعه شما پس از رنگ آمیزی قابلیت استفاده را داشته باشد.

از آنجایی که فرایند رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی یک فرایند زمان بر و نیاز به دقت بالا است توصیه میشود تا برای انجام این کار از وسایل پلاستیکی یکبار مصرف استفاده نکنید تا بتوانید حداقل برای مدتی کوتاه از نتیجه کار خود لذت ببرید.

مرحله دوم: شست و شو قطعه پلاستیکی

یکی از اولین مراحلی که در انجام هر فرایند رنگ آمیزی انجام میشود پاکسازی قطعه انتخاب شده از آلودگی‌ هایی نظیر ذرات گرد و غبار و لکه‌ های چربی است بنابراین بدیهی است که شما برای رنگ آمیزی یک قطعه پلاستیکی ابتدا باید آن را بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شود.

پس از انتخاب قطعه مورد نظر برای شست و شوی آن میتوانید از ترکیب مایع ظرفشویی و آب گرم استفاده کنید؛ انجام دادن این کار علاوه بر اینکه انجام دادن سایر مراحل رنگ آمیزی را برای شما آسان‌ تر میکند در انتها در گرفتن یک نتیجه مطلوب‌ تر نقش ویژه‌ ای دارد.

مرحله سوم: سنباده کشی قطعه پلاستیکی

سنباده کشی قطعه پلاستیکی از جمله مراحلی است که انجام دادن آن باعث افزایش قدرت رنگ پذیری قطعه شما خواهد شد. توصیه میشود تا برای انجام این کار سنباده را در زاویه 200 الی 300 درجه به آرامی و بصورت دایره ایی حرکت دهید، آرام و با حوصله انجام دادن این کار منجر به این میشود تا بر روی قطعه پلاستیکی شما خراشیدگی و خطوط مزاحم ایجاد نشود.

مرحله چهارم: تمیز کردن قطعه پلاستیکی

یکی از کار های ضروری بعد از پایان یافتن سنباده کشی قطعه پلاستیکی تمیز کردن آن با الکل است؛ شما با انجام این کار از پوسته شدن رنگ بعد از به اجرا در آمدن بر روی قطعه و ایجاد حباب‌ های رنگی بعد از اتمام فرایند رنگ آمیزی جلوگیری خواهید کرد. به زبانی دیگر میتوان گفت که پاکسازی قطعه پلاستیکی با الکل از باقی ماندن روغن های اضافه رنگ بر روی قطعه جلوگیری خواهد کرد.

550px nowatermark Paint Plastic Furniture Step 4 Version 2 - 7 مرحله رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی

مرحله پنجم: پوشاندن قسمت‌ های اضافی

در صورت رنگی شدن قسمت‌هایی که نیاز به رنگ آمیزی آن ها نبوده شما میتوانید با بکارگیری روش های پاک کردن از روی قطعات پلاستیکی به راحتی آن ها را پاک کنید اما از آنجایی که این کار نیاز به صرف انرژی و زمان دارد بهتر است قبل از رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی، قسمت‌ هایی که نیازی به رنگ آمیزی آن ها نیست را بپوشانید.

برای پوشاندن قسمت‌ های اضافی قبل از به اجرا درآوردن رنگ بر روی قطعه پلاستیکی شما میتوانید از وسایل مختلفی همانند کاغذ، مقوا یا چسب های نواری استفاده کنید.

مرحله ششم: اعمال لایه پرایمر

اگر میخواهید در هنگام رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی رنگ به خوبی به قطعه پلاستیکی شما بچسبد و بعد از گذشت مدتی دچار ترک خوردگی یا ریزش از روی سطح نشود، بهتر است تا قبل از اعمال رنگ بر روی قطعه پلاستیکی ابتدا یک لایه پرایمر بر روی آن اجرا کنید.

پرایمر بعد از به اجرا در آمدن بر روی قطعه پلاستیکی علاوه بر اینکه به چسبندگی رنگ بر روی قطعه کمک خواهد کرد باعث ایجاد یک سطح صاف و یک دست بعد از رنگ آمیزی خواهد شد.

مرحله هفتم: رنگ آمیزی قطعه پلاستیکی

بعد از انجام دادن مراحل ذکر شده حالا نوبت رنگ آمیزی قطعه پلاستیکی مورد نظر میرسد؛ بعد از تصمیم به رنگ آمیزی قطعه پلاستیکی حتماً در هنگام انتخاب رنگ به این مورد توجه کنید که یک رنگ با کیفیت و با دوام را انتخاب کرده باشید.

برای آغاز رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی ابتدا بهتر است یک لایه سبک و نازک از رنگ را بر روی قطعه مورد نظر به اجرا در بیاورید و اجازه دهید تا کاملاً خشک شود. پس از خشک شدن لایه اولیه‌، لایه های دیگر رنگ را در جهت‌ های مختلف بر روی قطعه پلاستیکی اعمال کنید تا تمامی نواحی آن بصورت کامل با رنگ پوشیده شود.

  به این نکته توجه داشته باشید که بعد از اتمام رنگ آمیزی قطعه پلاستیکی و خشک شدن تمامی لایه‌ های اعمال شده رنگ شما ممکن است متوجه این شوید رنگ اعمال شده در برخی از نقاط دچار اشکالاتی میباشد که برای رفع آن میتوانید از یک قلمو ظریف استفاده کنید.

چه رنگی برای رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی مناسب است؟

برای رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی از مدل‌ های مختلف رنگ صنعتی از جمله رنگ الکترواستاتیک کوره‌ ای استفاده میشود. یکی از نکات مشترک در میان تمامی رنگ‌ های مخصوص برای رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی این است که این رنگ‌ ها شامل اپوکسی، پلی استر، اپوکسی پلی استر و پلی اتن هستند.

اگر برای بار نخست است که میخواهید یک قطعه پلاستیکی را رنگ آمیزی کنید اما نمیدانید چه رنگی مناسب انجام این کار است تنها کافیست در هنگام خرید رنگ به برچسبی که تحت عنوان ” مخصوص رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی” بر روی اسپری‌ های رنگ وجود دارد دقت کنید.

550px nowatermark Paint on Plastic Step 10 Version 6 - 7 مرحله رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی

در هنگام رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی چه نکاتی را رعایت کنیم؟

از آنجایی که شما هنگام رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی قرار است از رنگ‌های صنعتی برای انجام این کار استفاده کنید بهتر است چندین نکته ایمنی را در نظر داشته باشید؛ از آنجایی که رنگ‌ های صنعتی بعد از قرار گرفتن بر روی سطح ترکیبات شیمیایی خود را در محیط اطراف آزاد میکنند در نظر گرفتن نکات ایمنی زیر از ضروریات محسوب میشود:

  • در هنگام انجام رنگ آمیزی از ماسک و دستکش مخصوص استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از استنشاق کردن بخارات سمی این کار را در فضای باز انجام دهید یا در صورت انجام آن در فضا های سرپوشیده ‌ درب ها و پنجره‌ ها را باز بگذارید یا از تهویه مناسب استفاده کنید.
  • اسپری رنگ را دور از حرارت و تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.

جمع بندی

در مطلب بالا سعی شد تا در رابطه با تمامی مزایا رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی بصورت کامل صحبت شود، اما لازم به ذکر است یکی از معایب انجام این کار این است که شما بعد از اتمام فرایند رنگ آمیزی متوجه کیفیت پایین رنگ به اجرا در آمده بر روی قطعه پلاستیکی شوید که برای رفع این مشکل میتوانید مراحلی را تحت عنوان سنباده کشی قطعه پلاستیکی یا تمیز کردن قطعه پلاستیکی با الکل است را با دقت بیشتری انجام دهی.

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *